Μάριος Γουλιέλμος Χούμος: Ο Έλληνας φοιτητής που θέλει να μετακομίσει στον Άρη…

Ακόμα και εκτός πλανήτη φαίνεται πως οδηγεί τα Ελληνόπουλα η οικονομική κρίση, με τον Μάριο Γουλιέλμο Χούμο να είναι ένας από τους 78.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο που έχει συμπληρώσει την
αίτησητης ολλανδικής εταιρείας Mars One για να γίνουν οι πρώτοι κάτοικοι του κόκκινου πλανήτη.

«Γεια σας! Ονομάζομαι Μάριος Γουλιέλμος Χούμος και θα ήθελα να ταξιδέψω στον Άρη, καθώς πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από όνειρο ζωής», σημειώνει χαρακτηριστικά ο 21χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία και φιλοξενεί τις περιγραφές των υποψηφίων «αστροναυτών» από περισσότερες από 100 χώρες.

Η ανακοίνωση της Mars One για την αποίκηση του Άρη έγινε πριν λίγο καιρό, με τους εκπροσώπους της εταιρείας να ισχυρίζονται ότι από το 2018 θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές για να προετοιμάσουν το έδαφος για την εγκατάσταση των… γήινων μεταναστών στο γειτονικό πλανήτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις φιλόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας η τελική αποστολή που θα σημάνει την έναρξη του πολυπόθητου διαστημικού ταξιδιού, θα λάβει χώρα σε μια δεκαετία από σήμερα, ενώ το κόστος για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων ανέρχεται στα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, η Mars One θέτει ως βασική προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άτομα που πειθαρχούν, προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες καταστάσεις και περιβάλλοντα, είναι επινοητικά και διαθέτουν ομαδικό πνεύμα, χαρακτηριστικά τα οποία φαίνεται να διαθέτει ο θαρραλέος νέος.

«Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος γι’ αυτή την αποστολή, καθώς λόγω ηλικίας μπορώ να γίνω πολύ παραγωγικός και να φέρω εις πέρας απαιτητικές δραστηριότητες», ισχυρίζεται ο ίδιος στο μήνυμά του.

Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά, όπως εξηγεί, «δεν θα το βάλω κάτω και θα βάλω τα δυνατά μου για να προσπαθήσω να λύσω οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει».

Πηγή: news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *