Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες: «Αποτυχημένος ο νόμος για τα ΑΕΙ»

Ανεξάρτητοι 'Ελληνες: «Αποτυχημένος ο νόμος για τα ΑΕΙ»Σκληρή κριτική, τόσο για την διαδικασία του κατεπειγόντως, όσο και για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την παιδεία, άσκησε ο ….
Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, στην παρέμβαση του στη συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Ο Κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τα οποία πιέζουν για να ψηφισθεί το νομοσχέδιο που, όπως είπε, είναι συνέχεια ενός νόμου που απέτυχε παταγωδώς. «Όταν το πολιτικό σύστημα αποφασίζει σε κλειστά δωμάτια , σε πολιτικό δοκιμαστικό σωλήνα χωρίς συνεννόηση με την κοινωνία, τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει», σημείωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι το σχέδιο δεν πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Απευθυνόμενος δε στο σύνολο των βουλευτών, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι, εκτός από την ονομαστική ψηφοφορία, το κόμμα του κατέθεσε επιστολή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ζητώντας τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων, ώστε να υπάρξει ακρόαση από τον υπουργό Παιδείας σε σχέση με το «Σχέδιο Αθηνά». Πρόκειται για τον λεγόμενο «Καλλικράτη της εκπαίδευσης», που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ .

Ο Κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ απάντησε και στην κριτική του βουλευτή της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, για τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που σαν βουλευτές της ΝΔ είχαν υπερψηφίσει το νόμο Διαμαντοπούλου.

«Πάντοτε στη ζωή μου πίστευα ότι είναι στα θετικά ενός πολιτικού να κάνει την προσωπική του αυτοκριτική. Η τέχνη της πολιτικής είναι ακριβώς να προσαρμόζεται στα ζητήματα της κοινωνίας. Ο εγωισμός και η αλαζονεία, η λογική του να μένουμε δεμένοι σε αυτό που κάποτε ψηφίσαμε είναι ο χειρότερος εχθρός της πολιτικής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *