Ο “ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ” ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η αίρεση του “εθνοφυλετισμού” των Πατριαρχείων Ρωσίας και Ρουμανίας ναρκοθετεί την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και έτσι ακυρώνει στην πράξη και τον διάλογο με τους Παπικούς, επειδή, αν δεν επέλθει αθέμιτος συμβιβασμός για το θέμα των πρωτείων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών, είναι αδύνατον να προωθηθεί ο διάλογος με τους Παπικούς.

Εκτός από τς αθέμιτες επιδιώξεις της λεγόμενης “Τρίτης Ρώμης”, δηλαδή του Πατριαρχείου Ρωσίας, καθίσταται σαφές ότι και το Πατριαρχείο Ρουμανίας έχει βάλει πλώρη για την επέκταση των ορίων της “Αγίας Ρουμανίας”. Με ποιο κριτήριο; Με το ίδιο ακριβώς κριτήριο του Πατριαρχείου Ρωσίας. Οπου υπάρχουν Ρώσοι εκεί επεκτείνεται και…
η “Αγία Ρωσία”, από την Κίνα μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Αγιον Ορος, από την Ταιβάν μέχρι τη Δυτική Ευρώπη, από την Αμερική μέχρι την Ανταρκτική και από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μέχρι και τη Βασιλεύουσα!!!

Αλλά και το Πατριαρχείο Ρουμανίας δεν φαίνεται να υστερεί σε φιλοδοξίες πρωτείου και παγκόσμιας κυριαρχίας με το ίδιο έρεισμα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι.

Οπου υπάρχουν Ρουμάνοι εκεί, κατά την άποψη του Πατριαρχείου Ρουμανίας, επεκτείνονται και τα όρια της Εκκλησίας της Ρουμανίας. Γι’ αυτό και παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα στις σχέσεις των ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Πορτογαλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία όπου εγκαταστάθηκαν πολλοί Ρουμάνοι μετά την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου.

Αλλά το πρόβλημα δεν μένει εκεί επειδή εκτός από τους Ρώσους, που θεωρούν την Αγία Γη μέρος της Αγίας Ρωσίας, το Πατριαρχείο Ρουμανίας προβάλλει παρόμοια αιτήματα και δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο μάλιστα δεν αποκλείει σε κάποια στιγμή να θέσει εκτός διπτύχων την Εκκλησία της Ρουμανίας για τις διασπαστικές της ενέργειες στην Αγία Γη.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο. Ηδη ο Πατριάρχης Ρουμανίας Ιουστινιανός είπε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Α΄ (Κοτσώνη) ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία κινδυνεύει από τον “πανρωσισμό” και τον “πανελληνισμό”.

Και ενώ μπορεί να δείξει κάποιος κατανόηση για τις ανησυχίες των Ρουμάνων για να μην υπάρξει Ρωσική ή Ελληνική εθνοφυλετική έξαρση στην Ορθόδοξη Εκκλησία αδυνατεί όμως να κατανοήσει την έξαρση του ρουμανικού εθνοφυλετισμού με την άσκηση υπερόριας εξουσίας σε χώρες στις οποίες το Πατριαρχείο Ρουμανίας δεν έχει ουδεμία απολύτως κανονική δικαιοδοσία.

Πρώτη παράπλευρη απώλεια της θλιβερής αυτής εθνοφυλετικής έξαρσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ότι η σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου καθίσταται – υπό τις ενεστώσες συνθήκες – αδύνατη. Αν αφρόνως τελικά συγκληθεί θα γίνει αιτία πραγματικής διάσπασης της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ταυτόχρονα η στάση αυτή των Ρώσων και των Ρουμάνων αλλά και η στάση του Πατριαρχείου Σερβίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την ερμηνεία του πρωτείου στην Εκκλησία ναρκοθετούν οριστικά τους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς.

Η ευόδωση των οικουμενιστικών σχεδίων – στο προβλεπτό τουλάχιστον μέλλον – φαίνεται όνειρο απατηλό. Δόξα σοι ο Θεός!

Κρίμα που η ακύρωση τω Οικουμενιστικών σχεδίων γίνεται σε βάρος της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όχι για λόγους ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας, αλλά λόγω της έξαρσης της εθνοφυλετικής αίρεσης.

Ο Αγιος Θεός έχει το δικό του τρόπο να βγάζει από το πικρό γλυκύ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

30 Comments

  1. ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

    κρεμασε το πετραχηλι
    συκοφαντη
    σκανδαλοποιε
    βωμολοχε
    βλασφημε κληρικε της πτολεμαιοδς

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Εχει δίκαιο ο κ. Τελεβάντος.

    Ο παπα Βατραχακης της πτολεμαίδος είναι ένας χυδαιος κοπρανιστης που γεμιζει ολες τις αναρτησεις μετα κοπρανιστικα του σχολια.

    Να κεμασει το πετραχηλι ο αθλιος κληριος και να κυταξει την ψυχη του

    Reply
  3. Παναγιώτης Τελεβάντος

    Παρακαλώ αγνοήστε το τελευταλίο σχόλιο του λεγόμενου Vomoloxius.

    Μόνο το όνομα δείχνει το ποιο του ανθρώπου.

    Θερμή παράκληση σε όλους να προσευχηθούν τον βοηθήσει ο Θεός να κρεμάσει το πετραχήλι και να κυτάξει την ψυχη του.

    Ο Χριστός σταυρώθηκε για ολους μας. Ακόμα και για το βρωμερό αυτό υποκείμενο που γεμίζει τον ιστοχώρο με κοπρανιστικά σχόλια.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ο Νικολάκης γράφει
    Γιατί δέν ρωτάνε τόν Θεό πού είναι απεσταλμένοι του πιστεύουν καί υπηρετούν καί μάς υποχρεώνουν καί εμείς νά πίστέψουμε. Άλλωστε τόσα θάυματα έχει κάνει μέχρι σίμερα δέν μπορεί νά κάνει ένα ακόμη γιά νά λύσει τά προβληματά τους. Ήθελα νάξερα ποιός δουλεύει ποιόν.Άς είναι καλά τό χρήμα αυτός είναι καί γι΄αυτούς ό Θεός .
    Οί θρησκείς είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα γιά τήν χειραγώγηση τών λαών.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *