Πρόταση για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης από τον Ντινόπουλο

Πρόταση για την οριστική κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης έθεσε σήμερα επί τάπητος ο βουλευτής της Ν.Δ Αργύρης Ντινόπουλος κερδίζοντας μέχρι στιγμής έναν πολιτικό σύμμαχο κι αυτόν μέσω Twitter.
Πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έσπευσε να υπεραμυνθεί της ορθότητας του μέτρου αναγράφοντας «σωστός»!

Όπως σχολίασε ο κ. Ντινόπουλος από το βήμα της Βουλής, παρουσία μόλις τριών συναδέλφων του, του προέδρου και του Υπουργού που……
προσήλθε να απαντήσει, «τα’ πε και τα… συμφώνησε με τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας», αλλά προφανώς πρέπει να τα συμφωνήσει και με τους άλλους 298 συναδέλφους του.

«Στην κρίσιμη συγκυρία που βρισκόμαστε νομίζω ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να δείξει με άμεσο και καθαρό τρόπο ότι συμμετέχει στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όχι στις θυσίες που πιθανώς έρχονται, αλλά στις θυσίες που έχουν ήδη γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά καλώντας τους συναδέλφους του βουλευτές να δώσουν ένα «άμεσο παράδειγμα» ότι σ’ αυτή την αγωνία και σ’ αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού συμμετέχουν ενεργά.

Ο κ. Ντινόπουλος επεσήμανε ότι η οριστική κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων εκτός από ένα δημοσιονομικό και οικονομικό ισοδύναμο θα λειτουργήσει και ως ένα βαθύτατα πολιτικό και πρωτίστως ηθικό ισοδύναμο απέναντι στους χαμηλόμισθους και κυρίως απέναντι στις επικουρικές
συντάξεις.

Εν ολίγοις πρότεινε όποιος υπηρετεί σε αυτή τη Βουλή για 4, 8, ή 12 χρόνια, αυτά να προσμετρούνται στον επαγγελματικό ασφαλιστικό του φορέα και στο τέλος, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, να λαμβάνει κι αυτός μια επαγγελματική σύνταξη.
Έκλεισε δε την τοποθέτησή του με την φράση «η δύναμη του παραδείγματος είναι πάντα καταλυτική».
Μένει να αποδειχθεί… Εδώ θα’ μαστε …

http://briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *