Ναύτη, πλήρωσε το ναύλο!


Η αντεργατική καταιγίδα που μαίνεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες της «νέας διακυβέρνησης» δε λέει να κοπάσει. Η λεηλασία των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν αρκούν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στα μνημόνια που υπογράφει με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο όνομα της διάσωσης της οικονομίας περικόπτονται βασικές δημόσιες δαπάνες, όπως τα λειτουργικά έξοδα των στρατοπέδων (που ήταν ούτως ή άλλως ανεπαρκή για τη διαβίωση/επιβίωση των φαντάρων) από το υπουργείο εθνικής άμυνας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λείπουν είδη ατομικού και γενικού καθαρισμού. Είναι σχεδόν καθολικός κανόνας η ανυπαρξία πόσιμου νερού και…….
το πάρτυ που κάνουν εταιρείες που προμηθεύουν μηχανήματα με μπουκαλάκια νερό (με την οικονομική επιβάρυνση των φαντάρων). Είναι τουλάχιστον συχνό φαινόμενο οι εγκαταστάσεις και η ποιότητα του φαγητού να είναι σε τέτοια χάλια («περικοπές δαπανών» βλέπεις…), ώστε να αναγκάζουν τους στρατευμένους να βάζουν διαρκώς από την τσέπη τους μήπως και προσεγγίσουν λίγο τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης. Και η λίστα δεν έχει τέλος… Την ίδια ώρα, οι εξοπλιστικές δαπάνες αυξάνονται για να μη μείνουνε χωρίς δουλειά και κέρδη οι Έλληνες επιχειρηματίες των πολεμικών εξοπλισμών και οι πολεμικές βιομηχανίες των χωρών του ΝΑΤΟ.

Στα πλαίσια λοιπόν της περικοπής των λειτουργικών δαπανών, κόβονται οι μισές καταστάσεις επιβίβασης των ναυτών, δηλαδή τα μισά δωρεάν εισιτήρια που λαμβάνουνε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Μέχρι σήμερα ένας ναύτης πλήρους θητείας 12 μηνών δικαιούταν 6 καταστάσεις επιβίβασης (αντιστοιχούν σε 6 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), οι 4 από τις οποίες μπορούσαν με αεροπλάνο. Όμως η διαταγή του υπαρχηγού ΓΕΝ Κρυονερίτη με ημερομηνία 17 Μάη 2010, προφανώς με ευθύνη του υπουργού Βενιζέλου, αλλάζει τα πράγματα! Διαβάζουμε από την ίδια τη διαταγή (σελ. 2):

‘…Στους υπηρετούντες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, σε μονάδες νήσων Ανατολικού Αιγαίου, Λήμνου, Δωδεκανήσου και Κρήτης, χορηγούνται μέχρι 3 καταστάσεις επιβίβασης, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εκ των οποίων οι 2 είναι δυνατόν να χορηγηθούν για μετακίνηση με αεροπορικό μέσο….’

Αντίστοιχη είναι η μείωση για όσους υπηρετούν μειωμένη θητεία ή ως έφεδροι αξιωματικοί.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στους στρατεύσιμους δεν αρκούσαν οι έξι καταστάσεις επιβίβασης, πόσο μάλλον οι τρεις!

Δεν έχουμε τα χρήματα για τα εισιτήρια και ο μηνιαίος μισθός δε φτάνει καν τα 9 ευρώ! Θέλουνε μήπως να μας διδάξουνε ότι ως φαντάροι, και μελλοντικά ως εργαζόμενοι, δε δικαιούμαστε απολύτως τίποτα; Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες και οι εφοπλιστές, εκτός από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις κρατικές επιχορηγήσεις, πρέπει να τα πάρουνε και από εμάς;

Καλούμε όλους τους φαντάρους να αντισταθούνε στη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ και να μην ανεχτούν τη βίαιη υποβάθμιση στη ζωή, στη θητεία τους, στις σπουδές και στην εργασία τους.

Να καταργηθεί τώρα η κατάπτυστη διαταγή «αναθεώρηση θεσμικού πλαισίου χορήγησης καταστάσεων επιβίβασης»

Δωρεάν συγκοινωνίες, ψυχαγωγία για όλους τους στρατεύσιμους

Βελτίωση της ζωής στα στρατόπεδα

Όχι στη μείωση των δαπανών για τους φαντάρους.

Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των στρατιωτών, σμηνιτών και ναυτών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://diktiospartakos.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *