«Από ώρα σε ώρα το νέο ομόλογο»

Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα βγει το ελληνικό δημόσιο με νέο ομόλογο στην αγορά. Αν δεν προλάβει, τότε θα περιμένει ένα 10ήμερο, μέχρι να φύγει, δηλαδή, η τρόικα από την Ελλάδα, αφού ολοκληρώσει τον τακτικό έλεγχο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι…..
επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό που κάνει λόγο για μια 3ετή έκδοση, των 3 δισ. ευρώ, που μπορεί να φτάσει λίγο υψηλότερα, αναλόγως των προσφορών. Η τρόικα πάντως αντιδρά στην προοπτική της νέας εξόδου στις αγορές κι αυτό γιατί – όπως εξηγούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου στη Voria.gr – φοβάται ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να προσπαθεί όσο στο παρελθόν, υπό την πίεση της εκταμίευσης των δόσεων, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες και ανελαστικές της υποχρεώσεις.
Γι’ αυτό και στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) λειτουργούν με βάση τα δύο παραπάνω χρονικά ορόσημα, αναφορικά με το συγκεκριμένο project. Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ότι “η έκδοση μπορεί και να ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα”. Ήδη, οι σχετικοί μηχανισμοί, που “επιστρατεύονται” σε αυτές τις περιπτώσεις (νομικά γραφεία κλπ) βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *