Σήμερα έμεινα χωρίς πατρίδα.Την έχασα.

Υπογράφτηκε το ξεπούλημα της. Σκέφτομαι απο μια μεριά τη Γερμανίδα καγκελάριο να κρυφογελάει και να σκέφτεται ” Αδόλφε, δεν ήθελε κόπο ,ήθελε τρόπο. Αρκούσε μια επιταγή 130 δις ευρώ και μερικοί υποτελείς για να κατακτηθεί η Ελλάδα” .Από την άλλη, σκέφτομαι το αίμα των νεκρών ηρώων μας και τις θυσίες των Ελλήνων για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη και να την παραδώσουν εθνικά κυρίαρχη στις επόμενες γενιές.Τι θα σκέφτονται τώρα ? Άξιζε?
Έρχονται τώρα κάποιοι υπάλληλοι των…..
αγορών (ντόπιοι και ξένοι) βεβηλώνουν και ακυρώνουν εκ του αποτελέσματος τις θυσίες τους. Έχουν το δικαίωμα? Από που το πήραν? Τελικά δυστυχώς, όλοι και όλα έχουν την τιμή τους.
Ξεπούλησαν την ελευθερία μας και μαλώνουν ποιός σκότωσε την Ελλάδα λιγότερο.Όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται από άλλους και όχι απο εμάς.Και αυτό , το να μην έχουμε έλεγχο των οικονομικών μας ,το βαφτίζουν ελπίδα για το μέλλον.Καλύτερα φτωχοί και ελεύθεροι , παρά φτωχοί και σκλάβοι.Τουλάχιστον ελεύθεροι θα έχουμε προοπτική .
Κατάργησαν την Δημοκρατία μας και αυτοί μαλώνουν ποιός θα γίνει μαριονέτα ”πρωθυπουργός”.Τι νόημα θα έχουν οι εκλογές απο εδώ και πέρα, και ποιός θα είναι πρωθυπουργός, όταν όλοι θα δεσμεύονται και θα κάνουν αυτά που υπογράφτηκαν και θα εκτελούν εντολές? Θα ζητάν την ψήφο μας με ποιό διαφορετικό πρόγραμμα ?Στις προγραμματικές τους δηλώσεις θα έχουν φωτοτυπία την δανειακή σύμβαση.Ακόμη και αν ψηφιστεί αντιμνημονιακό κόμμα , θα δεσμεύεται διεθνώς από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.Και τότε θα απαιτούνται πολύ μεγαλύτερες θυσίες, για να την ανατρέψουμε.
Παραβίασαν κατ’επανάληψη το Σύνταγμα, υπογράφοντας αντισυνταγματικούς νόμους. Που είναι η (ανεξάρτητη) Δικαστική εξουσία, τουλάχιστον να το καταγγείλει αυτό?
Το δίλημμα ”χρεωκοπία ή δανειακή σύμβαση” είναι ψευδοδίλημμα. Η δανειακή σύμβαση με τους όρους πού έχει , ήδη έχει φέρει την χρεωκοπία του κόσμου αλλά θα επιφέρει και την κρατική χρεωκοπία , με την πρωτοβουλία των δανειστών μας , όταν τους συμφέρει . ‘Οταν κάποιος έχει υποθηκεύσει ένα σπίτι για να πάρει ένα δάνειο απο μια Τράπεζα , και η αξία του σπιτιού είναι κατά πολύ μεγαλύτερη απο το δάνειο, δεν συμφέρει την Τράπεζα να εισπράξει την υποθήκη παρά το δάνειο?Μετά την υπογραφή λοιπόν της δανειακής σύμβασης , δεν θα μας δώσουν κάποια δόση του δανείου , με διάφορες προφάσεις ,για να επέλθει η χρεωκοπία και να λεηλατήσουν την υποθηκεύμενη δημόσια κ ιδιωτική περιουσία.(βάσει Αγγλικού Δικαίου)
Μας συμφέρει να κηρύξουμε άμεσα χρεωκοπία(στάση πληρωμών πρός τους εξωτερικούς μας δανειστές),με τους δικούς μας όρους(Ελληνικό και Ισχύον Διεθνές Δίκαιο). Η εσωτερική λειτουργία (μισθοδοσία, κτλ) θα συνεχιστεί κανονικά , μέσω των κρατικών εσόδων απο τη φορολογία αλλά και από άλλες πηγές (κρατικές ή ιδιωτικές)που θα ήθελαν να μας δανείσουν για τους δικούς τους λόγους.Μια ιδέα θα ήταν ο εσωτερικός δανεισμός.
Η Ελλάδα και άλλες χώρες έχουν επιβιώσει από χρεωκοπίες στο παρελθόν , εφόσον διατηρούσαν την εθνική τους κυριαρχία και τον έλεγχο της οικονομίας τους. Μια υποθηκεύμενη και μη κυρίαρχη Ελλάδα , είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.Θα ελπίζουμε εσαεί στις καλές προθέσεις των δανειστών μας( αυτό είναι ανέκδοτο), οι οποίοι ήδη μας συμπεριφέρονται με ιταμό τρόπο.
Υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας , υποθήκευσαν την προοπτική μας αλλά και το σπουδαιότερο ξεπούλησαν την εθνική μας αξιοπρέπεια.Φτωχά αλλά εθνικά αξιοπρεπή έθνη που κερδίζουν τον διεθνή σεβασμό επιβιώνουν και προοδεύουν , μη αναξιοπρεπή έθνη ακόμα και πλούσια , αργά ή γρήγορα γνωρίζουν τη λήθη της ιστορίας.
Τι θα γίνει λοιπόν? Θα γίνουμε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα εναντίον της Ελλάδος, με την απραξία μας? Η πατρίδα δεν μας ζητάει να θυσιαστούμε , αλλά να αφιερώσουμε λίγη απο την ενέργεια μας. Νομίζω ότι είναι μικρό το τίμημα. Αλλοιώς , άς μην ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα..και ποιός τους έδωσε το δικαίωμα.

Αναγνωστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *