Οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ιδεολάτρες!

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, στο «Μετά τα Φυσικά, 1049a.26, 1029a.20, 1036a.23» , η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη. Τα τέσσερα αρχικά κοσμικά στοιχεία των φιλοσόφων της κοσμολογικής περιόδου, και δη του Εμπεδοκλέους, είναι οι εκδηλώσεις της….
αρχικής κοσμικής ουσίας.

Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Φυσικά, 192a.16, 192b.18», «Μετά τα Φυσικά, 1072b.3», η σκόπιμος κίνηση προκαλεί μορφοπλασματική ενέργεια, δια της οποίας η κοσμική ύλη μεταβαίνει εκ της δυνατότητας «δυνάμει» εις την πραγματικότητα «ενέργεια», δια της οποίας λαμβάνουνε υπόσταση τα πράγματα δια της επί της ύλης κυριαρχίας του Είδους (Ιδέα), όπερ αποτελεί την έννοια, την ουσία, τον τελικό σκοπό και την δύναμη, ήτις πραγματοποιεί τον σκοπό αυτόν.
Στην Γη κυριαρχεί δύναμη δημιουργός των τελικών μορφών της ύλης, η Εντελέχεια (βλ. Αριστοτέλης «Μετά τα Φυσικά, 1092a.3, 1050a.22» ), η οποία εξωτερικώς εκδηλώνεται κατά την σχέση των συστατικών στοιχείων προς άλληλα και εσωτερικώς ως ψυχή των έμβιων όντων. Θρεπτική εις τα φυτά, αισθητική και κινητική στα ζώα και νοητική στον άνθρωπο, στον οποίο αθάνατος και θείος είναι ο ποιητικός νους, όστις προέρχεται, ως θείον δώρο, έξωθεν (θύραθεν) και είναι αληθώς θείος : είναι το καθαρό Λογικό, ο Νους. Ο θείος ούτος ξένος παρέχεται αφ’ εαυτού στον άνθρωπο, κατά την διάρκεια της ζωής και όταν το σώμα διαλύεται μετά την κυρίως ειπείν ζωή επιστρέφει προς τον καθολικό Νου, όστις είναι ο θεός και εν τω οποίο απορροφάται, κατά τον Αριστοτέλη στο «Περί ψυχής, 430a.17», «Περί γενέσεως και φθοράς, 736b.27» !
Εν τη λειτουργία του σύμπαντος σκοπός της κοσμικής ύλης είναι το Είδος και του σώματος η ψυχή, ήτις είναι εντελέχεια η πρώτη σώματος φυσικού δυνάμει ζωή έχοντος.

Ο Κόσμος είναι ενιαίο και καλώς διατεταγμένο σύνολο και μεταβαίνει ολονέν σε ανώτερα στάδια εξέλιξης. Η προϊούσα αυτή εξέλιξη αποτελεί τον σκοπό της φύσεως, στον οποίο υπηρετούν όλοι οι επιμέρους σκοποί, διότι έκαστον ον δεν είναι μόνον σκοπός εαυτού, αλλά και μέσο προς πραγματοποίηση ανώτερων σκοπών, επί των οποίων πάλι στηρίζονται άλλοι έτι υψηλότεροι, ούτως ώστε πάντες συνεργάζονται προς πραγματοποίηση του ενός μεγάλου σκοπού, όστις είναι ο Κόσμος ως όλον. Ούτω ολόκληρο το σύμπαν αποτελεί ιεραρχία σκοπών, εν τη οποία τόσο και επί μέρους όσον και το όλον τελεί εις διαρκεί εξέλιξη προς αεί ανώτερους σκοπούς.
Αλλά ποιος είναι ο ύψιστος και έσχατος σκοπός, προς τον οποίον κατατείνει ο Κόσμος ;;
Τούτο μανθάνουμε, λέγει ο Αριστοτέλης, εάν εξετάσουμε την σχέση Είδους και Ύλης κατά τα διάφορα στάδια της προς ανώτερους σκοπούς εξελίξεως.
Η ύλη υποχωρεί ολονέν περισσότερο όσο ανώτεροι είναι οι εκάστοτε πραγματοποιούμενες μορφές!

Συμβαίνει ότι και περί το έργο του καλλιτέχνη. Η ύλη από την οποία πλάττει τον ανδριάντα ή το άγαλμα, υποχωρεί αναλόγως προς το βαθμό της εμφανίσεως της μορφής/είδους/ιδέας, έως ότου δεν βλέπουμε πλέον εν τω μάρμαρο την ύλη, αλλά το καθαρό Είδος/Ιδέα/Μορφή!!

Όπερ και σημαίνει ότι οι έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ!!

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

67 Comments

  1. Ανώνυμος

    12.44 ean i vivlos ine aftes i m…. pou katalaves giati tin biavasis gia 2 fora giati den katalaves tipota i ben mporis i ben telis ..rotisane tus megaliterus tu 20 eona ean pistevun ston teo 98 apandisene ne oli afti itane xasi o monos exipnos esi bravo axizis 5 diladi muntza

    Reply
  2. Ανώνυμος

    12:44 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ-ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥ (ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ).
    12:51 ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ; ΓΕΛΑΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ. ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΗ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ, ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΩΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ.

    Reply
  3. Αργοναυτης

    Τι λέτε ρε. Τόσες χιλιάδες εικόνες στις εκκλησίες με πρώτη της Τήνου, και δεν είμαστε ειδωλολάτρες ;
    Είδωλο σημαίνει: ομοίωμα, ΕΙΚΟΝΑ, άυλη μορφή, πλάσμα της φαντασίας, φάντασμα ή εικόνα στη διάνοια. Ιδέα, έννοια φαινομενική ή πραγματική, εικόνα κάποιου αντικειμένου. Επίσης ομοίωμα ψευδούς θεότητας που χρησιμεύει σαν αντικείμενο λατρείας.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    11,51 ξέρω ένα ήρωα που τη διάβασε μέχρι τέλους, και κατέληξε δαιμονισμένος στο δαφνί…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    11.51 ΕΊΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ
    ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ…
    Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΜΕ ΜΟΝΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΛΠ… ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ ΑΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ή ΠΥΘΑΓΟΡΑ Ή ΣΩΚΡΑΤΗ Ή ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ… ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΕΧΙΣΤΟ ΩΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ… ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΙ, "ΘΑΥΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ "ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ" ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ… ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΑ ΧΤΥΠΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΗΣ.
    ΑΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΨΑΡΑΣ 'Η ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ- ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ…
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ…
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΙΕΡΑ" ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 900 ΕΚ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ…
    ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ…
    ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΘΡΕΜΕΝΟΙ…
    ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑ… ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ξάχνω κάποιον που έχει διαβάσει όλη τη Βίβλο. Έχω ρωτήσει πολλούς ιερείς και μου απάντησαν μειδιώντας αλλά ειλικρινά πως όχι, δεν έχου καιρό. Είναι κανείς που την έχει διαβάσει;

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Μας τα 'χουν πρήξει και οι Φιλόλογοι που λένε στα παιδιά μας ότι τα μαθαίνουν αρχαία ελληνικά, λες και αν γυρνούσαν με μια χρονομηχανή στα χρόνια του Περικλή θα μπορούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες να τους καταλάβουν. Αλλιώς πρόφεραν οι αρχαίοι μας το Η (εε), αλλιώς το Β (μπ), αλλιώς το Δ (ντ), αλλιώς τις διφθόγγους και πάει λέγοντας. Τα κουράζουμε τα παιδιά σαν να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα με ελληνική προφορά. Δε θα ' ταν καλύτερα να μαθαίνουμε την ουσία των νοημάτων που ανέπτυξαν οι αρχαίοι στην δημοτική γλώσσα;

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Μας τα 'χουν πρήξει οι εκκλησιαστικές φυλλάδες και με τις δασείες, περισπωμένες, ψιλές, υπογεγραμμένες, αλλοιώνοντας την καθαρά αρχαία ελληνική γραφή που ήταν μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Αυτά τα σημάδια τα έβγαλαν οι Εβραίοι που δεν μπορούσαν να προφέρουν σωστά τα ελληνικά. Ποια ιστορική ορθογραφία και κουραφέξαλα.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Του ρασοφόρου συνέτριψε ο πέλεκυς και η αξίνα,

    τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των ναών.

    Των συντριμμένων η ψυχή, δεν χάθηκε μ’ εκείνα.

    Φωτοπλανήτης έγινε στα χάη των ουρανών.

    Όσο που νέα ζωντάνεψε αγαλματένια κρίνα,

    στου διαλεχτού τον λογισμό, στους κήπους των σοφών.

    Άναβε φωτιές καλόγερε, κάψε, κάψε, στα χαμένα καις.

    Από την στάχτη της φωτιάς σου, της ιδέας ο χρυσαετός

    τις φτερούγες του τεντώνει πιο πλατιές,

    προς τα ύψη, προς το φως!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Μας έχουν πρήξει και με το όνομα Ιησούς και Θεός. Γιατί,ρε παιδιά, γουστάρουν τα ελληνοποιημένα και ελληνικά ονόματα; Στην περιτομή (εβραϊκή παράδοση) του ο πρώτος ονομάστηκε Γιεχοσούα και ο δεύτερος απάντησε στο Μωυσή ότι τον λένε Γιαχβέ. Γιατί δεν τους λέμε έτσι; Πώς λέμε Γαβριήλ και Εμμανουήλ;Μας αρέσει ο Γιεχοσούα σαν Έλληνας; Μας πειράζει να φαίνεται ότι ήταν Εβραίος;

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Μας έχουν πρήξει- Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Βυζαντινοί Αυτοκράτορες- (φταίει βέβαια ο παραποιητής της Ιστορίας Παπαρρηγόπουλος). Ακούστε λοιπόν και μάθετε! Μέχρι και ο τελευταίος Αυτκράτορας Παλαιολόγος αποκαλούσε τον εαυτό του αυτοκράτορα των ΡΩΜΑΙΩΝ. Αποδεικνύεται κι από τα τελευταία νομίσματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΕΛ – ΛΑΣ
    ΓΗ ΙΕΡΗ
    ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΡΙΩΝ
    ΠΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΝ

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Λοιπον μπορει να ειμαστε χριστιανοι αλλα καλα θα κανουν καποιοι να σταματησουν να ειναι ψευτες και να προσπαθουν να διακαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Υπαρχουν καποια πραγματα που γραφτηκαν πολυ μετα χριστον και δεν γνωριζουμε απο ποιους. Ειναι αληθεια οτι οι χρησιμοποιουντες τον χριστιανισμο κατακρεουργησαν τους Ελληνες και εξαφανισαν σχεδον εναν λαο που ανεπτυξε την μεγαλυτερη διανοηση στον πλανητη ακομα και μεχρι σημερα. Σαν Ελληνες και χριστιανοι συγχρονως(δεν τα βαζουμε με τον χριστο γιατι και αυτος ειπε αληθειες)πρεπει να καταδικασουμε αυτη την ανοσιουργηματικη πραξη και να δουμε την σπουδαια ιδεολογια των αρχαιων Ελληνων χωρις να χασουμε και τα καλα που ελεγε ο χριστος τον οποιο πιστευω εξ ισου εκμεταλευτηκαν οι επιτηδειοι για τους δικους τους σκοπους. Γιατι 200 χρονια τωρα στα σχολεια δεν διδασκαν την Αρχαια Ελληνικη γνωση η οποια θα ανεβαζε πνευματικα αυτον το λαο και φυσικα θα μπορουσαν να εχουν και την χριστιανικη θρησκεια η οποια εχει σχεσει με την μεταφυσικη εν αντιθεσει με την αρχαιοελληνικη γνωση που αναφερεται στον ανθρωπο απο επιστημονικη πλευρα. Η αληθεια λυτρωνει και εξυψωνει τον ανθρωπο!

    Reply
  14. Ανώνυμος

    6.09 η μούμια του Βησσαρίωνα μεγάλε σε αναμένει να της σώσεις φιλάκι.
    Έχει και ροδαλό μαγουλάκι… είπε ο ιατροδικαστής!!!!
    Ααααααχχχχχχχχααααχαχαχααααααχχ …ρε τι έχουμε πάθει!!!!!!!!

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ο βίαιος προσηλυτισμός των προγόνων μου στη ιουδαιοχριστιανική θρησκεία.
    Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ασπαστώ τον χριστιανισμό.
    Οι αποδείξεις των σφαγών και λεηλασιών κατά του ελληνικού πολιτισμού στο σχόλιο 6.21

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν μεγάλοι σε πολλά πράγματα και έδωσαν πολιτισμό στον κόσμο, δεν σημαίνει όμως ότι ήταν μεγάλοι σε όλα.
    Με τους Πυθαγόρα, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Σωκράτη κλπ δημιουργήσαμε πολιτισμό, επιστήμες, ερμηνέυσαμε τον κοσμο που μας περιβάλλει. Δεν μπορούμε όμως να ερμηνευσουμε, ποσο μάλλον να γνωρισουμε τον θεο με την επιστήμη, είναι πάνω απο τις ανθρωπινες δυνάμεις. Οι ανθρωποι εξακολουθουσαν να αποκαλλουν θεούς είτε εαυτούς, είτε δυνάμεις της φύσης (δεισιδαιμονία). Νομιζω εχω δικιο

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Τέλος πάντων…
    Αγαπητοί φίλοι…
    Κάντε μια θυσία και διαβάστε αρχραίους έλληνες φιλόσοφους…
    Πυθαγόρα, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Σωκράτη…και πάρα πολλούς άλλους, περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς…
    Τότε…, θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε την Αλήθεια μακρυά από μισσαλοδοξία και σκοταδιστικά δόγματα… που μόνον την ΛΗΘΗ έχουν να προσφέρουν…
    τότε θα δείτε μια αχτίδα φωτός από τον Αληθινό Θεό…
    και ας μην δόσετε κανένα γνωστό όνομα σε αυτόν τον Θεό.-

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ: ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ!
    Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΤΑΝ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ ΕΛΕΓΕ: ΜΑ ΤΟΝ ΚΥΝΑ (ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ)!

    ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    Τοιουτοτρόπως επί Θεοδοσίου εθριάμβευσεν ο χριστιανισμός κατά της ειδωλολατρείας,….."
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    Βιβλίον όγδοον,σελ.264,265,266
    Κ.Παπαρρηγόπουλος.

    Η αγάπη των Βυζαντινών για τους Έλληνες!
    ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

    ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΝΑΙ, ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ…
    Στην ελληνική θρησκεία, πραγματι, Δεν υπάρχει φόβος για αιώνια καταδίκη σε κάποια κόλαση…

    Reply
  21. Ανώνυμος

    6:01 Αντε πηγαινε στην αγορά να αγοράσεις βόδια να θυσιάσεις στον Δία. Πρόσεχε όμως μη σε βάλουν μαζί με αυτά…

    Reply
  22. Ανώνυμος

    5:25 Στην ελληνικη θρησκεία δεν υπάρχουν τα ιλισια πεδία και ο άδης; ο Τάνταλος δηλαδή δεν τιμωρήθηκε στον άδη; τράβα να διαβάσεις και έλα τον Σεπτέμβριο

    Reply
  23. Ανώνυμος

    Η αγάπη των Βυζαντινών για τους Έλληνες!!!!!!

    «Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)… Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τουσ αφαιρεθουν τα παντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
    ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10
    Για την 5'18

    Reply
  24. Ανώνυμος

    Στην ελληνική θρησκεία:
    Δεν υπάρχει τίποτα γιατί δεν υπάρχει ο πραγματικός θεος,
    μόνο εθνικοί θεοί, όχι ολων των ανθρώπων, θεοι που γεννηθηκαν πριν χιλιαδες χρονια στα μυαλά κάποιων, οπότε πρέπει με το στανιό να τους πιστέψουμε…
    Θεοι που πρέπει να πιστέψεις σε αυτούς λόγω ιθαγένειας με επίδειξη ελληνικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (ευτυχως που γεννηθηκα ελληνας!)
    Υπάρχουν όμως σίγουρα και κάποιοι οι οποιοι εκμεταλλευονται την φιλοπατρία και το ήθος των ελλήνων ώστε να τους πασάρουν κουφιες εθνικες θρησκείες για να νιωσουν ότι ειναι ανώτεροι από τους άλλους…

    Reply
  25. Ανώνυμος

    Τοιουτοτρόπως επί Θεοδοσίου εθριάμβευσεν ο χριστιανισμός κατά της ειδωλολατρείας,….."
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    Βιβλίον όγδοον,σελ.264,265,266
    Κ.Παπαρρηγόπουλος.

    για την 5.18

    Reply
  26. Ανώνυμος

    σιγα μην πιστεψουμε το youtube… και το zeitgeist βρίθει από μαλακιες, ψεματα και γνωστικιστικες παπαριες… ένας που δεν ξέρει απο χριστιανισμο μπορεί να τα πιστέψει, λεγε συνεχεια ψεμα, ψεμα, κατι θα μεινει… γκεμπελισμος…

    Reply
  27. Ανώνυμος

    Στην ελληνική θρησκεία:
    Δεν υπάρχει δόγμα
    Δεν υπάρχει ένα σύστημα πίστης που πρέπει όλοι να εγκρίνουν.
    Δεν υπάρχει επίσημη θεολογική ερμηνεία σχετικά με την τήρηση των θρησκευτικών αρχών.
    Δεν υπάρχει τίποτα που να μοιάζει με εκλησιαστική αρχή, με μια κεντρική ιεραρχία.
    Δεν υπάρχει η έννοια του προσηλυτισμού.
    Δεν υπάρχει απόλυτα σαφής διάκριση μεταξύ ιερού και ανίερου.
    Δεν υπάρχει ιδέα αμαρτίας η λύτρωσης.
    Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες ζωής.
    Δεν υπάρχει άρνηση των εγκόσμιων ηδονών.
    Δεν υπάρχει φόβος για αιώνια καταδίκη σε κάποια κόλαση.
    Δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ θρησκείας και καθημερινής ζωής.

    Reply
  28. Ανώνυμος

    Συγνώμη αλλά δεν μπορω να δεχτώ ως γνώση ένα video στο youtube,μπορώ να δεχθώ βιβλία απο κάποιο πανεπιστήμιο της φιλοσοφίας είτε της φιλοσοφίας της επιστήμης.
    ΜΑΡΙΑ

    Reply
  29. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΤΟΝ 3:40.ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ. ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο 4:03.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ:ΓΝΩΣΕΣΘΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΥΜΑΣ.ΚΑΤΑ ΙΩΑΝ:Η-32.

    Reply
  30. Ανώνυμος

    το βιβλίο του Κέλσου βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τα ταλμούδ, τουλάχιστον όσον αφορά την γεννεαλογία του Ιησού… τελικά ποια είναι η εβραικη θρησκεία ο χριστιανισμος ή η θρησκεια του κελσου;

    Reply
  31. Ανώνυμος

    οι θεοι της αρχαιας ελλαδας ήταν θεοί όσο ήταν οι ρωμαιοι αυτοκρατορες, οι φαραω, οι περσες αυτοκράτορες. Από κάποια εποχή και μετά ο κάθε παπάρας αποθεώνονταν δηλαδή ανακυρήσσονταν θεός, υπήρχαν και ημίθεοι, ήρωες κλπ, δεν βγάζεις άκρη. επισης υπήρχε μεγάλη προγονολατρεία, φετιχισμός κλπ… ωραιο να τα διαβάζεις στην μυθολογία σαν αρχαιες πεποιθησεις του λαου μας, αλλά δεν βγάζεις άκρη με την αλήθεια και τον μυθο. ο καθενας τα ερμηνευει όπως θέλει…

    Reply
  32. Ανώνυμος

    Εάν μπορούσαν οι αρχαίοι Αθηναίοι να υποψιαστούν τι θα σήμαινε για το μέλλον της πόλης τους η "επίσκεψη" του ιδιόρρυθμου και συμπλεγματικού Ανατολίτη, τότε σίγουρα θα τον έσερναν στα δικαστήρια και θα τον καταδίκαζαν να πιεί δέκα τόνους κώνειο!…Διότι μερικούς αιώνες αργότερα,οι ομοιδεάτες του, προφανώς αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση για τα δυσάρεστα συναισθήματα του Παύλου στην Αθήνα-το μόνο έγκλημα που έκαναν οι Αθηναίοι εις βάρος των χριστιανών-φρόντισαν να μην αφήσουν εκεί τίποτα άκαυτο ή αγκρέμιστο.

    Reply
  33. Ανώνυμος

    http://apollonios.pblogs.gr/2011/04/ntokoymento-h-genoktonia-twn-ellhnwn-ths-peloponnhsoy-apo-toys-h.html

    Διάβασε επίσης Αληθής Λόγος Κατά χριστιανών του Κέλσου εκδόσεις "Θύραθεν"
    http://www.youtube.com/watch?v=uy9A4P2ntBs
    Ένα κορίτσι έβγαλε την πνιγμένη για αιώνες κραυγή της κατακρεουργημένης Αρχαίας Ελληνικής Ψυχής!!!

    Reply
  34. Ανώνυμος

    3.34 περιμένω της πηγές της γνώσης σου, αλλιώς είναι γνώμη σου, που προς Θεού και αυτή την σέβομαι.
    ΜΑΡΙΑ

    Reply
  35. Ανώνυμος

    Οι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας δεν περιορίζονται στον χρόνο.Δεν είναι νεκροί ούτε ξεπερασμένοι γιατί ποτέ δεν γεννήθηκαν. Ήταν,είναι και θα είναι μέσα μας και δίπλα μας,ή απλώς έξω από την πόρτα εκείνων που ανίκανοι να τους αντιληφθούν.
    Τα μυστικά της Ύπαρξης και της Δημιουργίας είναι βαθιά ριζωμένα στην απτή και καθημερινή πραγματικότητα γι αυτό και δεν μπορούν να χαθούν.

    Reply
  36. Ανώνυμος

    Εγω παιδιά διάβαζα πολύ Φουράκη, ΙΧΩΡ κλπ αλλα μετά από αυτό που είπε λίγο πριν πεθάνει άρχισα να αμφιβάλω για πολλά πράγματα. Δεν ξέρω πλέον τι να πιστέψω πλεον. Μαλλον καποιοι παιζουν παιχνιδια στις πλατες μας και εκμεταλλευονται τον ελληνισμό

    Reply
  37. Ανώνυμος

    Η πιο τραγική ειρωνία της ανθρωπότητας είναι πως με τα πιο ελεεινά και απίστευτα παραμύθια, δεισιδαιμονίες και ψέματα επικράτησε αυτή η ελεεινή θρησκεία ο χριστιανισμός…
    πάνω από 1.700 χρόνια σκοτάδι…

    άνθρωπος… η δόξα και η ντροπή του σύμπαντος…

    Reply
  38. Ανώνυμος

    Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ, ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ, ΕΛΕΕΙΝΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΑΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

    Reply
  39. Ανώνυμος

    4.20 και ποιος ηταν δηλαδή ο Φουράκης;
    Μήπως κάποια βαρυσήμαντη προσωπικότης;
    Ενας χριστιανικό ραμολιμέντο ήταν που παρίστανε τον αρχαιοελληνιστή!!

    Reply
  40. Ανώνυμος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ – ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑΝ – ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ -ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ -ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ – ΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ , ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ … ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ(ΣΑΣ)ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΛΑΡΧΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΦΩΣ… ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΟΙ… ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ…
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ – ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ – ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

    Reply
  41. Ανώνυμος

    Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ:
    "ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ"

    Reply
  42. Ανώνυμος

    Ποιος μπορεί να ακινητοποιήσει τον Αίολο του Πνεύματος;
    Ποιος μπορεί να σκοτώσει τους Θεούς των άλλων για χάρη του δικού του θεού;
    Ποιος τρελλός νόμισε οτι οι Αρχαίοι Θεοί μας πέθαναν;Ω, οι άνοες!
    Θέλησαν να συσκοτίσουν τα πάντα!Διαμέλησαν την Υπατία!
    Κάψανε τα βιβλία μας!Παραποίησαν την αλήθεια! Πλαστογράφησαν την Ιστορία!
    Ονόμασαν Φοινικικό το πανάρχαιο Ελληνικό μας Αλφάβητο!
    Εβγαλαν άχρηστο ή άχρησμο τον Απόλλωνα!Και το μόνο που κατάφεραν ήταν να συσκοτίσουν τον Ήλιο της καρδιάς τους!Ω Νέμεση!!!!!

    Reply
  43. Ανώνυμος

    Παπάδια ουστ…
    Έδω είναι Ελλάδα – γή του φωτός
    και όχι μαυρίλας μπουντρούμι σαν χριστιανικός ναός…
    Τι προσφέρετε καθημερινά φαρισαίοι για τον πόνο του έλληνα…?
    που είναι ο ζήλος με τον οποίο πρέπει να διδάσκετε?
    Αλλά και τι να διδάσκεται ?
    Κατάρες για τους αρχαίους έλληνες φιλόσοφους???…
    Ταρακουνηθείτε από τους κωλοθρόνους σας απόγονοι ιεροεξεταστών με αυτό το βίντεο:
    http://www.youtube.com/watch?v=uy9A4P2ntBs
    Ένα κορίτσι έβγαλε την πνιγμένη για αιώνες κραυγή της κατακρεουργημένης Αρχαίας Ελληνικής Ψυχής!!!

    Reply
  44. Ανώνυμος

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
    Σημερα στις 11:00 μμ παρακαλείσθε να συμμετεχετε στην αγρυπνία που θα πραγματοποιηθεί στον ιερο ναό του Αϊ Ποσειδώνα στο Σουνιο. Θα απαγγείλουμε υμνους του Ορφεως και θα ανάψουμε κεριά στο μεγαλοπρεπές άγαλμά του Διός.
    Μην ξεχνάτε επίσης να δηλώσετε την συμμετοχή στην προσκυνηματική εκδρομή στο ιερό νησί της Δήλου όπου θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα του Αϊ Απόλλωνα και θα επιτελέσουμε επιμνημόσυνη δέηση υπερ αναπαύσεως των εθνικών μαρτύρων(!!!).

    Εκ των αρχαιοπλήκτων,
    Αγαθαρχίδης

    Reply
  45. Ανώνυμος

    Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟΜΙΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΙΩΝΕΣ(64-313μ.χ.)ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΡΩΝ(54-68)ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ:ΔΟΜΙΤΙΑΝΟΣ(81-96),ΤΡΑΙΑΝΟΣ(98-117),ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ(117-138),ΑΝΤΩΝΙΝΟΣ(138-161),ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ(161-180),ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΙΝΟΣ(235-238).ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ.

    Reply
  46. Ανώνυμος

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

    Ελληνας είναι όποιος μετέχει της Ελληνικής Παιδείας, όποιος δηλαδή τη γνωρίζει λίγο και θέλει να τη μάθει περισσότερο,όποιος είναι ερωτευμένος με αυτή, όποιος βρίσκεται σε διαρκή επαφή μαζί της και μπορεί να την αναπαράγει δημιουργικά.
    ΥΓ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ είναι τρία πράγματα:
    Φιλοπατρία-φιλοκαλία(καλλιέργεια σώματος και πνεύματος)-φιλοσοφία

    Reply
  47. Ανώνυμος

    Ο 'ΑΓΙΟΣ' ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΤΕ ΑΓΙΟ ! ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !

    Reply
  48. Ανώνυμος

    3:36 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΑΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΤΡΕΦΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

    Reply
  49. Ανώνυμος

    {ΗΣΑΝ ΔΕ ΤΙΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΙΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩΣΙΝ ΕΝ ΤΗ ΕΟΡΤΗ.ΟΥΤΟΙ ΟΥΝ ΠΡΟΣΗΛΘΟΝ ΦΙΛΛΙΠΩ ΤΩ ΑΠΟ ΒΗΘΣΑΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΩΤΩΝ ΑΥΤΟΝ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΚΥΡΙΕ, ΘΕΛΟΜΕΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΙΔΕΙΝ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΤΩ ΑΝΔΡΕΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ,Ο ΔΕ ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΕΚΡΙΝΑΤΟ ΑΥΤΟΙΣ ΛΕΓΩΝ,ΕΛΗΛΥΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ}(ΙΩΑΝ:12,20-24).

    Reply
  50. Ανώνυμος

    2:42, 2:45 εγω ξερω, με σφαγες και διωγμους Ελληνων Εθνικων απο τους χριστιανους επικρατησε. Ειστε ανιστορητοι και οι δυο, εκτος αν κανετε τους ανηξερους…

    Reply
  51. Ανώνυμος

    ΡΕ ΜΠΕΚΡΑ ΟΕΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΑΛΙ ΠΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ? ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!

    Reply
  52. Ανώνυμος

    2.52 Η Ελληνική θρησκεία στο σύνολό της αποτελεί ένα μαγαλούργημα
    Οι έννοιες της,αναφέρονται περισσότερο εις τα θέματα πνευματικής φύσεως.
    Στις αλληγορικές εικόνες της ελληνικής θρησκείας βρίσκουν οι άνθρωποι ολόκληρη την ιστορία των κόσμων.
    Οι αλληγορικές εικόνες και τα σύμβολα της Ελληνικής Θρησκείας περικλείουν πλούτο ιδεών, οι οποίες είναι ικανές να καταστήσουν το πνεύμα όσων τις κατανοούν,σοφό.

    Reply
  53. Ανώνυμος

    Εσύ που λές ότι η αρχαία λατρεία δεν ήταν ειδωλολατρική, αλλά ιδεολατρική, πνευματόδοξη και ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ, πες μας με τις ιδέες, το ανθρώπινο πνεύμα και την φυσιολατρεία μπορείς να φτάσεις στο ύψος του θεού;
    Μπορείς να δημιουργήσεις επιστήμη, πολιτισμό, παιδεία, τα πάντα, όχι όμως να φτάσεις στον θεό. ο θεός αν και όποτε θέλει αποκαλύπτεται, δεν ανακαλύπτεται με τον ορθό ανθρώπινο λόγο.

    Reply
  54. Ανώνυμος

    Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα … με μίσος: 10.26 και φασιστικά ρητά ανυπόστατα: 2.03 και με νεο Ελληνικό πνεύμα, αυτό που μας έφερε ως εδώ…:2.30.
    Δηλαδή εσύ ξέρεις;;;
    Έχουμε πρόβλημα!
    ΜΑΡΙΑ

    Reply
  55. Ανώνυμος

    Η Αρχαία Λατρεία δεν ήταν ειδωλολατρική, αλλά ιδεολατρική, πνευματόδοξη και ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ, έχουσα αφιερωμένο ιδιαίτερο βωμό "τω αγνώστω θεώ". τον ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΓΟ, δηλαδή τον Θεό δημιουργό της Θείας Φύσης.

    Reply
  56. Ανώνυμος

    Στους διωγμούς επικράτησε. Ενας θανατωνόταν και με τα θαυματα που γίνονταν πίστευαν χιλιάδες. Διάβασε τους βίους των αγίων.
    Εχεις την εντύπωση ότι υπάρχει περιπτωση να προτιμήσει κανείς τον θάνατο για κάτι που είναι ψεύτικο; και αν ήταν ψεύτικο αυτό που πίστευαν, πως γίνονταν τα θαύματα με τα λείψανα των μαρτύρων;

    Reply
  57. Ανώνυμος

    Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν μεγάλοι σε πολλά πράγματα και έδωσαν πολιτισμό στον κόσμο, δεν σημαίνει όμως ότι ήταν μεγάλοι σε όλα. Ο θεος απακαλύπτεται, δεν είναι αποτέλεσμα φιλοσοφικης αναζήτησης.
    Οι αρχαιολάτρες κατηγορούν τον χριστιανισμό ότι είναι εβραική θρησκεία και επικαλούνται τον εβραιο τον νίτσε ότι ο χριστιανισμός εσβησε τον ελληνισμό… Σχιζοφρένεια…

    Reply
  58. Ανώνυμος

    Για τους Έλληνες η προσευχή ήταν βλασφημία διότι προυπέθεται τις θείες δυνάμεις μεταστρεφόμενες και τους φυσικούς νόμους μεταβλητούς.
    Με την προσευχή ζητούμε κάτι που νομίζουμε οτι στερούμαστε έτσι εθεωρείτο βλασφημία,πράξη αντιβαίνουσα προς την αξιοπρέπεια των θεών.
    Οι Έλληνες επικαλούντο την θεία Αγάπη,εξυμνούσαν την θεία πρόνοια(Ορφικοί Υμνοι,Ομηρικοί Ύμνοι,όπως πολλοί φιλοσοφικοί και λειτουργικοί),εξυψούμενοι οι ίδιοι ζητούσαν την συμπαράσταση της θείας δύναμης στα πνευματικά τους έργα.
    Απαγγέλλοντας ή ψάλλοντας ύμνους, ανυψώνονταν στα ανώτερα πεδία και "συνδιαλέγοντο" με το θείο.

    Reply
  59. Ανώνυμος

    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΙΑ;;;;

    Reply
  60. Ανώνυμος

    ειμαστε πολυ πισω ακομα για να αποδεχτουμε το αρχαιοελληνικο πνευμα
    με το ζορι μας τραβηξαν απο τις ριζες μας αλλα να μας αποκοψουν δεν μπορουν.
    καποτε θα καταλλαβουμε το λαθος μας και θα γυρισουμε μετανοιωμενοι και ποιο ευσυνηδητοι.

    Reply
  61. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *