Κύμα αναλήψεων στις τράπεζες εν όψει αναδιάρθρωσης

Από τις αρχές του 2010, οι συνολικές εκροές από τις κάθε μορφής καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχουν υπερβεί τα 40 δισ. ευρώ και οι ελληνικές τράπεζες παρά τις προσπάθειες για προσέλκυση κεφαλαίων βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπες με…..
νέες μειώσεις.
Το Μάρτιο το συνολικό ποσό των καταθέσεων στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μειώθηκε για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία, κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, θα επιτείνει το πρόβλημα της ρευστότητας, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα νοικοκυριά.

Τραπεζικοί παράγοντες δεν κρύβουν το φόβο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε κινήσεις υπό συνθήκες πίεσης. Η πρώτη κίνηση είναι η δρομολόγηση συγχωνεύσεων και η δεύτερη είναι η πώληση συμμετοχών των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

19 Comments

  1. Ο ΔΗΜΙΟΣ

    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ.ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΥ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.Υ.Γ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Σηκώστε τα λεφτά σας από τις τράπεζες.Η Ελλάδα είναι ήδη σε πτώχευση.Μην ακούτε τι σας λένε τα μπουρδελοκάναλα και ο κάθε παπάρας πολιτικός.Ρωτήστε σοβαρούς οικονομολόγους να σας πούνε.
    Μας έχουν καταστρέψει το μέλλον μας παιδιά.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αν δεν γινει μια μεγαλη κρατικη αναπτυξιακη τραπεζα ,να κινησει την οικονομια …με τις πορδες των ιδιωτων δεν μπορει να σωθει ο τοπος.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    στην Αγγλια και στη Γερμανια επισης δε μου ζητησαν ποτε ΑΦΜ…οποια χρονια και αν ανοιξα λογαριασμο…ουτε σε μενα, ουτε και σε κανενα απο οσους ξερω…
    αυτες οι οδηγιες μονο στην Ελλαδα ισχυουν;
    αριστοι μαθητες η εξουσια στην Ελλαδα, προπονουνται να πιασουν το Α' στο πιζα τεστ…
    ο καιρος γαρ εγγυς…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    οι ελληνικες τραπεζες χρεωνουν 12 ευρω για καθε μεταφορα χρηματων στο εξωτερικο…
    αυτο ειναι παρανομο βασει ευρωπαικης νομοθεσιας
    οσες μεταφορες χρηματων εκανα απο αλλες ευρωπαικες χωρες στην Ελλαδα δεν πληρωσα ποτε
    στο Μοναχο παλιοτερα για να κανεις αναληψη απο την Αγροτικη επρεπε η να εχεις μαζι σου το βιβλιαριο καταθεσεων και να πληρωσεις 7 ευρω καθε φορα που κανεις αναληψη….!!!! και φυσικα για αυτο το λογο δεν μπορουσες να παρεις χρηματα απο το ΑΤΜ με το δικαιολογητικο οτι επρεπε να βγαλεις εκει καρτα αναληψης (και να ανοιξεις εκει λογαριασμο)φυσικα λιγα χρονια αργοτερα οι μοναδικες ελληνικες τραπεζες που εμειναν στην Γερμανια ηταν 2 μονο στην Φρανκφουρτη…στο Λονδινο η Alpha δεν εχει μηχανημα αναληψης…πρεπει να πας εκει νωριτερα απο τις ωρες που κλεινουν με το ΑΦΜ σου…να πληρωσεις 10 λιρες….και δεν δίνουν επιταγές…λοιπον εαν κλεισει και αυτη δεν μπορω να πω οτι θα σκασω…
    επίσης σε υποκαταστημα στην Ελλαδα της Alpha η προισταμενη αρνηθηκε να μου δωσει ολο το ποσο του λογαριασμου για να το παω σε αλλη τραπεζα στην Ελλαδα ηταν ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΗ και ακρως επιθετικη!!! και μου ελεγε αρλουμπες για ξεπλυμα μαυρου χρηματος….ΜΩΡΗ ΧΛΑΠΑΤΣΑ οσα τα 'χες και τα ζεσταινες, δεν αναρωτιοσουν αν ειναι βρωμικα;
    ακουσα αλλους που ειχαν στο ταχυδρομικο ταμιευτηριο και εκαναν αναληψη ποσου 5πλασιου απο απο αυτο που ειχα εγω, χωρις κανενα προβλημα…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    οταν τους ακουμπαμε τα λεφτα δεν μας κανουν τους δυσκολους, οταν παμε να τα πάρουμε βαζουν εμποδια
    λοιπον ετσι οπως παει ή που πρεπει να τα παρουμε ολα και να βρουμε που θα τα φυλαμε ή να αγορασουμε ομολογα αλλων χωρων με σταθερες εξελιξεις στην οικονομια τους
    το πολυ ωραιο το εμαθα προσφατα απο την HSBC Ελλαδος…για να ανοιξεις λογαριασμο ταμιευτηριου πρεπει να τους ακουμπας 60ευρω το ελαχιστο καθε μηνα, για να συμμετεχεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο συνταξιοδοτικο προγραμα της Allianz…λοιπον καμμια αλλη HSBC στο εξωτερικο δεν απαιτει κατι τετοιο…κοινως οσοι ερχονται στην Ελλαδα ξερουν οτι το κρατος υποστηριζει οποιονδηποτε αλλο εκτος απο αυτους που φορολογει αγρια…Μην κανετε ο,τι σας λενε, βρειτε τροπο να παρακαμπτετε τις παρανομες απαιτησεις τους…

    Reply
  7. Ανώνυμος

    1:43 μ.μ.
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!!!!
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 3 ΜΕΤΡΑ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2010. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΕ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ? ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ?

    Reply
  9. ΤΑΠΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑΓΕΝΤΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΧ ΑΡΓΕΝΤΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΑΙ Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
    CORALITOOOOOOOOOOOO
    CORALITOOOOOOOO
    ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝΝΝΝΝΝΝ ΤΡΕΧΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    ΜΗ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΩΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ Ε ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΚΟΡΑΛΙΤΟ……ΚΟΡΑΛΙΤΟΟΟΟΟΟΟ….
    ΚΟΡΑΛΙΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙΤΕ ΡΕ ΜΑΖΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ;
    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΠΙΤΗΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΛΑΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΗΔΗ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ .
    ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ.
    ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΣΑΝ.ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΜΕΙΩΣΕΩΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ.
    ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΒΡΩΜΟΣΗΜΙΤΗΣ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ …ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΣΑΝ.ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΜΕΙΩΣΕΩΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ.
    ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΒΡΩΜΟΣΗΜΙΤΗΣ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ …ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΔΑΝΕΙΟ,ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 12-15%. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 1%. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *