Βορίδης: «Δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον Έμπολα»

Αυξημένη προσοχή και επιτήρηση στις πύλες εισόδου της έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας βασισμένη στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενόψει κινδύνου εξάπλωσης του ιού Έμπολα.

Όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ήδη μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια ενώ ήδη έχει σταλεί  από 8/8 ενημερωτική εγκύκλιος για τα μέτρα διαχείρισης σε όλους όσοι εμπλέκονται σε ένα τέτοιο θέμα.

Η χώρα μας διαθέτει εργαστήριο βιοασφάλειας για τον έλεγχο πιθανού κρούσματος το οποίο όμως βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σχεδιάζεται ήδη η αναβάθμιση εργαστηρίου και στη Αθήνα.

Επίσης έχει διαμορφωθεί το Αμαλία Φλέμινγκ έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάποιο κρούσμα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.

Τέλος είναι σε ισχύ η κάρτα εισερχόμενου επιβάτη από αυτές τις χώρες όπου θα καταγράφοντας όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν σε πιθανή πρόληψη κάποιου κρούσματος.

Ο κ. Βορίδης πάντως χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας ότι σε περίπτωση που υπάρξει έκρηξη του ιού τότε διεθνώς  δεν θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο είχε και καλά νέα καθώς όπως είπε η Νιγηρία ετοιμάζεται να βγει εκτός  του στενού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς εδώ και 21 μέρες δεν έχει  εμφανιστεί κάποιο κρούσμα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *