Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης
Η ΖΩΗ ΝΙΚΗΣΕ!…

Ώπα, ώπα! Δε θα ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα με δικαίωση των ακροδεξιών Γεωργιάδη και Πλεύρη, που δεν ψήφισαν την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα εκπαιδευτικών αδειών στον Ν.Ρωμανό!
Από το Ποντίκι διαβάζω την δήλωση του Ν. Ρωμανού που ανάμεσα σε άλλα λέει:
“Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε γι’ αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.
Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.”
Ποιος είναι ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας, πώς στοιχειοθετείται η ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου στο πρόσωπό του κι από πού κι ως πού η “Μαχητική Αναρχία” συγκαταλέγεται στους μεγάλους νικητές; Αυτός που ήταν ο μεγάλος νικητής ήταν η ίδια η ζωή! Ομόφωνα ψηφίστηκε η τροπολογία για το βραχιολάκι, με γραφική εξαίρεση τους δύο ακροδεξιούς βουλευτές της συγκυβέρνησης. Ο αγώνας που δόθηκε εκτός κι εντός κοινοβουλίου, ήταν για τη ζωή κι όχι για κάποια πολιτική παράταξη, κόμμα, ή εξωθεσμική κίνηση. Αν σήμερα ο Ν.Ρωμανός μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του αυτό, σε μεγάλο βαθμό το οφείλει και στα θεσμικά όργανα, που έστω και αργά τίμησαν το αξίωμά τους…
Η άμεση Δημοκρατία στην οποία στοχεύει η πολιτική δράση μου ως μέλους της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, δεν μπορεί να συνάδει με την πολιτική ανωριμότητα του.
Ως πατέρας 4 παιδιών και παλιότερα απεργός πείνας στη σχολή Υπομηχανικών, δεν θα μπορούσα παρά να προσπαθήσω να τον πείσω να διαφυλάξει τη ζωή του. Αλλά μέχρις εκεί. Εάν δεν τηρήσει τους όρους της εκπαιδευτικής άδειας του, τότε θα βρει κι εμένα απέναντί του.
Η πολιτική ανεπάρκεια των κυβερνώντων να προβλέψουν την αντίδραση του Ν. Ρωμανού από την αντιφατική τους συμπεριφορά, (σε βραβεύουμε για την επιτυχία σου στα ΤΕΙ αλλά δε σου δίνουμε εκπαιδευτικές άδειες) δεν πρέπει να θεωρηθεί νίκη της “Μαχητικής Αναρχίας” και να οδηγήσει τους αγώνες του λαού προς λάθος κατεύθυνση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *