Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ​ΡΙΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ….​.

Του Νίκου Κούτρικα-


H χθεσινή δημοσκόπηση στην Ελλάδα αλλά και η κόντρα Αμερικανών – Γερμανών για την παγκόσμια ανάπτυξη δημιουργεί μια τεράστια αναστάτωση διεθνώς που
ακουμπά και την Ελλάδα. Η σημερινή εικόνα του χρηματιστηρίου δείχνει περίτρανα ότι πανικόβλητοι οι επενδυτές ξένοι και Έλληνες “πωλούν” μέχρι να υπάρξει “πολιτική ισορροπία” στο εγχώριο και διεθνές τοπίο…..Είναι αλήθεια ότι οι δημοσκοπήσεις πάντα επηρεάζουν το κλίμα στις αγορές αφού βγάζουν συμπεράσματα ανάλογα από την οπτική γωνία που ο καθένας τις βλέπει λόγου χάριν πρέπει να αναδειχθεί η άποψη ότι σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει εκλογές σύμφωνα με την GPO πάρα ταύτα “επικοινωνιακά “πατρονάρεται η διαφορά” με το ΣΥΡΙΖΑ που ενισχύει την αβεβαιότητα για εκλογές !

Μπορεί όμως οι δημοσκοπήσεις να “πέφτουν έξω” στις προβλέψεις τους και πάνω από 10 μονάδες όπως έχει συμβεί άλλωστε και στο παρελθόν όμως σήμερα έχουν κάνει την ζημιά τους αφού έχει επηρεαστεί “τεχνικά” η αγορά με τα μεν ομόλογα να κινούνται πάνω από το 7% και το δε Χρηματιστήριο να είναι στον πάτο….

Πάντως σε διεθνές επίπεδο έχει καλλιεργηθεί κλίμα έντασης αφού ενόχλησε η πρωτιά στα κυκλικά πλεονάσματα που φέρνει…. την Ελλάδα πρώτη και τελευταία την Γερμανία!  Αποτέλεσμα της υπεράνθρωπης δημοσιονομικής προσπάθειας των Ελλήνων πολιτών….
Συμπερασματικά είναι πασιφανές ότι μόνοι μας “βγάζουμε τα μάτια μας” αντι να συσπειρωθούμε γύρω από το εθνικό μας συμφέρων με τα καλά οικονομικά στοιχεία που έχουμε σαν χώρα σήμερα δημιουργήσαμε “μικροπολιτικές  έριδες” και αστάθεια σε μια μεγάλη νίκη της χώρας μας που οφείλεται στις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού….

Και μην ξεχνάμε ότι το κακό εγχώριο πολιτικό περιβάλλον δημιουργεί προβλήματα και στις οικονομικές μας εξελίξεις αφού ήδη αναβάλλονται οι γενικές συνελεύσεις τραπεζών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με “δήθεν” δικαιολογίες στους μετόχους τους….

Μήπως να αφήσουμε τους δημοσκόπους και τα πολιτικά συμπεράσματα;

Εάν είναι να πάει έτσι με τέτοια αστάθεια μέχρι τον Πρόεδρο της δημοκρατίας στην Ελληνική αγορά ομολόγων και του χρηματιστηρίου ας προβληματιστεί τόσο η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ για το αν τελικά θέλουμε μια Ελλάδα χρεοκοπημένη με φυγή κεφαλαίων και επενδύσεων σε άλλες χώρες…..Ή θέλουμε να σεβαστούμε τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Οι αγορές σήμερα δείχνουν ότι αυτή η “πολιτική ανοησία” πρέπει κάπου εδώ να σταματήσει….
Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραλάβει (αν παραλάβει) στάχτες….

Είναι ώρα εθνικής ενότητας καλά δεν το καταλαβαίνουμε;
Οι αγορές προειδοποιούν δεν συγχωρούν όμως!

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *