Μάχη με φαντάσματα την ώρα που κινδυνεύει η χώρα

Σοφία Βούλτεψη

21η Απριλίου σήμερα, μαύρη επέτειος για την Δημοκρατία στην πατρίδα μας και η χώρα παρουσιάζει τα ίδια σημάδια παρακμής και διχασμού που οδήγησαν τότε στην κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πολιτικός κόσμος εμφανιζόταν όχι μόνο βαθιά διχασμένος, αλλά και αδύναμος να εντοπίσει τον πραγματικό εχθρό – για παράδειγμα κοιτούσαν προς την….
πλευρά των στρατηγών, δημοσίευαν άρθρα εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους… «δεν θα γίνει δικτατορία» (τα οποία διεκόπησαν από τις ερπύστριες) και οι συνταγματάρχες του Παπαδόπουλου περνούσαν κάτω από τη μύτη τους, κατέβαζαν τα τανκς και επέβαλαν την δικτατορία τους.

Σήμερα, δεν υπάρχει, βέβαια, θέμα κατάλυσης της Δημοκρατίας με τα τανκς. Υπάρχει, όμως, θέμα κατάλυσης της Δημοκρατίας δια της εμβάθυνσης του εθνικού διχασμού και της κατάργησης της κοινωνικής συνοχής.

Παρ’ όλα αυτά, το πολιτικό σύστημα, αδύναμο να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, συνεχίζει να πολεμάει με φαντάσματα και να ανταλλάσει ύβρεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο – πρωτοστατούσης και της κυβέρνησης, που θέλει να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για την άθλια κατάσταση στους προηγούμενους, λησμονώντας το δικό της κυβερνητικό παρελθόν.

Έτσι χθες, ξεκίνησε πάλι φασαρία για ένα κινδυνολογικό mail, ενώ την ίδια ώρα δημοσιοποιείτο (ξανά) από τον μόνιμο αγωγό κινδυνολογικών πληροφοριών, το Ρόιτερ’ς, η δημοσκόπηση που το πρακτορείο διενήργησε μεταξύ 55 οικονομολόγων, εκ των οποίων οι 46 προέβλεψαν ότι η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της!

Πάνω από τους μισούς, οι 24, προέβλεψαν ότι αυτό θα γίνει μετά από έναν χρόνο και επτά ότι θα γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο ή δωδεκάμηνο. Άλλοι δέκα τοποθετούν την αναδιάρθρωση μεταξύ τριμήνου και εξαμήνου, ενώ τέσσερις εκτιμούν ότι πρέπει να περιμένουμε την αναδιάρθρωση σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Βέβαια, η κυβέρνηση, αλλά και η Γαλλίδα υπουργός των Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ συνέχισαν τις διαψεύσεις. Αλλά τα CDS των 5ετών ομολόγων έφθασαν σε νέο ιστορικό ρεκόρ – 1.275 μονάδες, ακριβώς λόγω των προβλέψεων περί αναδιάρθρωσης. Όσο για το δεκαετές ομόλογο (έναντι του γερμανικού bund) βρέθηκε στις 1.147,4 μονάδες βάσης.

Και βέβαια, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εμφανίστηκαν να υστερούν κατά 766 εκ ευρώ έναντι των στόχων.

Είναι προφανές ότι για όλα αυτά και πάλι δεν φταίει ένα mail. Το οποίο μοιάζει να είναι αποτέλεσμα των εισαγόμενων από το εξωτερικό και κυρίως από την Γερμανία συζητήσεων και βεβαιοτήτων περί αναδιάρθρωσης.

Αλλά όσο το πολιτικό μας σύστημα συνεχίζει να κυνηγά φαντάσματα, η χώρα θα πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό.

Το ίδιο συνέβη και με την εντελώς αποπροσανατολιστική συζήτηση γύρω από το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» για τις δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη. Φαντάσματα κυνηγήθηκαν και πάλι – με αποτέλεσμα να πανηγυρίζουν οι Τούρκοι.

Μιλάμε για την εφημερίδα που βρέθηκε πίσω από την προβοκάτσια στα Ίμια. Μιλάμε για τον βασικό αγωγό της τουρκικής προπαγάνδας. Και όμως. Η συζήτηση αυτή κάλυψε απόλυτα τα θέματα που πραγματικά πρέπει να μας απασχολούν. Μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεχαστούν επί μέρες οι πράξεις και οι παραλείψεις που έκαναν τα spread και τα cds να αγγίξουν ταβάνι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

37 Comments

  1. Ανώνυμος

    44 χρόνια μετά και ο Στρατηγός Παττακός μπορεί και ψωνίζει στη λαική ακούγοντας επεφημίες…..Πόσοι από τους προδότες πολιτικάντηδες μπορούν να κάνουν το ίδιο;;
    Όλοι οι “αντιδημοκράτες” έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους,απέναντι σε ένα ελεεινό και ανθελληνικό κράτος,πεθαίνοντας φυλακισμένοι και φτωχοί στη χώρα που αγάπησαν και τίμησαν…..Πόσοι “δημοκράτες” θα πεθάνουν έτσι;;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,ΜΑΥΡΑΓΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ,ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΑΝΑΤΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΗ…

    ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΠΑΡΤΑΚΟΙ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    6.58 ΣΩΣΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ;;;;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    5:31 & 5:35 φαίνεται ότι είστε κρατικοδίαιτα τσογλαναριά πού με την ψήφο σας τρώτε ψωμί ηλίθια όντα!!1 Αν γνωρίζατε εκείνες τις εποχές και βλέπατε την κατάντια της χώρας από τούς Πολιρτικούς δεν θα μιλούσατε έτσι!! Εγώ έφυγα από την χώρα τόν Σεπτέμβριο τού 1967 και γύρισα το 1994 γιατί πίστευα και εγώ τότε ότι ή χώρα είχε τελειώσει με τούς δικτάτορες!!!! Έκανα μεγάλο λάθος όμως!!! Η χώρα πήρε τα πάνω της και οι Ελληνες ζήσαν επτά κάλά χρόνια και χωρία δανεικά!!!! Λοιπόν, ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967!! Στήν Ελλάδα έπρεπε να είχαμε γεμίσει τούς δρόμους με αγάλματα τού Παπαδοπουλου και όχι τών προδοτών Πολιτικών πού κατέστρεψαν την χώρα και κλέψανε το βιός μας!!! Το μεγάλο λάθος της επταετίας ήταν το γεγονός ότι αφήσανε ο τούς Πολιτικούς ζωντανούς!!! Ελπίζω να μήν επαναληφθεί το λάθος την επόμενη φορά!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Που καταντησαμε?Να εχουμε την χειροτερη πολιτικη ηγεσια ολων των χρονων κι'εμεις ναλεμε για μαυρη επετειο μα ποιο μαυρο απ'το σημερινο καταντημα γινετε?Τουλαχιστον εκεινοι νοιαζωντουσαν για την ΕΛΛΑΔΑ κοιταζαν τον τοπο και ασε που δεν μας κουνιωταν και κανενας εξωτερικος μαλακας ουτε οι λαθρολερες υπηρχαν.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΓΙΑ Ν΄ΆΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ , ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
    -ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
    -ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
    -ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
    -ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ.
    -ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    -ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

    ΑΥΤΑ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    5:39 & 5:40 αν είστε 2 που πολύ αμφιβάλω.. δεν ξέρω σε τι περιβάλλον μεγαλώσατε αν και μπορώ να φανταστώ, ξέρω όμως πολύ καλά πως θα καταλήξετε. Και εσείς το ξέρετε ενδόμυχα αλλά επιλέγετε να το αγνοείτε πιστεύοντας ότι η "τιμωρία" θα αργήσει. Ποτέ δεν αργεί και ποτέ δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι, θα με θυμηθείτε. 🙂

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ Σ…Α ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ.

    Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΕΡΠΥΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ Κ….ΟΙ ΧΑΪΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΚΙ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ!!!

    ΕΙΘΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!!

    Reply
  11. Ανώνυμος

    5.56 και να τον γαμησει και ο κουνδουρος, και να τον φυλακισουν με πακιστανους παρεα, και οσο ειναι φυλακη, να πηγαινουν πασοκοσκυλα στο σπιτι και να του γαμανε την γυναικα, και αν η γυναικα του ειναι φολα, να του γαμανε την κορη!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    5.52 τι να δουνε οι τυφλιτες…..Στραβοι, δεν πορουν να δουνε ουτε το πουλακι τους. Προτιμουν τον ΓΑΠ και τον καθε λογης Καραμαν-αλη παππου και νεωτερο….που στο ονομα της δηθεν "δημοκρατιας", μας ρουφιξαν το αιμα, και το χρημα της Ελλαδας..

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΒΡΙΣΕ ΒΡΙΣΕ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΤΑ ΧΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΟΥΛΕ. ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥΣΤΗ 10 ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΕΣΟΥΝΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ…

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Καλα θα ηταν εσεις οι δηθεν δημοκρατες να μαθετε να ξεχωριζετε τη βουρτσα απ'την πουτ.. γιατι εχετε χασει τα παντα σημερα κι ακομα λετε οτι φταιει ο Παπαδοπουλος ανοιχτε τα ματια σας επιτελους και δειτε τα λαμογια που μας κλεβουν και μας ξεπουλουν οσο οσο.

    Reply
  15. ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.
    ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
    ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ.
    ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ!!!

    ΕΙΘΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!!

    Reply
  17. Ανώνυμος

    5.35 ως φαινεται εισαι χορτατος .Τ'ετρωγες μαζι με τους μουσκαρους παλιο ζουμπερο.

    Reply
  18. Ανώνυμος

    Ζει ο Παττακός…υπάρχει ακόμα ελπίδα!!!
    Ζήτω τα τυραννικά καθεστώτα οποιουδήποτε τύπου!
    Ζήτω!

    Reply
  19. Ανώνυμος

    5:39 μ.μ.
    εισαι λαθος. Ο Παπαδοπουλος ενιωσε τον ομοφυλικο ερωτα στην φυλακη παμπολες φορες. Μαλιστα ακουγεται οτι ηταν το πουτανακι της πτερυγας του.

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Ο γερικος κωλος του Παπαδοπουλου δεν αντεξε αλλο τα γαμησια στη φυλακη και πεθανε το 99. Κλαψ 🙁

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Χωρις να θελω να σε πικρανω Σοφακι κατα την ταπεινη μου γνωμη τα πραγματα ειναι πολυ πολυ χειροτερα σημερα απ'οτι τοτε οι σημερινοι ξεπουλουν την Ελλαδα και τους Ελληνες και μας καταδικασαν για παρα πολλα χρονια στη μεγαλυτερη ξεφτιλα και φτωχεια.

    Reply
  22. Ανώνυμος

    Και εσυ "σκατα στον ταφο του παπαδοπουλου", στον δικο σου ταφο σκατα…που να μην λιωσει ποτε.

    Reply
  23. Ανώνυμος

    Mακαρι κυρια μου, να ακουγαμε ξανα τις επρυστριες των τανκς. Χιλιες φορες καλυτερα χουντα παρα "δημοκρατια" οπως σημερα…..Τουλαχιστον τοτε δεν κινδυνευαμε οπως σημερα, ουτε η ανεργια ειχε φτασει ποτε εδω….Τελειωνοντας, οι χουντικοι αφησανε πλεονασμα στα ταμεια της Ελλαδας, πραγμα ανηκουστο για τους σημερινους χαραμοφαηδες κλεφτες. Ο Παπαδοπουλος πεθανε στην ψαθα κυριολεκτικα, σε αντιθεση με τους σημερινους κροισους της πολιτικης. Αν ειναι λοιπον να με αποκαλουν χουντικο, για αυτους τους λογους, χαιρομαι και το θεωρω τιμη μου.

    Reply
  24. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    700.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply
  25. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Σήμερα, 21η Απριλίου και φυσικά η μέρα αφιερωμένη στα σκατά. Ο Καρατζαφέρης γιορτάζει! Ο Αδωνης γιορτάζει! O Μιχαλολίακος γιορτάζει! Ο Πλέυρης γιορτάζει! Αυτή η όρθια μούμια ο Παττακός γιορτάζει! ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ!

    Reply
  26. Ανώνυμος

    Κυρία Βούλτεψη δεν ξέρετε καλά την αίτία που ακούσαμε τα τανκς εκείνη την ημέρα.ήταν γιατί κινδύνευε το φασιστοβασιλικό καθεστός,της βίας και νοθείας,της τρομοκρατίας ή όπως το ομολογούσε και ο ίδιος ο παπαδόπουλος για να μην έρθει ο κουμμουνισμός.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *