Υπαλληλάκοι και αυλοκόλακες!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τις τελευταίες ημέρες στην Κερατέα η κυβέρνηση του μνημονίου και του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” θέλοντας να δείξει πυγμή εξωθεί τα πράγματα στα άκρα και πολύ φοβάμαι ότι είμαστε στο…….
παρά πέντε από κάποιο μεγάλο κακό!
Τα αβανταδόρικα κανάλια αποκρύπτουν τα πραγματικά γεγονότα και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών επαναφέρουν την γνωστή δόλια τακτική τους που συνίσταται στην προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτών μιλώντας για ριγμένους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και ευνοημένους της Ανατολικής.

Γιατί μεγαλόσχημοι παντογνώστες και ξερόλες δημοσιογράφοι δεν κάνετε καθημερινό επιτόπιο ρεπορτάζ; Γιατί δεν παρουσιάζεται τις θέσεις των φορέων και των κατοίκων αλλά μιλάτε μόνο για τα πρόστιμα που θα μας επιβάλει η Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χωματερές; Γιατί δεν λέτε τίποτα για την κατάχρηση εξουσίας και την πολύμηνη πολιορκία που βιώνουν οι κάτοικοι από τους Ματατζήδες οι οποίοι να σημειώσουμε έχουν μετατραπεί σε σεκιουριτάδες φύλαξης μηχανημάτων ιδιωτών;
Γιατί δεν λέτε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων ανατίθεται σε αυτούς που εξασφάλισαν με μακροχρόνιες και ύποπτες συμβάσεις την εκμετάλλευση του συνόλου των εθνικών δρόμων της χώρας ληστεύοντας μας κάθε μέρα με υπέρογκα διόδια;
Μούγκα στην στρούγκα γιατί γίνατε υπαλληλάκοι και αυλοκόλακες αυτών που θα έπρεπε να ερευνάτε τις μέρες και τα έργα τους. Να είστε σίγουροι ότι όταν έρθει η στιγμή για τον καταλογισμό των ευθυνών της θλιβερής αυτής περιόδου θα εισπράξετε το μεγαλύτερο μερίδιο!!!

Υποσημείωση
Φωτεινή εξαίρεση στην πληροφόρηση για τα γεγονότα της Κερατέας (και όχι μόνο) αποτελεί το

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο.. Είμαστε υποτελείς.

    Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο.

    Είμαστε καραγκιόζηδες.

    Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους.

    Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η Κυβέρνηση δεν θέλει να συνεχιστούν τα γεγονότα στήν Κερατέα διότι δεν της συμφέρει το Πολιτικό κόστος!!! Αλλ΄ο Μπόμπολας, ο Λάτσης καιοι υπολοιποι πού θα βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια απο τα ΧΥΤΑ πιέζουν την κατάσταση!!! Οπότε "αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω", δηλαδή οι Κυβερνώντες την χώρα Εργολάβοι,Τραπεζίτες κτλ. δώσαν εντολή στούς παραγιού τους τούς Πολιτικούς να κερδιθεί η μάχη πάση θυσία!!! Είναι φανερό πλέον οτι ούτε η Νεα Δημοκρατία διαμαρτύρεται για την Κερατέαόύτε και το ΛΑ.Ο.Σ.. βλέπεις όλοι έχουν τα ίδια αφεντικα!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Είναι γεγονός ότι σε όποια περιοχή προβλεφτεί να γίνει διαχείριση απορριμμάτων θα υπάρξει αντίδραση.

    Αυτοί που θα αναλάβουν το όποιο έργο θα είναι προφανώς μεγαλοεργολάβοι. Εκτός αν το αναλάβει μια νέα ΜΟΜΑ πράγμα για το όποιο θα ήμουν σύμφωνος.
    Όπως παντού στον Ελλαδικό χώρο θα προφασιστούν 1) αρχαία. 2) ενστάσεις για κωλυσιεργία, 3) λαϊκές αντιδράσεις για αποζημιώσεις, 4) περιβαλλοντολογικά, κλπ.
    Κανένας δεν επιθυμεί στη γειτονία του να υπάρχουν σκουπίδια, πολύ δε περισσότερο τα σκουπίδια των άλλων.
    Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για τις μελέτες της Κερατέας , του Γραμματικού, η άλλων περιοχών, Γνωρίζω την ανάγκη να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας, και αν δεν μας πίεζαν πιο μορφωμένοι και οργανωμένοι λαοί της Ευρώπης , οι χωματερές θα διαιωνίζονταν στη χωρά των αμόρφωτων και της διπλοπενιάς.
    Απ ότι κατάλαβα οι κάτοικοι της περιοχής θα δέχονταν τη διαχείριση στον τόπο τους μόνο των δικών τους απορριμμάτων, μια τέτοια όμως κατασκευή δεν θα ήταν βιώσιμη προκειμένου να γίνεται σε βάθος διαχείριση με περισσότερο όφελος,
    ένα τέτοιο εγχείρημα όπως όλα τα μεγάλα θέματα πρέπει να τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή λαϊκών δημοψηφισμάτων που θα υποχρέωναν τους αντιμαχόμενους να εξηγήσουν τις θέσεις τους, και τα ΜΜΕ να τις προβάλλουν και να καλούν εκπροσώπους για αντιπαράθεση. καθώς και γνώστες του πανεπιστημιακού χώρου.
    Η όποια επιβολή μιας κατάστασης θα έχει τα αποτελέσματα που βιώνουμε, για τα όποια μόνο λύπη αποτροπιασμό, μπορούν να προκαλέσουν, και ερωτήματα για το ποσό ο κρατικός μηχανισμός έχει χασμένη τη φώλια του και δεν αναζητά ευρύτερη συναίνεση.
    Το γεγονός έλλειψης εμπιστοσύνης και καχυποψίας του πολίτη προς το κράτος δεν επιτρέπει να γίνει τίποτα στον τόπο μας. Από τη μια ένα κράτος μίζας, κατάχρησης, και καταστολής, και από την άλλη μια κοινωνία αμόρφωτη, καλοπερασάκηδων και συμφεροντολόγων. (σε μεγάλο βαθμό)
    Όταν λοιπόν κάποιος βλέπει τα αποτελέσματα που προκαλεί η δημιουργία μιας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που να βρει το κουράγιο να μιλήσει για ΑΝΑΔΑΣΜΟ.
    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    Παραθέτω μέρος του σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στα περιβαλλοντολογικά.
    http://petrosliapis.blogspot.com/p/blog-page.html
    · ΔΟΚΙΜΗ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, Ο ΚΆΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΚΆΘΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ 3 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ, ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΑΚΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 0,15 ΛΕΠΤΑ, Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. (ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΑΕΙ)

    · ΛΟΙΠΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ
    Σημειώνω ότι το παραπάνω σχέδιο έχει εφαρμοστεί στο Βέλγιο με μεγάλη επιτυχία , μεγάλη μείωση των απορριμμάτων και τεραστία αύξηση των ανακυκλώσιμων.
    http://petrosliapis.blogspot.com/p/blog-page.html

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Kontra ai gamisou! Sinexizis tin parapliroforisi pou tosa xronia kaneis me i xoris plastika.
    Vrikolakes ke ypo vrikolakes tha erthei i ora sas. Tha agorasoume tin Ellada emeis oi ellines tou eksoterikou ke tha sas petaksoume ekso, metanastes na deite mpas ke aksiotheite na kanete KATI, gamimenoi kratikodiaitoi!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ!!!
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ ΣΟΔΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΣ.…;

    ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟN kostas, που ειναι ΟΚ…

    Reply
  6. kostas

    Συμπαράσταση στην Κερατέα, και ας είμαστε απο άλλη περιοχή. Γιατί όταν θέλει το κράτος να περάσει οτιδήποτε με τα ΜΑΤ.. τότε έχει δίκιο ο λαός !!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *