Σκανδαλίδης: Εδώ συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ, δεν είναι απίθανο και με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ συνεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Φανταζόταν ποτέ κανείς ότι θα είναι τα ίδια στελέχη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στελέχη της Ν.Δ.;” απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης όταν τον ερωτήθηκε αν το κόμμα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκανδαλίδης άφησε ανοιχτό το θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ.  “Ως τώρα, οι προϋποθέσεις συνεργασίας δεν υπάρχουν. Αλλά πολλές φορές άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν μετά. Το έχουμε πάθει και εμείς, άρα λοιπόν, στην πορεία, ο κ. Τσίπρας στην προσπάθεια που κάνει να είναι πιο μετριοπαθείς οι θέσεις του, παρότι είναι ατελής αυτή η προσπάθεια και δεν δείχνει ότι έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, αν αλλάξει δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει αύριο το πρωί”.

Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίτης ζήτησε συνέδριο του κόμματος πριν τις εκλογές και επεσήμανε ότι ενδέχεται να τεθεί ακόμα και θέμα ηγεσίας.

“Ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα. Άρα, μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. Η βάση, όμως, δεν μιλάει. Πρέπει να πάμε να δούμε τι θα κάνουμε (σε συνέδριο). Πριν τις εκλογές. Να τεθούν τα πολιτικά θέματα που είπαμε, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μία ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση”, είπε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε:

“Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας – γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο. Δεν θα συζητήσει το συνέδριο την πορεία μέχρι εδώ; Αν δεν συζητήσει το ΠΑΣΟΚ το πώς πήγαν τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν εκτιμήσει την πορεία μέχρι εδώ, τι θα είναι αυτό το συνέδριο; Συνέδριο χειροκροτητών; Όλα τα θέματα πρέπει να τεθούν λοιπόν επί τάπητος…”

O κ. Σκανδαλίδης εμφανίστηκε και επικριτικός ως προς τους χειρισμούς του πρωθυπουργού στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. “Η ονοματολογία και η συζήτηση γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω, ανάλογα με τις προθέσεις που έχει καθένας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν βουλευτές στα παράθυρα και τις τηλεοράσεις, σαν να είναι καλλιστεία. Έξι μήνες πριν, να μπαίνεις σε τέτοια συζήτηση δεν είναι καλό ούτε για την πολιτική ούτε για τη χώρα και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό τώρα. Για άλλα θέλει να συζητήσει ο κόσμος. Ήταν λάθος που άνοιξε ο κ. Σαμαράς το θέμα των 180. Δεν έπρεπε να το ανοίξει. Οδηγηθήκαμε εδώ τώρα. Θέλουμε τέσσερις μήνες γι’ αυτό, δεν φτάσαμε ακόμα. Θα έπρεπε να συζητάμε για το τι προϋπολογισμός θα έρθει, τα μέτρα για το χρηματοδοτικό κενό και από πού θα καλυφθούν”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *