Ολυμπία: Ο σταυρός παρασύρθηκε από τα νερά του Αλφειού…

Στα νερά του ποταμού Αλφειού παρέμεινε φέτος ο σταυρός, κατά τον Αγιασμό των Υδάτων από…

τη γέφυρα της Τ.Κ Άσπρων Σπιτιών, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
 Όλοι έκαναν λόγο για «καλό οιωνό» για τα νερά και τις παρόχθιες καλλιέργειες του Αλφειού. Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε και στην Δ.Ε Λασιώνος, με καθαγιασμό των υδάτων του Πηνειού ποταμού να γίνεται από τη γέφυρα του Κακοταρίου.

Μετά την τέλεση της επίσημης Δοξολογίας για την ημέρα, σε όλες τις εκκλησίες του δήμου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και δεκάδες πιστοί, από τους δήμους Αρχαίας Ολυμπίαςκαι Ανδρίτσαινας – Κρεστένωνσυγκεντρώθηκαν στην γέφυρα του Αλφειού ποταμού η οποία συνδέει τις Τοπικές Κοινότητες Άσπρων Σπιτιών και Τρυπητής, που ανήκουν στους δυο παραπάνω δήμους και κάθε χρόνο γιορτάζουν μαζί τα Θεοφάνεια.

Παρασύρθηκε ο σταυρός
Η συνεχιζόμενη βροχή που έπεφτε όλο το πρωί – έχοντας διαδεχτεί την καταιγίδα της νύχτας – σταμάτησε ξαφνικά την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η τελετή και συγκεντρώθηκαν οι πιστοί. Τον αγιασμότέλεσαν, όπως κάθε χρόνο, οι εφημέριοι Τρυπητής πατ. Ξενοφών Πιρλής, Άσπρων Σπιτιών πατ. Νικόλαος Τσάκωνας, και Διασσέλων πατ. Νικόλαος Κοτταράς. Ωστόσο, η κορδέλα, με την οποία ήταν δεμένος ο σταυρός και ανασύρεται κάθε χρόνο μετά τον αγιασμό των υδάτων, μπερδεύτηκε, με αποτέλεσμα να φύγει από τα χέρια του ιερέα και να παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού. Αν και προς στιγμήν προκλήθηκε αναστάτωση, ωστόσο, οι πρεσβύτεροι ερμήνευσαν αυτή την εξέλιξη ως καλό οιωνό για τα νερά του Αλφειού και τις παρόχθιες σ’ αυτόν καλλιέργειες.

Χρόνια πολλά με υγεία…

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής ευχήθηκε από καρδιάς σε όλους χρόνια πολλά καλή χρονιά και υγεία σε όλους, τονίζοντας μεταξύ άλλων «…ευχόμαστε το φως των Θεοφανείων να μας φωτίσει όλους και να μας δώσει τη δύναμη να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη η χώρα. Να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, γιατί έτσι πρέπει να είμαστε σε τέτοιες καταστάσεις».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μικρή μαθήτρια της Γ΄ τάξης Νικολία Ζώρα να ερμηνεύει τα Κάλαντα των Θεοφανείων και να αποσπά τα θερμά συγχαρητήρια και το χειροκρότημα όλων. Σε όλους τους παριστάμενους προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά, ενώ στην πλατεία του χωριού ο πρόεδρος Άσπρων Σπιτιών Παναγιώτης Γιαννόπουλος, προσέφερε σε όλους τους επισκέπτες καφέ και τσίπουρο.

Ανάλογη τελετή πραγματοποιήθηκε και στην γέφυρα του Πηνειού στο Κακοτάρι. Μετά το πέρας της δοξολογίας που πραγματοποιήθηκε από ιερείς της περιοχής, έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων του ποταμού, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα από τον πρόεδρο του Κακοταρίου Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

patrisnews.com (Νάνσυ Σπυροπούλου)
(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *