ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Έντονη ανησυχία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για την ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου

Με το φόβο να γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια και οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να τους εντάξει στο υπό….
κατάρτιση Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου ζουν πλέον οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, γνωρίζοντας ότι αν συμβεί αυτό, το εισόδημά τους θα συρρικνωθεί καθιστώντας σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη την επιβίωσή τους.

Η σιωπή των αρμοδίων πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, αφού θεωρείται πως ήταν στο πλαίσιο ενός σχεδίου να μην υπάρξει αναταραχή στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, και οι χαρακτηρισμοί περί «αντιπαραγωγικότητας» δεν είναι καθόλου τυχαία υπόθεση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να αποτελεί μια προσπάθεια να «στρωθεί το χαλί» για αυτά που έπονται και τα οποία αναμένεται να είναι οδυνηρά. Υπενθυμίζουν δε πως κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε και πριν από την άνοιξη, όταν οι στρατιωτικοί κυρίως εμφανίσθηκαν ως «μισθολογικά ρετιρέ». Αυτό άρχισε να συζητείται και πάλι το Σεπτέμβριο αλλά σταμάτησε λόγω εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο πως το ζήτημα θα ανοίξει αφού εκτός απροόπτου μετά τις εκλογές θα μπει στο τραπέζι το αποκαλούμενο Ενιαίο Μισθολόγιο.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις οι δηλώσεις και οι, στο πλαίσιο ανεπίσημων συζητήσεων, προσπάθειες να χαρακτηριστούν τα στελέχη δημόσιοι υπάλληλοι είναι γνωστές και ως εκ τούτου απλά αναμένουν τις όποιες ανακοινώσεις για ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Στα Σώματα Ασφαλείας οι εκπρόσωποι των στελεχών έχουν ζητήσει διευκρινίσεις αλλά κανείς δεν τους έχει απαντήσει επισήμως, με αποτέλεσμα να μετρούν ήδη τις απώλειες που θα υποστούν στο ενδεχόμενο αυτό

.

Έχει υπολογιστεί ότι οι απώλειες, εάν περικοπούν επιδόματα στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου, θα φθάσουν μέχρι και το 20% και θα προστεθούν σε αυτές που προκάλεσαν οι αλλαγές που έγιναν μέσα στο 2010.

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται κινητοποιήσεις, ενώ όπως απεκάλυψε ο «Έ» ακόμη και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι έτοιμοι να αντιδράσουν θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους που είναι από τις χαμηλότερες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

20 Comments

  1. Γιώργος

    "…οι στρατιωτικοί κυρίως εμφανίσθηκαν ως «μισθολογικά ρετιρέ»…"

    Ας γελάσω. Είναι μισθολογικό ρετιρέ να παίρνει ένας στρατιωτικός μετά από 25 έτη υπηρεσίας 1600 ευρώ μαζί με τα επιδόματα;;;

    Να σημειώσω ότι γυρνάει γύρω, γύρω την Ελλάδα και μερικές φορές το εξωτερικό (κάποιοι τους χαρακτηρίζουν ως "γύφτους πλυτελείας") μακριά από το σπίτι του, τρέχει συνεχώς σε ασκήσεις, παίζει καθημερινά με το "επικίνδυνο μπαρούτι" και έχει υπογράψει συμβόλαιο παροχής της ζωής του για την πατρίδα.

    Η συρρίκνωση μισθών, επιδομάτων, μερισμάτων και η ταυτόχρονη αύξηση των συντάξιμων χρόνων καταργούν τον στρατό, αφού τον καθιστούν ασύμφορο επάγγελμα.

    Reply
  2. george

    Υποτιθετε ότι όλοι εσείς που γράφετε στα BLOGS έχετε ένα υψηλό πνευματικό επίπεδο. Σταματήστε λοιπόν να τσιμπάτε σαν χάνοι στο δόλωμα που σας δίνουν οι κυβερνώντες κάθε φορά που θέλουν να περάσουν καινούρια μέτρα.Το να μαλώνουμε μεταξύ μας είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Αυτό θέλουν και αυτό επιδιώκουν.Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τους ντόπιους και διεθνείς νταβατζήδες.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    3:49 ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ο τζεφρυ και ο 8ιασος του τα εχει καταφερει θαυμασια!βαζουν την μια κοινωνικη ομαδα καθε φορα απεναντι σε ολους τους αλλους και τους μπινελικωνουν ολοι ειτε απο κομπλεξ ειτε απο ανασφαλειες ειτε ειναι μικροπρεπεις ειτε εχουν παιδικα βιωματα ειτε τουσ πηδησε την γυναικα κανενας μπατσος καραβανας η πυροσβεστης,και μολις περασει τα μετρα που θελει μετα εχει σειρα αλλη κοινωνικη ομαδα εναντιον ολων των αλλων,παιδια ξυπνατε γιατι για ολους εχει ο θειος τζεφρυ,8α μας κανει το γκροβερ(κολοτρυπιδα σαν 50αρικο)

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ.

    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

    ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΕΤΣΙ
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΤΕ
    ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ…
    ΥΣΤΕΡΑ ΘΕΛΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ?????????????????
    ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ….ΤΑ ΑΥΓΑ…ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ!!!!!!
    ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΠΟΤΕ Θ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΒΡΩΜΑ
    ΑΠΕΧΟΥΜΕ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΡΕ ΣΥ 12.57 !!!!!

    ΤΟ ΡΕΤΗΡΕ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ…
    ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ -ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ-
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ,ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΑΜΑΤΙΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ,ΒΛΑΚΑ…
    ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ??????
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΙΣΟΥ ΠΑΛΙΟΒΛΑΚΑ !!!!!
    "ΠΕΡΣΕΑΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Akoma kai epanastasi na programatistei, an sas dosoun auta pou tha zitate mia mera prin tin epanastasi, tha ta akiroste – pouliste ola. Opote min grafete paparies gia kinonikes omades enantion ton ipolipon. O kathenas epanastatei kai to paizei patriotis , mexri na volepsi ton kolo tou. Kalinxta ellada, sou aksizi to pathima meta tin deutera kai me to parapano.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Otan eprepe na prostatepsoun to sintagma den to ekanan. Otan sakateutike olo to elliniko nikokirio me xountika metra , oute dilosei den vgikan na kanoun. Tora pou kindineui o misthos tous, lalistatoi. Afiste. Kai eseis mazi me mas provata sti sfagi. Oso kala kanan emas pou kimithikame san zwa, kala kanoun kai sas giati kai eseis allo toso zwa eiste. Autos o topos tou volematos kai tis mizas den exei sotiria.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΙΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.-

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ???????

    ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!!

    ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙΑ ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ ΜΠΑΖΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Έβγαλες τη χολή σου πρωινιάτικα…Χωρίς να το καταλαβαίνεις παίζεις το παιχνίδι τους..

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΠΡΟΙ,ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ,ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ ΞΑΡΧΙΔΙΑΣΜΕΝΟΙ.

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *