Σχόλιο Του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού

Για την αύξηση του ΦΠΑ και τις εξαγγελίες για πάταξη της φοροδιαφυγής

Με την έλευση του νέου έτους η εφαρμογή του νέου συντελεστή ΦΠΑ διαμορφώνει ένα νέο εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους που βλέπουν καθημερινά το εισόδημα τους να συρρικνώνεται και για τις χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παλεύουν για την επιβίωσή τους, με την ύφεση από τα….
μέτρα της κυβέρνησης να βαθαίνει. Οι μειώσεις σε τιμές συγκεκριμένων αγαθών όπως εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν, τη στιγμή που αυξάνονται σε εξωφρενικά ύψη τα καύσιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα εισιτήρια του ΟΣΕ, αλλά και τα διόδια, ενώ αναμένεται η αύξηση και στις αστικές συγκοινωνίες.
Την ίδια στιγμή, οι εξαγγελίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτελούν για άλλη μια φορά το άλλοθι για την εφαρμοζόμενη πολιτική, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να φοροαπαλλάσσει «νόμιμα» τις μεγάλες επιχειρήσεις και να μην εισπράττει παρά ελάχιστα, ρίχνοντας τα βάρη αποκλειστικά στα γνωστά υποζύγια, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την κοινωνικά άδικη φορολογία, αποτελούν τις διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ταξικής πολιτικής που έρχεται να αφαιμάξει τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και να ευνοήσει περαιτέρω το κεφάλαιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΝΤΕ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ…

    ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ;;;;;;;

    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΛΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ….

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Βρε απατεώνες ΣΥΝασπιστήρια, τεμπέληδες, άχρηστα υλικά, πάτε να δουλέψετε και μετά να μιλάτε. Για πέστε μας πόσα ένσημα έχει κολλήσει ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας. Τα παιδιά σας πουλάνε ηρωϊνη, ληστεύουν τράπεζες και μακελεύουν το κόσμο. Αλλού ρε κοπρόσκυλα, εργατοπροστάτες της συμφοράς.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΕΡΝΕΙ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΞΙΟΦΕΡΝΕΙ .

    ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΕΜΕΝ ΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ….ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ….Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΘΕΛΩ ΑΤΟ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ…ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ….Ε ΠΑΡΑΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΗΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΙΚΗ….ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ $ΥΝΑ$ΠΙΣΤΗΡΕ$
    ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΕΛ
    ΚΑΜΙΝΕΛ
    ΤΣΟΥΠΡΕΝ
    ΑΛΑΒΑΝ Κ΄ΛΠ ΜΑΦΙΑ………………….

    ΟΛΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ
    ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΑΣ ΕΞΟΧΑΣ
    ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ!!!!

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΣΥΝαΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *