Αλλάζει πάλι όνομα η τεχνική εκπαίδευση

Νέα βαφτίσια της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Το όνομα Τεχνολογικό Λύκειο θα γραφτεί στις πύλες των τεχνικών σχολείων αντικαθιστώντας τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ της εποχής Γιαννάκου, τα οποία είχαν κάνει delete στα ΤΕΕ του Μ. Αρσένη. Κάθε φορά που ξεκινά νέο κοινοτικό πακέτο, αλλάζει όνομα η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση για να παραμείνει όμως ως προς το…..
περιεχόμενό της η ίδια. Εκπαίδευση δεύτερης ταχύτητας παρά τα τεράστια κονδύλια που δαπανώνται για την προβολή και την οργάνωση των τελετών της ονοματοδοσίας. Σ’ αυτήν την αλλαγή, μόνο “η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης” θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 343.150 ευρώ.

Η υπουργός Παιδείας, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της στην ημερίδα, είπε ότι το Τεχνολογικό Λύκειο θα είναι ισότιμο με τους άλλους τύπους λυκείων και θα είναι τριετούς διάρκειας. Θα παρέχει τίτλους ανάλογου επαγγελματικού επιπέδου και θα δίνει τη δυνατότητα για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, θεσμοθετούνται Τμήματα Μεταδευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία θα είναι ενταγμένα στο λειτουργικό πλαίσιο του Τεχνολογικού Λυκείου και θα έχουν διάρκεια ενός σχολικού έτους. Τα Τμήματα αυτά θα παρέχουν πτυχίο ανώτερου επαγγελματικού επιπέδου από αυτό του Τεχνολογικού Λυκείου.

OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Είναι για να πάρουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ. Όπως ξαναβάφτισαν την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης σε Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Θὰ εἶναι γελοῖοι ἂν ἀλλάξουν γιὰ τέταρτη φορὰ τὸ ὄνομα (καὶ μόνο) μέσα σὲ λίγα χρόνια. [Τεχνικὰ Λύκεια-Τεχνικά Ἐπαγγελματικά Ἐκπαιδευτήρια- Ἐπαγγελματικὰ Λύκεια-Τεχνολογικὰ Λύκεια].
    Ἔλεος πιὰ!
    Κυναίγειρος

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *