ΑΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ.

H εξήγηση της χρήσης από τον εκκαθαριστή Νικ. Μαράντο μαφιόζικων μεθόδων είσπραξης των δανείων από τους δανειολήπτες (απειλές, εκβιασμοί, εκφοβιστικές επιστολές, τηλέφωνα κλπ), αντί της νόμιμης οδού της αναγκαστικής είσπραξής των δια των νομίμων διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των (διαταγής πληρωμής, υποθήκης, κατάσχεσης κλπ), είναι ότι……
η διάρκεια λειτουργίας της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ είναι μόνο δύο χρόνια (και υπό προυποθέσεις για άλλα δύο χρόνια) σύμφωνα με την παρ.9 αρ.63 Ε του ν.3601/2007, όπως τροποποιήθηκε με το αρ.10 του ν.4051/2012 (ΦΕΚ Α` 40/29-2-2012), με αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι έχουν ήδη περάσει 18 μήνες από την έναρξη της εκκαθάρισης την 27-07-2012, να μην υπάρχει επαρκής χρόνος για την τελεσφόρηση διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των δανειοληπτών.

Γι αυτό ο Νικ. Μαράντος δεν έχει εκδώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ούτε έχει προβεί σε καμία άλλη πράξη νόμιμης αναγκαστικής είσπραξης (υποθήκη, κατάσχεση κλπ) κατά των δανειοληπτών, ούτε θα το κάνει… Αντίθετα, έχει αποστείλει 1000άδες απειλητικές κι εκφοβιστικές επιστολές στους δανειολήπτες όπως περιέγραψα παραπάνω. Ιδού ο νόμος:
Παρ. 10. του ν.4051/2012: «Η παράγραφος 9 του άρθρου 63Ε του ν. 3601/2007 αντικαθίσταται, από τότε που ίσχυσε ο ν. 4021/2011, ως εξής:

«Το μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα που συστήνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου δεν μπορεί να λειτουργήσει για διάστημα πέραν των δύο (2) ετών. Για λόγους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης της Τράπεζας της Ελλάδος, το διάστημα αυτό μπορεί να παρατείνεται για δύο (2) ακόμη έτη.»

Συμπέρασμα: ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…ΕΙΝΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ.

Δημήτρης Αντωνίου

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *