Αύριο ξεκινά η συζήτηση του προσχέδιου του προϋπολογισμού

Την Τρίτη ξεκινά, στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η συζήτηση του προσχέδιου του προϋπολογισμού.
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις και τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, με βάση τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Οικονομικών, θα πρέπει να εισάγει τον Προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή 40 τουλάχιστον ημέρες προτού ξεκινήσει το νέο οικονομικό έτος.

Γενικοί εισηγητές για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο, έχουν οριστεί οι: Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ), Ευκλείδης Τσακαλώτης (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) και Μίμης Ανδρουλάκης (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές). Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή), Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) και ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ξεκινά σε μια κρίσιμη φάση για την οποία η κυβέρνηση έχει πει ότι δρομολογείται η έξοδος από το Μνημόνιο και η αποχώρηση από το καθεστώς της τρόικας. Το ενδιαφέρον λοιπόν της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή αναμένεται να επικεντρωθεί σε αυτά τα σημεία και στις ειδήσεις που θα επιφυλάσσει για τους βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής το οικονομικό επιτελείο για τις κρίσιμες επαφές αυτών των ημερών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *