ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΝ καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών στοιχείων σε ανεπίσημο τζαμί, στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου, που δημιούργησαν για άλλη μια φορά έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή της πλατείας Αττικής τρομοκρατώντας αλλοδαπούς συμπολίτες μας επιτιθέμενοι σε κατάστημα μετανάστη και……
προκαλώντας ζημιές σε είσοδο πολυκατοικίας. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποδείξει ότι διαθέτει πολιτική βούληση να πατάξει τα θλιβερά αυτά φαινόμενα ρατσιστικής βίας συλλαμβάνοντας τους υπεύθυνους και παραπέμποντας τους στη Δικαιοσύνη.

Ακόμα όμως κι αν αυτό γίνει (κόντρα στη μέχρι σήμερα κυρίαρχη κυβερνητική αντίληψη της αδιαφορίας, ανοχής και ατιμωρησίας), δεν αρκεί.

Η προσπάθεια των ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων να εκμεταλλευτούν τα υπαρκτά προβλήματα στις γειτονιές της Αθήνας, που προκαλεί η γκετοποίηση και η εγκατάλειψη από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις διαδοχικές κυβερνήσεις(μεθοδευμένες από πολιτικά και οικονομικά κέντρα που παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια μέσω της υποβάθμισης ολόκληρων περιοχών) και επιτείνει η οικονομική κρίση, απαιτεί απάντηση.

Η απάντηση στην ξενοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό, μπορεί να δοθεί μέσα από ένα σχέδιο που θα επιδιώκει την αναβάθμιση των περιοχών αυτών, την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων ποιότητας ζωής, την ανάπτυξη δικτύων αλληλεγγύης μεταξύ όλων των κατοίκων και την πολιτισμική-κοινωνική παρέμβαση για την ενσωμάτωση αποκλεισμένων (Ελλήνων και μεταναστών) στον κοινωνικό ιστό. Αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο, ριζοσπαστικό μα ταυτόχρονα ρεαλιστικό, πρέπει να γίνει σημαία των προοδευτικών πολιτών, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί.

19/11/2010 ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ.ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΤΩΣ Ι ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ.ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟ Κ.Κ.Ε. -ΝΙΚΟΣ-

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τα ανθρωποειδη του συριζα μιλανε ακομα, οι ελεεινες βδελες που πινουν το αιμα του ελληνικου λαου εχουν το θρασος και μιλανε, τα κατωτερα οντα με το αχυρενιο κεφαλι.Α δεν θα τον γλυτωσουμε τον εμφυλιο αν συνεχισουνε ετσι!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΤΑΝΕΣ ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙΣΜΟ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!

    Reply
  4. ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ "ΘΟΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ" ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ SOROS ΚΑΙ ΑΠΟ "ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΩΜΕΣ" Μ.Κ.Ο Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΟΥΣ.

    ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΥΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΥΣΩΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΙ ΞΕΝΟΙΣ ΧΡΗΜΑΣΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ (ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.

    ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΚΟΥΡΗΤΗΣ
    isxys.blogspot.com

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *