Δισεκατομμυριούχοι στις Ελληνικές τράπεζες- Δύο ισραηλινοί, ένας κοσμηματοπώλης και επτά… άγνωστοι

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει αρκετούς πλούσιους κατοίκους. Πολλοί από αυτούς έχουν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στο εξωτερικό νόμιμα ή και παράνομα, τις περισσότερες φορές.

Κανείς όμως δεν πίστευε ότι υπάρχουν πρόσωπα με καταθέσεις δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα. Είναι τουλάχιστον δέκα, όπως αποκάλυψε έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα. Ο ένας μάλιστα από αυτούς έχει κατατεθειμένα σε λογαριασμούς του 8,5 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα στον ΒΗΜΑτοδότη για το τι αποκάλυψε η έρευνα του κ. Παναγιώτη Αθανασίου:
 Δεν πίστευε στα μάτια του ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου όταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται ανακάλυψαν ανάμεσα στις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και δέκα… δισεκατομμυριούχους. Μιλάμε για δισεκατομμύρια σε ευρώ και όχι σε άλλο νόμισμα. Ο άνθρωπος πήγε να τρελαθεί κυριολεκτικά, αφού κανείς από το ΣΔΟΕ περίμενε ότι θα υπήρχαν τέτοια ποσά σε καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες από το 2000 ως το 2012 που διεξάγεται ο έλεγχος των 65 CD που απέστειλαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τράπεζες με όλες τις καταθέσεις που υπάρχουν σε αυτές.
 Δύο μόνον από τους δισεκατομμυριούχους είναι αλλοδαποί (ισραηλινής καταγωγής) και οι υπόλοιποι οκτώ Ελληνες, άγνωστα στο ευρύ κοινό ονόματα, πλην ενός πασίγνωστου κοσμηματοπώλη, στους λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη κατάθεση ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ. Οι έλεγχοι όμως συνεχίζονται σε άλλους 100 «ύποπτους» λογαριασμούς
 Το δίλημμα, όπως πληροφορούμαι, που αντιμετωπίζει ο οικονομικός εισαγγελέας είναι εάν θα πρέπει να ζητήσει διασταύρωση στοιχείων από τις τράπεζες ή να προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων και να διεξαγάγει το ΣΔΟΕ τον έλεγχο: «Είναι αδύνατον να υπάρχουν τόσο πολλά τραπεζικά λάθη σε λογαριασμούς που να εμφανίζουν δισεκατομμύρια» είπε στους συνεργάτες του.
 Εάν όμως ζητήσει επαλήθευση ή διασταύρωση από τις τράπεζες είναι πιθανόν, φοβάται, ότι θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Ετσι προσανατολίζεται αμέσως μετά τις εορτές, χωρίς να επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο, σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων και διασταύρωση όλων αυτών με τις φορολογικές δηλώσεις των εμφανιζομένων ως δισεκατομμυριούχων ώστε να βρει μια άκρη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *