«Δεν έπραξα κάτι κακό» τόνισε η Θάνου που αποχωρεί από τα κουλουάρ


Θύμα αδικίας αισθάνεται η Κατερίνα Θάνου, η οποία σε τηλεοπτική συνέντευξή της, υποστήριξε ότι δεν στην καριέρα της δεν έπραξε κάτι για το οποίο ντρέπεται. Αναφερόμενη στα γεγονότα της παραμονής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 – εκείνη και ο Κώστας Κεντέρης δεν είχαν βρεθεί από τους γιατρούς της ΔΟΕ σε έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ – μίλησε για προδοσία από πλευράς ανθρώπων που ήταν μέσα στη διοργάνωση και ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομή …

… «πρόσωπα» της ΝΕΤ η Κατερίνα Θάνου τόνισε ότι εμπιστεύτηκε λάθος άτομα και μίλησε και για τις σχέσεις της με τη ΔΟΕ, τον Τζέκο, αλλά και τον Κεντέρη.

Η Θάνου αναφερόμενη στα γεγονότα που έγιναν εκείνη τον Αύγουστο του 2004 υπογράμμισε ότι επέλεξε να μην μιλήσει αμέσως επειδή είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα εναντίον της και η φωνή της δεν θα μπορούσε να ακουστεί:
«Η σιωπή μου τότε δεν σήμαινε ενοχή. Αλλά εκείνη την εποχή υπήρχε μια εμμονή και μια γενικότερη γραμμή εναντίον μου. Η δική μου φωνή φάνταζε τότε ως ψίθυρος. Ήταν άδικο να με στήσουν στον τοίχο γι’ αυτό το γεγονός, παραγνωρίζοντας τα όσα είχα πετύχει στην καριέρα μου.

» Εάν γύριζα πίσω τον χρόνο, δεν θα εμπιστευόμουν κάποιους ανθρώπους. Τα όσα συνέβησαν τότε αποτέλεσαν για μένα ένα μάθημα αχαριστίας στο πρόσωπό μου από κάποιους. Η ευθύνη μου ήταν ότι δεν έπρεπε να εμπιστευτώ κάποιους ανθρώπους. Βλέποντας τώρα τα πράγματα θα μπορούσα να είχα αντιδράσει διαφορετικά.

» Σίγουρα υπήρχε μια ανατροπή της σταδιοδρομίας μου το 2004, αλλά δεν έχω κρατήσει τη συγκεκριμένη χρονιά ως μελανό σημείο στην καριέρα μου. Αυτό που με πείραξε περισσότερο ήταν ότι δεν βρέθηκα στη γραμμή εκκίνησης των 100μ. Μπορούσα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, καθώς βρισκόμουν σε καλή κατάσταση».

Για τους ελέγχους ντόπινγκ στους οποίος δεν παρέστη πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 επεσήμανε:
«Δεν γνώριζα ότι είχα χάσει δύο ελέγχους. Δεν το γνώριζε αυτό ούτε ο ΣΕΓΑΣ. Όταν ήρθαν οι ελεγκτές βρισκόμασταν στο Ολυμπιακό χωριό. Δουλειά του ελεγκτή είναι να ψάξει να σε βρει. Είναι υποχρεωμένοι να σε ψάχνουν για δύο ώρες. Αλλά αυτοί έκλεισαν το φάκελο σε μία ώρα. Λένε ότι ήταν στημένο το τροχαίο, αλλά αυτό έγινε στις 11.00 το βράδυ και η υπόθεση του ελέγχου είχε κλείσει από τις 7.30. Ήταν μια στημένη ιστορία, για το πως μπορούν να σε πετάξουν έξω από τους Ολυμπιακούς».

Για το ε’άν έχει κάνει χρήση αναβολικών επεσήμανε:
«Δεν έχω κάνει ποτέ. Έχω περάσει πάνω από 300 ελέγχους και με ενοχλεί να ακούγεται ότι βρέθηκα ντοπαρισμένη. Στην αρχή ο κόσμος τα πίστευε, αλλά πλέον κατάλαβε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις. Τα ΜΜΕ κατηύθυναν τον κοσμο προς αυτήν την κατεύθυνση. Αραγε ποιούς ενοχλούσε αυτή η επιτυχία και χτύπησαν έναν αθλητή που βρέθηκε σε υψηλό επίπεδο;».

Για τα συναισθήματά της εκείνη την περίοδο:
«Ήταν μια άσχημη περίοδος. Πόνεσα, πικράθηκα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την περιπέτεια. Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχα κάνει κάτι κακό. Προσπαθησα ποτέ να μην φτάσω σε σημείο παραλογισμού ή θυμού. Αυτό που με πίκρανε ήταν ότι κάποιοι προσπάθησαν να επηρεάσουν τη γνώμη του κόσμου. Όλοι έγιναν ειδικοί σε θέματα ντόπινγκ ξαφνικά».

Για το ότι η ΔΟΕ δεν της έδωσε το χρυσό της Τζόουνς και δεν της επέτρεψε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου τόνισε:
«Κάποιοι άνθρωποι μέσα στη ΔΟΕ είχαν εμπάθεια στο πρόσωπό μου και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μου έδωσαν το χρυσό μετάλλιο της Τζόουνς. Ήμουν ανεπιθύμητη γιατί υποστήριξαν ότι αμαύρωσα το αθλητικό ιδεώδες, αλλά ποτέ δε μου είπαν το λόγο που δεν με άφησαν να αγωνιστώ στο Πεκίνο. Ποτέ δεν μου απάντησαν, παρά τις πολλές επιστολές που τους έστειλαν οι δικηγόροι μου».

Η Θάνου αποκάλυψε ότι πλέον έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους στην καριέρα της, αν και όπως είπε θα ήθελε να πει διαφορετικά το ‘αντίο’:
«Μπορούσα να αγωνιστώ φέτος και πέρυσι. Είχα πει ότι θα έφευγα μόλις πατήσω το πόδι μου στους αγωνιστικούς χώρους και δεν νοιώσω την τρέλα και την αγάπη για το στίβο. Αυτό συνέβη τους τελευταίους έξι μήνες γι΄αυτό και αποφάσισα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο. Φεύγω γεμάτη με όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου».

Η «αργυρή» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ τόνισε ότι συνεχίζει να έχει καλές σχέσεις με τους Τζέκο και Κεντέρη, ενώ επισήμανε με νόημα ότι την πρόδωσαν άτομα που βρίσκονταν μέσα στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Ψάχνω να βρω ποιοι δεν ήταν μέσα σε αυτήν την ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *