Συμφωνία Μητσοτάκη – Τρόικας – Ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο

Σε κυβερνητικό σχέδιο απομάκρυνσης 5.000 δημοσίων υπαλλήλων από τους ΟΤΑ, 5.000 από τον ΕΟΠΥΥ και 2.500 από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο του νέου έτους για το δεύτερο κύμα κινητικότητας καταλήγουν Κυρ. Μητσοτάκης και Τρόικας. …

Το σχέδιο παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Μεταρρύθμισης στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών και σύμφωνα με το “Έθνος” στην συνάντηση κατεγράφη κλίμα συμφωνίας, με το ραντεβού να ανανεώνεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρόκειται για την διαθεσιμότητα άλλων 12.500 υπαλλήλων το 2014, αφού η κυβέρνηση, σύμφωνα με την αξιολόγηση για την τρέχουσα περίοδο, έχει καλύψει όλες της εκκρεμότητες για την τρέχουσα περίοδο.

Στους υπαλλήλους που βρίσκονται στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας βρίσκονται 5.000 από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το πλεονάζον προσωπικό να αντλείται από διοικητικούς υπαλλήλους των Δήμων και των νομικών προσώπων. Σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων, φύλακες, καθαρίστριες αλλά και υπάλληλοι καθαριότητας από υπερχρεωμένους ΟΤΑ.

Στους 5.000 θα είναι οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το κύμα συγχωνεύσεων στα νοσοκομεία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απασχολούνται σε δομές του πρώην ΙΚΑ και διοικητικό προσωπικό με τον αριθμό του να υπολογίζεται σύμφωνα με την εφημερίδα στους 3.500.

Οι άλλοι 2.500 υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα προέρχονται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και θα είναι υπάλληλοι κυρίως υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαμηλών προσόντων όπως καθαρίστριες, οδηγοί, φύλακες και νυχτοφύλακες.

Πηγή: New Money

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *