Έκτακτη εισφορά σε όσους πήραν υψηλό εφάπαξ


Έκτακτη εισφορά σε όσους πήραν υψηλό εφάπαξΝέες απώλειες στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρουν τα σενάρια για «κούρεμα» του εφάπαξ που καταβάλλουν ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, των …
ΔΕΚΟ και άλλων φορέων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», «μοντέλο» για την εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων με την επιβολή έκτακτης εισφοράς στη σύνταξη από 1%-2% σε όσους έχουν ήδη πάρει το εφάπαξ.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το μέτρο θα αφορά τους σχετικά νεότερους συνταξιούχους ή θα επεκταθεί χρονικά και σε δικαιούχους παλαιότερων ετών.

Εξετάζονται επίσης και άλλα σενάρια, όπως η ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ώστε να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ στο Δημόσιο.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα κονδύλι της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ με το οποίο ξεκινά η καταβολή περίπου 33.000 εφάπαξ.

Μεταξύ των ταμείων αυτών είναι αυτά των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των κληρικών, των εργοληπτών δημοσίων έργων, των δημοτικών υπαλλήλων, των δημοσιογράφων, των δικηγόρων Αθηνών, των υπαλλήλων του ΙΚΑ των αστυνομικών κ.α.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *