Γιατί αποχή απτο κρέας τις νηστείες; (χωρίς σκοπιμοτητες και ακρότητες)

Τα ζώα, όταν σφάζονται, από τη ταραχή που νοιώθουν εκρίνουν στα επινεφρίδια τους αδρεναλίνη, την οποία μέσω της τροφής, την παίρνουμε αναλοίωτη και εμείς στο δικό μας οργανισμό. Αυτό εχει……
ως συνέπεια να γινόμαστε νευρικοί , οξύθυμοι πολλές φορές και πρόσκαιρα δραστήριοι. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να έχουμε ένα καλό βαθμό συγκέντρωσης.

Για αυτό στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, υπάρχει κρέας, που γράφεται επάνω του, σφαγμένο με ήπιο τρόπο , ή στον ύπνο.Σημαίνει ότι εχει λιγότερη αδρεναλίνη. Αν βάλουμε και τις τοξίνες που παίρνουμε από το σφαγμένο ζώο, τότε δημιουργούνται ασθένειες με την υπερκατανάλωση του. Για αυτό υπάρχουν οι περίοδοι της νηστείας, κατά τις οποίες μπορούμε να μειώνουμε την αδρεναλίνη στον οργανισμό μας, με ζητούμενο σε αυτές τις περιόδους τη προσευχή, για τους κεκοιμημένους και τους ζώντες.Ο Χριστός βέβαια ευλόγησε το ψάρι, γιατί δεν εκρίνει αδρεναλίνη, και έτσι μπορούμε να προσευχόμαστε με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης.

Θα πρέπει να αναπληρώνουμε τις πρωτεϊνες, και τα ιχνοστοιχεία του κρέατος, με ξηρούς καρπούς, με φύτρα, με όσπρια κ.α. Όλα αυτά , όχι με αυτοκαταπίεση, γιατί υπάρχει κίνδυνος για σύνδρομο στέρησης στον οργανισμό, που σημαίνει, ότι μπορεί να αποτοξινωθεί από αδρεναλίνη και τοξίνες, αλλά μετά μπορεί να χρειαστεί ψυχίατρο. Μόνο αν είναι πηγαίο, και συνειδητό.

Ελένη Παπουτσή

Εκπαιδευτικός-πολιτισμολόγος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. ΣταθηςΠ

    Αν καταλαβα καλα οι διαφοροι της εκκλησιαστής που εφτιαξαν τους τροπους νηστειας ειχαν τετιες γνωσεις που ξεραν και ποση αδρεναλίνη και ποτε εκκρίνεται σε διαφορες φασεις Πολύ προχωρημένα τα ατομα

    Reply
  2. kik

    Τρίχες κατσαρές. Δώστε ουσιαστική παιδεία και κρεμάστε τους προδότες και εμείς ξέρουμε πως θα διαχειριστούμε την αδρεναλίνη.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΚΑΙ ΜΗ ΤΟ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *