Η επιστροφή των «εκσυγχρονιστών»

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, με την τρόικα να βρίσκεται των πυλών μιας ακόμη σκληρότερης επιτήρησης, και το ΠΑΣΟΚ να υφίσταται πρωτόγνωρη πολιτική κατρακύλα, μέσα σε διάστημα ενός έτους, η ομάδα των «εκσυγχρονιστών», τουλάχιστον….
στο σκέλος των στελεχών που πρωτοστάτησαν και προετοίμασαν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, το 2002, βγαίνουν και πάλι στο προσκήνιο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Βασίλης Ράπανος για παράδειγμα, εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Σημίτη, και αρχιτεκτόνων της εισόδου της ελληνικής οικονομίας στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης θα βρεθούν αύριο στο Μέγαρο Μουσικής (19.00), προκειμένου να παραθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον των «greek statistics».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επίτιμος πρόεδρος της ΤτΕ θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Η δημοσιονομική εξυγίανση και η χρηματοοικονομική σταθερότητα», σε εκδήλωση την οποία θα προλογίσει ο Βασίλης Ράπανος, σημερινός πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Και μόνο η παρουσία δυο εκ των στυλοβατών της οικονομικής πολιτικής του Κώστα Σημίτη, λίγες μόλις μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, συνιστά είδηση.

Ειδικά αν θυμηθεί κανείς ότι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου έχει «πολυφορεθεί» σε σενάρια, είτε κυβερνήσεων συνεργασίας στο μέλλον, είτε ακόμη και ως του προσώπου που θα πάρει την σκυτάλη από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στη σημερινή Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να σηκώσει εκείνος το βάρος της ευθύνης καθοδήγησης για την ελληνική οικονομία.
statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *