Μοιράζει επιδοτήσεις ο δήμαρχος Καστελορίζου

Το Καστελόριζο εκτός τις πολλές δοκιμασίες που δέχεται αυτή την εποχή, άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ο ίδιος του ο δήμαρχος…
που εν μέσω μεγάλων ελλειμάτων οργανώνει επιδοτούμενα δρομολόγια με ταχύπλοα σκάφη όπως του Σπανού. Εκτός την επιδότηση τους υπόσχετετε και επιπλέον 2.500 ευρώ το δρομολόγιο ! Πως είναι δυνατόν ένα……
νησί υψίστης εθνικής σημασίας να διοικείται από ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΠΟ ΌΡΟΥΣ… δείτε παλιό δημοσίευμα της εφημερίδας δημοκρατικής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
Ελεύθερος με όρους ο δήμαρχος Μεγίστης

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ κρίθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κ Μ. Κωτούλα και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου ο Δήμαρχος Μεγίστης κ Παύλος Πανηγύρης που κατηγορείται για υπεξαίρεση και απιστία σε δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από καταγγελία του πρώην επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ Γ. Παπουτσή.
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Πανηγύρης προκειμένου να “αποκρούσει” διαπιστώσεις σε φύλλο μεταβολών και ελλείψεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε την 2α Μαρτίου 2010, με το οποίο διαπιστώνεται έλλειμμα συνολικού ποσού 1.392,673 ευρώ, υποστήριξε αρμοδίως ότι είχε καταβάλει σε λογαριασμό του Δήμου Μεγίστης το ποσό των 341.199,40 ευρώ που αφορούσε έλλειμμα από εισιτήρια δημοτικής συγκοινωνίας ανευ αρίθμισης στο χρονικό διάστημα 2003 έως 2007.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο με το ως άνω φύλλο μεταβολών και ελλείψεων είχε υποδείξει προς τους δημόσιους υπόλογους να καταβάλουν το ως άνω ποσό προς αποφυγήν πράξεων καταλογισμού.
Ο κ Πανηγύρης φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία, να κατέβαλε σε διάστημα 12 ημερών ήτοι από 11-03-2010 έως 23-03-2010 το ως άνω ποσό, προσκομίζοντας αρμοδίως αντίγραφα αποδείξεων ταμείου υπ’ αρ. 7-12, 14-16, 19-25 για τη γνησιότητα και ακρίβεια των οποίων, όπως κατήγγειλε ο κ. Παπουτσής, καμία βεβαιότητα δεν υπάρχει.
Ο κ. Παπουτσής διατείνεται ότι το ποσό των 341.199,04 ευρώ του φερόμενου ως ελλείμματος που υποστηρίζει ότι κατέθεσε στο δήμο ο κ. Πανηγύρης δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα του ούτε αναφέρεται, στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποχρεωτικά υπέβαλλε μέχρι τώρα.

Απολογούμενος ο Δήμαρχος Μεγίστης ισχυρίστηκε ότι κατατέθηκε το συνολικό ποσό των 341.199,40 ευρώ που αφορά το σύνολο των εσόδων του διαστήματος 2003 – 2007 από τέλη ύδρευσης, μισθώματα, ΤΑΠ, ΔΗΦΟΔΩ, Φόρο Παρεπιδημούντων, κλπ στο δήμο.
Κατέθεσε παραπέρα ότι για όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά ακίνητα που έχουν εκμισθωθεί και για τα οποία προέκυψε ζήτημα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν ληφθεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε ό,τι αφορά την αγορά ανταλλακτικών που του καταλογίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο τόνισε ότι τα οχήματα του δήμου συντηρούνται και επισκευάζονται στη Ρόδο αφού στο Καστελόριζο δεν υπάρχει συνεργείο αυτοκινήτων ούτε κατάστημα πώλησης ανταλλακτικών.
Σε ό,τι αφορά τα έξοδα για δεξιώσεις ή φιλοξενίες ανέφερε τα κονδύλια στα οποία αναφέρεται το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Ρόδο δεν αφορούν φιλοξενίες συγγενών ή φίλων αλλά φιλοξενίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, Υπουργών, το Πανελλήνιο Συνέδριο Δικαστών, τις θερινές μουσικές συναυλίες και τα Θρησκευτικά πανηγύρια του νησιού.
Για τις προμήθειες οικοδομικών υλικών τόνισε ότι αφορούσαν πάντοτε έκτακτες ανάγκες για την αποκατάσταση δρόμων, συντήρηση κτηρίων και σχολείων, την ύδρευση και την πλακόστρωση δρόμων του νησιού.
Τον κ. Πανηγύρη εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Μ. Κουτσούκος.

δημοκρατική
parapona-rodou.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *