Ένα ραντεβού που θα κρίνει την επόμενη μέρα της χώρας

Μια συνάντηση, εκτός ατζέντας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα, θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη της Ελλάδας, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για τη συνάντηση που φέρονται να έχουν κανονίσει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με θέμα – τι άλλο; – την….
κρίση του ελληνικού χρέους και πως θα αντιμετωπισθεί.

Μόνο που αυτή τη φορά, όλα δείχνουν, ότι θα έχει έναν σαφώς πιο δραματικό τόνο, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές στην Αθήνα, αν αποφασισθεί τελικώς ένα μεγαλύτερο haircut σε σχέση με το τρέχον, του 21%, τότε είναι άγνωστο αν και κατά πόσο όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να το αντέξουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα «κούρεμα» της τάξης του 30%, που θα είναι ο προθάλαμος του 50%, το οποίο θεωρείται και είναι εν πολλοίς …καταδικαστικό.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες επιμένουν στο 21%, οι κυβερνήσεις, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι συμμερίζονται τη στάση τους. Ο κύβος όμως θα ριφθεί κατά τις συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρισθεί αν η συνάντηση θα λάβει χώρα σε κάποια από τις δύο πρωτεύουσες ή αν θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Για την ακρίβεια, δεν έχει γίνει γνωστή καμία λεπτομέρεια αναφορικά με το θέμα. Το κακό είναι ότι και η Αθήνα, ως άμεσα ενδιαφερόμενη, δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση.

Κι αυτό ενδεχομένως να είναι το χειρότερο απ όλα, καθώς, λαμβάνονται αποφάσεις – και μάλιστα κρίσιμες για το μέλλον – για τη χώρα, χωρίς να ερωτάται καν η κυβέρνηση της.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *