Εκκλησία, ο συνδυασμός ευρώ και Θεού

Η καθημερινότητα αλλάζει γρήγορα και ο μέσος άνθρωπος ατενίζει το μέλλον με αβεβαιότητα. Οι σύγχρονες κοινωνίες βρίσκονται υπό καταστολή με απλούς τρόπους που όμως αδυνατεί να συνειδητοποιήσει η κοινωνία. Από την μία το τρικ της οικονομικής κρίσης (Οικονομία), με το οποίο αγχώνουν και φοβίζουν την κοινωνία ώστε να….
μπορεί να δέχεται κάθε απόφαση που λαμβάνεται ενάντια στα συμφέροντα του μέσου πολίτη και από την άλλη η Εκκλησία πουλάει ελπίδα και ευεργετεί μόνο όσους αποδέχονται τη δύναμή της και την επιρροή της.

Στη καθημερινότητα υπάρχουν κάποια κέντρα εξουσιών και αποφάσεων τόσο ισχυρά που κάποιοι ποτέ δεν έχουν τη δύναμη να ελευθερωθούν από αυτά, λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έχουν δεχτεί σε όλη τους τη ζωή.

Η Εκκλησία δεν είναι αθώα και δεν έχει τυχαία επίσης τη δύναμη και την υπεροχή να στέκεται με γιγαντιαίο ανάστημα ενάντια στην τεχνητή οικονομική κρίση της εποχής. Όλοι όσοι συμμετέχουν στο σώμα της Εκκλησίας βρίσκονται σε σύγχυση μεταξύ των όσων πιστεύουν και των όσων πράττουν. Ως γνωστών το δίδαγμα του χριστιανισμού είναι η φτωχή ζωή μακριά από τα υλικά αγαθά, η αυτάρκεια και η περιφρόνηση του πλούτου.

Φυσικά και αυτό είναι μόνο μια θεωρία που πουλάνε όλοι όσοι έχουν ασπαστεί και αγαπήσει τον Χριστό γιατί βρήκαν μέσα από την αγάπη του ζεστασιά στις ΥΛΙΚΕΣ Εκκλησίες του που υπάρχουν παντού, στα ΥΛΙΚΑ μοναστήρια του που δίνουν στέγη σε όσους μόνο δέχονται να ασπαστούν τη παντοδυναμία του, στις ΥΛΙΚΕΣ συντάξεις που παίρνουν όλοι οι ιερείς λύνοντας το πρόβλημα της ζωής τους με εξασφάλιση και χωρίς άγχη που καλείται να περάσει ένας άνθρωπος έξω από τη στέγη της Εκκλησίας. Τα ΥΛΙΚΑ πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα που μεταφέρουν τους ιερείς, τα ΥΛΙΚΑ στρέμματα γης που ανήκουν στην Εκκλησία και είναι μυθικής αξίας, τα ΥΛΙΚΑ βύσματα που έχει η Εκκλησία σε όλους τους τομείς για να φτιάχνει τα δικά της παιδιά (πχ στον στρατό), τα ΥΛΙΚΑ Ευρώ που έχει ανάγκη η Εκκλησία στο γάμο και την βάπτιση ή και τα ευχέλαια και όλων των ειδών τις τελετές, η καημένη η Εκκλησία όπως λέει πρέπει να βγάλει τα έξοδά της… λέτε να είναι με ενοίκιο οι Εκκλησίες και να μη βγαίνουν; Η Εκκλησία έχει πρώτη θέση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Ραδιόφωνο-Τηλεόραση-Εφημερίδες-Περιοδικά, όλα αυτά για να τα έχεις πρέπει να έχεις ΥΛΙΚΟ χρήμα αλλιώς δε μπορείς να τα συντηρείς. Υπάρχουν πολλά ΥΛΙΚΑ ακόμα που δεν αναφέρω..

Η Εκκλησία από τη μία στην αληθινή της ουσία αρνείται το χρήμα και από την άλλη έχει τόσο χρήμα που αν αποφασίσει να ξεπουληθεί και να τα δώσει όλα στο λαό πραγματώνοντας το λόγο ύπαρξής της, δηλαδή την απεξάρτηση από τα υλικά αγαθά, ο λαός θα λύσει το πρόβλημα του και θα έχει και πρώτη φορά έναν λόγο να πιστέψει ότι η Εκκλησία λέει κάποια αλήθεια. Γιατί η Εκκλησία έχτισε την περιουσία αυτή πάνω στο ψέμα και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Έχτισε την περιουσία της πατώντας στην ανάγκη για ελπίδα και την πλύση εγκεφάλου.

Η Εκκλησία αναιρεί τα όσα πρεσβεύει με τα όσα πράττει. Αν ο Χριστός ζούσε σήμερα (εάν βέβαια υπήρξε και ποτέ σαν ιστορικό πρόσωπο, πράγμα που αμφισβητείται) θα έβγαζε φωτογραφίες στο πρωθυπουργικό γραφείο με την εκάστοτε κυβέρνηση; Θα ήταν με χαμόγελο δίπλα από προέδρους και πρόσωπα του συστήματος που ευθύνονται για την κακή πορεία της Ελλάδας αλλά και τη συντήρηση του μη αξιοκρατικού τρόπου ζωής; Θα δεχόταν να μετακινείται με πολυτελή Jeep; Θα είχε μεσιτικό γραφείο;

Όσο και αν σιγά σιγά οι νεότερες γενεές απορρίπτουν την Εκκλησία, ακόμα δεν έχει εισπράξει από αυτή όσα οφείλει και ακόμα τίποτα δεν έχει αγγίξει τη δύναμη της Εκκλησίας. Υπάρχει κόσμος που η πίστη στον Χριστό τυφλώνει και δηλητηριάζει την αληθινή αγάπη προς τον άνθρωπο. Η Εκκλησία διδάσκει ότι σώζεται μόνο όποιος είναι βαφτισμένος ορθόδοξος, δείχνοντας ως άπιστους κακούς όλους τους υπόλοιπους που δεν είχαν τη θεϊκή τύχη να γεννηθούν στο κατάλληλο μέρος. Αυτή η ρατσιστική μισανθρώπινη αντίληψη είναι κάτι που κανένας σώφρον άνθρωπος δε μπορεί να αντιληφθεί, παρόλα αυτά συσπειρώνει το σώμα της Εκκλησίας και δίνει την ευκολία σε όσους έχουν εξουσία σε αυτή να κάνουν περιουσίες και να ζουν μια ζωή μακριά από οικονομικά προβλήματα.

Η Εκκλησία πέρα από τις θεωρίες και τα όσα ψέλνει πρωί βράδυ, είναι ένας γίγαντας με μεγάλη επιρροή τόσο μεγάλος που για έναν πιστό μπορεί να πέσει βαριά στο στομάχι η αλήθεια.

Έχει ο Θεός…

http://dinatomirmigi.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

28 Comments

  1. Ανώνυμος

    eisai polu malakas esy pou egrapses to arthro.polu malakas omws.oti paparia tou katevei tou kathena.ax re vlimata tha sikwthoun aytoi pou polemisan kai sas pniksoun.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΑΝΑΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ
    ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΣ

    Reply
  3. panais

    Όσοι υποστηρίζεται και χλευάζεται τους ιερείς της Εκκλησίας(καλώς ή κακώς δεν θα το εξετάσω)είναι σαν να χλευάζεται τον πατέρα σας τον παππού σας τον πρόπαπού σας τα παιδιά σας,τον ίδιο τον εαυτό σας…βλέπεται λόγο σκοτασμού της διανοίας σας μόνο τα κακά και τα ελλατώματα τους(λές και εμείς οι μή παπάδες είμαστε άγιοι)…φυσικά ότι λογισμούς βγάζει ο άνθρωπος απο το μυαλό του αυτά έχει η καρδία του!Εκκλησία μάθεται επι τέλους είναι το σύνολο των πιστών και των κληρικών…ελάτε και εσείς να γίνεται ενεργά μέλοι της Εκκλησίας και να θέσετε τις σεβαστές απόψεις σας μέσα στον χώρο της Εκκλησίας να βάλετε και εσείς ένα λιθαράκι…αλιώς με τα πολλά τα λόγια χτίζω ανώγια τζαι κατώγια!

    Reply
  4. panais

    6.32,δεν μιλά για τον Θεό;Και βέβαια δεν μιλά για τον "θεό"σου!Μιλά για τον Θεάνθρωπο Χριστό μας(αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες)και λέει "άν Χριστός ζούσε σήμερα(λές και ο Χριστός μακαρίστηκε και έμεινε μακαρείτης!Το ευαγγέλιο μόνο σαν ιστορική πηγή να το εκλάβει κανείς θα βρεί μέσα ένα σωρό μαρτυρίες όχι ότι ζεί,πέθανε,αλλά και ότι Αναστήθηκε και Αναλήφθηκε…και δεν τον είδαν τρείς και ο κούκος αλλά πλήθος μαθητών του!Ακόμα και η κουστοδία που τον φύλαε στον τάφο διερωτιόνταν πώς μετακινηθηκε ο βράχος!Ακόμα έχουμε λατίνους ιστορικούς που περιγράφουν την μορφή Του!Άρα λές"εάν βέβαια υπήρξε σαν ιστορικό πρόσωπο ποτε…"εδώ οι μουσουλμάνοι και Εβραίοι αιώνιοι εχθροί του Χριστιανισμού τον παραδέχονται ως ιστορικό πρόσωπο και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι ώς προφήτη!!!Άρα όσοι αμφισβητούν την ιστορικότητα του Θεανθρώπου Χριστού,είνα σαν να κλωτσάνε πάνω σε καρφιά με γυμνά πόδια,διότι οι άσπονδοι εχθροί μας και μόνο παραδέχονται την ύπαρξη του!!!Και να πώ και το πιό ατράνταχτο καλά τους πρώτους τρείς αιώνες που έγιναν οι διωγμοί και έχουμε πάνω απο 3.000.000 μάρτυρες,όλοι αυτοί μαρτύρησαν για έναν ανύπαρκτο φανταστικό αγέννητο άντρα;Ε τότε εσύ οφείλης άν είσαι ειληκρινής με τον εαυτό σου να μην γιορτάζεις τα Καλά Χριστούγεννα,ούτε τα Μerry Christmas,αλλά ούτε και την αργία της Κυριακής…και αν έχεις και χριστιανικό όνομα που σου το "έδωσαν"χωρίς να σε ρωτήσουν να το αλλάξεις και να ονομαστείς ,όχι Μουσουλμανικό(θα ντροπιάζεις και τους μουλάδες),αλλά σκυλίσιο όνομα όπως Λάσυ,Ρόζα,Σπάϊκ…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΛΗΣΣΙΑ Α.Ε=Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑ (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΔΑΦΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΕΛΛ.ΠΛΥΘΗΣΜΟ (ΒΛΕΠΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ) ΜΕ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΜΕ ΑΜΥΘΗΤΗ-ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΞΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ, ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ (ΒΛ.ΓΙΟΣΑΚΗΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!!!!!!
    ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ HELLAS-ORTHODOXY ΚΙ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣ Hellas-Orthodoxy ΕΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΝΑ
    ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ
    ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο
    ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ??????????

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣ Hellas-Orthodoxy ΣΙΓΑ ΚΑΛΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ
    ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ ΠΙΝΑΝΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΛΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ
    ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ??
    Η ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ???

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Αντί να δείτε την πραγματικότητα, τα ρίχνετε ο ένας στον άλλο Συμφωνώ με το αρθρο

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Βγαίνει Ο ΚΑΨΩΛΙΣ τσάρκα στο ΜΑΡΟΥΣΙ
    Βάθη Μακρυγιάννη Κολωνό.
    Μάτια μου μεγάλα, χρημα με το τσουβαλι
    ΦΕΡΤΑ ΡΕ ΠΑΠΑ

    Θεέ μου ο ΚΑΨΩΛΙΣ στη μοτοσικλέτα
    όλο και τινάζει το μαλλί.
    Μάτια μου μεγάλα, ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ

    Και κυλάει η ρόδα, ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
    κι όνειρα σαν θάλασσα πλατιά.
    Μάτια μου μεγάλα, ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ
    ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΧΟΝΤΡΑ

    Reply
  10. Hellas-Orthodoxy

    E BEBAIA,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ.

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ!

    ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ,ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΠΑ!

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΧΡΥΣΟΥ ΚΛΠ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΑ ΒΑΚΟΥΦΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ";

    ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΨΩΛΙ ΜΙΑ Η ΑΠΟΧΗ ΜΙΑ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΚΑΨΩΛΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΧΟΝΤΡΑ ??????????
    ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ
    ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΙΛΕ

    Ψάρια πουλάω
    και δε με νοιάζει
    που 'χω μιαν άκρη στην αγορά
    χαμογελάω
    κόντρα στ' αγιάζι
    και απ' το δάκρυ βγάζω χαρά

    Η φτήνια τρώει τον παρά
    η στενοχώρια τη χαρά
    πέτα μολύβι και χαρτί
    κι έλα μαζί μας στη γιορτή

    Πουλάω ψάρια
    και δε με νοιάζει
    αν στάζω αρμύρα θαλασσινή
    τα παλικάρια
    δεν τα πειράζει
    άγκυρα βίρα, όρτσα πανί

    Πουλάω ψάρια
    και καμαρώνω
    για το ψωμί μου το αρμυρό
    χίλια φεγγάρια
    δεν ξαργυρώνω
    με μια στιγμή που θα χαρώ

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΡΕ!!!
    ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
    ΧΑΧΑΧΑΧΧΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΚΑΨΟΥΛΗ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 37 ΘΕΣΕΩΝ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Η ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ; ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΡΙ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

    Reply
  15. kapsoulis

    Και για να καταλαβετε για τι διφθορα υπαρχει παρτε για παραδειγμα κατι υπηρεσιες των δημων για βοηθεια στο σπιτι ανημπορων συμπολιτων μας…….

    Υπαρχει κανεις ελεγκτης που να ελεγξει ποσα ατομα απσχολουνται στην υπηρεσια αυτη ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ????

    Reply
  16. Ανώνυμος

    6:42 Ανάποδα τα λές η μάσα γίνεται
    από το ιερατίο μ΄ρσα στην εκκλασία
    άρα η αμαρτία δεν είναι ο Χριστοσ αλλά
    αυτοί που εκμεταλέυονται το ονομά του
    κάτι σαν τον Καψούλις π.χ

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Εκκλησία=λαός=Ορθοδοξία=Αλήθεια=βίωμα
    Αν δεν το έχει βιώσει κάποιος δεν δικαιούτε να μηλάει,διότι απλά ειναι άσχετος.Εγώ δεν μηλάω ποτε για αστροναύτες

    Reply
  18. Ανώνυμος

    Απλό ερώτημα:
    Την εκκλησία ποιός την διοικεί?…Μήπω ς το Ιερατείο?…
    ΑΡΑ….ΙΕΡΑΤΕΙΟ=ΜΑΣΑ=ΕΚΚΛΗΣΙΑ!…

    Προς 6:39

    Reply
  19. kapsoulis

    Αλλο ενα αρθρο εναντια στην εκκλησια.
    Υπερτονιζοντας ορισμενα αρνητικα στοιχεια και ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΣ την ΠΛΗΘΩΡΑ των ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ…….

    Αλλο ενα λοιπον αρθρο που καλοπιανει και αποκοιμιζει τον Ελληνικο λαο για να μην δη την ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Στις πολεοδομιες που πεφτει ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ειναι η εκκλησια υπαιτια????? Η ειναι οι πολιτες που τα παιρνουν (αλλα και αυτοι που τα δινουν) υπαιτιοι???

    Στο σκανδαλο τς Μιεζενς ειναι η εκκλησια υπαιτια???

    Στην διαφυγη των Χριστοφορακου,Καραβελλα και τωρα του Γιουγκ ειναι η εκκλησια υπαιτια???

    Στις μιζες για Μιραζ,Ματζικ,C-4Ι ειναι η εκκλησια υπαιτια?????

    Για το χρηματιστηριο (επι Σημιτη)και Για τα δομημενα ομολογα ειναι η εκκλησια που φταιει???

    Για τα Ιμια και την παραδοση Οτσαλαν ειναι η εκκλησια υπαιτια???

    Για τους εξοργιστικους μισθους στους λιμενεργατες στην Δεη,στους ΗΣΑΠ στους υπαλληλους της Βουλης ειναι η εκκλησια υπαιτια??????

    Για τις μυθωδεις αποδοχες και τα προνομια των βουλευτων οπως και για την βουλευτικη ασυλια παλι ειναι υπαιτιος η εκκλησια?????

    Το οτι ζεσταινουν και ξαναζεστενουν το φαγητο για το Βατοπαιδι για να ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΜΙΕΖΕΝΣ παλι η εκκλησια φταιει?????

    Το οτι Ο Τσουκατος ηταν ο πρωτος που παραδεχτηκε οτι πηρε το μυριο αλλα το εδωσε στο Πασοκ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ παλι η εκκλησια φταιει????

    Το οτι ο Μαντελλης εχει το θρασος να λεει οτι πηρε πακετα απο την Μιεζενς αλλα δεν ηταν μιζες απλα ηταν για προεκλογικα εξοδα ΠΑΛΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΑ????????

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Άλλο η εκκλησία παιδιά άλλο η μάσα
    Ηεκκλησία ειναι το σώμα του ΧΡΙΣΤΟΥ
    Η μάσα ειναι του ιερατίου

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Σωστα 6.32 δεν το διάβασα αλλα όλα τα άλλα ταχτοποιήθηκαν και έμειναν αυτά της εκκλήσίας.

    Reply
  22. Ανώνυμος

    Σωστό το άρθρο. Χωρίς να βρίζει λέει σοβαρά πράγματα. Το πιο σωστό είναι η απεξάρτηση από τα υλικά που διατυμπανίζει η εκκλησία ενώ η ίδια είναι μέσα στα χρυσά.
    Φίλε 6.26 αυτό που δεν διάβασες σωστά στο άρθρο είναι ότι ο αρθρογράφος δεν μιλάει για τον Θεό αλλά για την οικονιμική επιχείρηση εκκλησία. Μην μπερδεύεις το ένα με το άλλο. Δεν συνδέονται οι δύο έννοιες

    Reply
  23. Ανώνυμος

    Η Εκκλησία είμαστε εμείς,δεν είναι ούτε ο ιερώνημος ούτε κάποιος άλλος.Τώρα ο κάθε μαλάκας κολημένος που βγαίνει στο web είτε απο την μεριά των σκατομασώνων έιτε απο μόνος του ,λόγο υπαρξιακών προβλημάτων ,ποσός μας ενδιαφέρει,τους έχουμε χαισμένους,'οποιος είναι ΜΑΓΚΑΣ ΑΣ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ.

    Reply
  24. Ανώνυμος

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕ?ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ"ΣΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΤΙΖΕΣΤΕ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ?ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΜΑΡΤΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ -Ε, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΓΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙ.Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΗΔΙΕΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

    Reply
  25. Ανώνυμος

    perikopes ston strato.to eidame.perikopes stin paideia to vlepoume ta teleytaia xronia.Na valoume xeri k stin ekklisia k na ginoume mousoulmaniko kratos na teleiwnoume

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *