ΔΗ.ΣΥ.: Καταγγέλλει τις προσλήψεις που έγιναν φέτος στο δημόσιο

Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία του Ιουλίου απευθύνει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπενθύμισε πως από το περασμένο Μάιο έχει μιλήσει για τον κίνδυνο ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
«Σήμερα είναι η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε στην Ελλάδα το πιστοποιητικό αξιοπιστίας που της λείπει», τόνισε, επισημαίνοντας πως είναι προτεραιότητα να….
περάσει η απόφαση του Ιουλίου για το ευρώ και τη χώρα μας από όλα τα κοινοβούλια, καθώς αυτό και μόνο θα δώσει «ανάσα και οξυγόνο!».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων ενόψει της επίσκεψής της στη Δ.Ε.Θ. και αμέσως μετά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά χωρίς σχέδιο και την αντιπολίτευση ότι προτείνει ανέφικτες λύσεις.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, διατύπωσε την απόλυτη αντίθεση του κόμματος με τον τρόπο που προχωρεί η κυβέρνηση και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

«Με ισοπεδωτικό τρόπο παίρνει μια λάθος απόφαση με κριτήριο το πολιτικό κόστος, αντί να προχωρήσει σε πραγματική αξιολόγηση», τόνισε χαρακτηρίζοντας παράλογο να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο το Ι.Γ.Μ.Ε. και ο σπάταλος και αναποτελεσματικός Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών.

Καταγγελία «βόμβα» όμως έκανε και ο τομεάρχης Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Δήλωσε πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.tovima.gr, η κυβέρνηση προχώρησε στο πρώτο επτάμηνο φέτος σε νέες προσλήψεις 6.550 εργαζομένων στο δημόσιο χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές οι μετατάξεις.

«Την ώρα, που η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπία και ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται φορολογικά, γίνονται νέες προσλήψεις για να καλύψουν τα “κενά” που δημιουργούν οι συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων από τα 50, οι οποίες συνεχίζονται κατά δεκάδες χιλιάδες με πρόσθετα πλασματικά έτη υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν πριν μόλις ένα μήνα», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης χαρακτηρίζοντας αδιόρθωτο και αμετανόητο «το πολιτικό σύστημα που έχει την ευθύνη για την επερχόμενη καταστροφή».

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *