Τι διακυβεύεται στη Σύνοδο

Θα μπορούσε να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις η απόφαση της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα, που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον οικονομικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό κόσμο της χώρας. Αλλά, προς το παρόν, απάντηση δεν….
μπορεί να δοθεί.

Το μόνο σίγουρο είναι, όπως έλεγε χθες στο Newscode.gr τραπεζίτης, ότι αυτή τη φορά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι πιο πιθανό σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Κι αυτό γιατί το κλίμα στην κυβέρνηση δεν είναι ακριβώς …ιδανικό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ «βράζει», ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου μοιάζει περισσότερο αποσταθεροποιημένο από οποιαδήποτε άλλη φάση στο πρόσφατο αλλά και στο απώτερο παρελθόν.

Στο σύνολο τους, ωστόσο, οι οικονομικοί παράγοντες της χώρας υποστηρίζουν ότι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω το σημερινό – έωλο έστω – καθεστώς, στο κομμάτι της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους πιστωτές της. Γιατί αυτή τη στιγμή, η χώρα «ζει» με τα λεφτά που παίρνει από αυτούς (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ).

Αν λοιπόν οι τελευταίοι θεωρήσουν ότι οι κάλπες θέτουν εν αμφιβόλω το ελληνικό project και διακόψουν τη ροή κεφαλαίων προς την χώρα, τότε η προοπτική της ανεξέλεγκτης πτώχευσης θα είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Με ό,τι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνεπάγεται, φυσικά. Κι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη όσοι κληθούν να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *