Η “Ελευθεροτυπία” τα βάζει με το “σύστημα”

Το dna της αμφισβήτησης και της σύγκρουσης, που μοιάζει «καρφιτσωμένο» στην «Ελευθεροτυπία» από την εποχή της ίδρυσής της από τον Χρήστο Τεγόπουλο, εξηγεί τη νέα, σφοδρή επίθεση της εφημερίδας κατά του «συστήματος». Του πολιτικού αλλά και του οικονομικού, σε μια περίοδο πλήρους ανισορροπίας δυνάμεων στη χώρα.

Με αφορμή λοιπόν δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», περί εμπλοκής της Τράπεζας Πειραιώς στην υπόθεση της Proton Bank, ο θιγόμενος τραπεζικός οίκος αντέδρασε έντονα, προαναγγέλλοντας την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κατά της εφημερίδας της Μάνιας Τεγοπούλου.

Η «Ελευθεροτυπία» από την πλευρά της…….
επανέρχεται σήμερα δριμύτερη, με προσωπικό σημείωμα που υπογράφει η κα Τεγοπούλου, αλλά και με αναλυτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου και του Χρήστου Ιωάννου, δείχνοντας ότι θα δώσει συνέχεια στο θέμα.

Η σύγκρουση αναμένεται σφοδρή και προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς έρχεται σε συνέχεια της προ μηνών σύγκρουσης της ιδιοκτησίας της εφημερίδας με τον Μιχάλη Σάλλα, επειδή η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να μην δανειοδοτήσει την «Ελευθεροτυπία».

Με απαρχή εκείνο το κλείσιμο της «κάνουλας», σε μια εποχή κατά την οποία ο χώρος των ΜΜΕ δοκιμάζεται ως προς τη ρευστότητα και τη βιωσιμότητά του, η «Ελευθεροτυπία» παραδόθηκε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που οδήγησαν τους εργαζομένους σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Και την ίδια την ιδιοκτησία, να απειλεί με «λουκέτο», για μια από τις σημαντικότερες και πλέον παρεμβατικές ελληνικές εφημερίδες.

www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *