Γελάσαμε χθες με την ψυχή μας – Βγαλμένος από κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου ο Βαρουφάκης

Την πρώτη φορά που είχε φωνάξει ο Νίκος Χατζηνικολάου το Γιάνη Βαρουφάκη κάθισα και παρακολούθησα την εκπομπή με ενδιαφέρον ως προς το περιεχόμενο των λόγων του. Χθες ήταν διαφορετικά, ήθελα να δω πόσο θα εξευτελισθεί.

Για να δούμε λοιπόν.

Υπεραμύνεται της δημιουργικής ασάφειας.

Με τον Τσακαλώτο είναι αυτοκόλλητοι. Πάντως χθες δεν τον είδα κολλημένο πάνω του.

Με το Γιάννη Στουρνάρα, αυτόν που υπονομεύει την κυβέρνηση, είναι φίλοι, έχουν φάει ψωμί κι αλάτι. Κάποτε. Τώρα τρώνε μόνο φρέσκο ψάρι. Ψωμί κι αλάτι τρώμε πια μόνο εμείς και σε λίγο θα μείνουμε μόνο με το αλάτι γιατί δε θα έχουμε ούτε για ψωμί.

Ο Ντράγκι; Είναι πολύ καλός, εξαιρετικός τραπεζίτης. Ρε σας την έφερε να του λέει ο Χατζηνικολάου, εμ τι να κάνουμε είναι ο ρόλος του τέτοιος να απαντά ο Γιάνης. Είναι όπως στο ποδόσφαιρο, τι να κάνουμε; Παίζει με την αντίπαλη ομάδα.

Ο Δόκτωρ Σόιμπλε; Τέλειος, φοβερός, έχουν φοβερή προσωπική σχέση. Πάνε και για ψάρεμα ίσως. Το ότι ο Δρ. Σόιμπλε, ο αρχιτέκτονας της ΕΕ, είναι πιο πολύ Δρ. Νο από τα πολλά όχι δε μετρά.

Κι όλο «ναι», «σαφώς», «βεβαίως» με το ίδιο χαριτωμένο ύφος ώσαν να είναι υπουργός σε μια χώρα δίχως προβλήματα.

Αν και Σακελάριος στον τίτλο, ο νους μου πάει στο Ξύπνα Βασίλη του Δημήτρη Ψαθά. Στη θέση του Αλεξανδράκη βάλτε το ΣΥΡΙΖΑ, του Κωνσταντίνου τον ελληνικό λαό, του Φανφάρα τον Γιούνκερ και της Φαρλάκαινας τους δανειστές.

Ξ Υ Π Ν Α Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ε Λ Α Ε.

Του Στρατή Μαζίδη
freepen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *