Το Βερολίνο επιτίθεται και η Διαπλοκή ανοίγει την Κερκόπορτα!

Γράφει ο Μαγια

Θα το επαναλάβουμε. Η Συμφωνία με το Βερολίνο θα περάσει από τεσσαράκοντα κύματα, άλλους τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα και κάμποσες ακόμη εικονικές εκτελέσεις…

Αν και οι προοπτικές αρχίζουν να διαγράφονται στο βάθος, μόνο όταν τελειώσει ο «πόλεμος» θα μπορέσουμε με βεβαιότητα να κάνουμε «ταμείο». Και να ισχυριστούμε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ από «δύναμη ανατροπής» μετατράπηκε σε άλλου τύπου «όχημα» για την ολοκλήρωση των «μεταρρυθμίσεων» που επιζητούν οι επικυρίαρχοι και οι εγχώριοι ολιγάρχες.
Άλλωστε, στον αντίποδα της ταπεινωτικής υποταγής υπάρχει η υπερήφανη πολιτική της ρήξης και ενδιάμεσα ο «έντιμος συμβιβασμός», που απηχεί την λαική εντολή της 25ης Ιανουαρίου.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και γίνονται δυσκολότερα όσο κλιμακώνεται η ιταμή επιθετικότητα και μοχθηρία του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ, εναντίον της Ελλάδας.
Ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και η κουστωδία τους φέρονται στους Έλληνες σαν να έχουν ξεχάσει τι ήταν ο ναζισμός. Σαν να θέλουν, ταπεινώνοντας τον Ελληνικό λαό, να πάρουν εκδίκηση.
Αποκρουστικός ανθέλληνας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακούει για πρώτη φορά μία χώρα, έναν λαό, μία κυβέρνηση να ορθώνει το ανάστημά της στη Γερμανική μπότα, αμφισβητώντας το Γερμανικό μοντέλο «θεραπείας» της κρίσης και κατ΄ επέκταση το Γερμανικό ιμπέριουμ.
Εθισμένος να βρίσκεται απέναντι σε πρόθυμους και δουλοπρεπείς εντελοδόχους, ο Σόιμπλε, γίνεται έξω φρενών κάθε φορά που βλέπει τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών να «χαλάει την πιάτσα» της ευρωπαϊκής δουλοφροσύνης προς το πρόσωπό του.
Όσο, παλιά, έσταζε μέλι το στόμα του για την κυβέρνηση Σαμαρά, τόσο σήμερα, που η Ελλάδα αντιστέκεται στη γερμανική βαρβαρότητα, ο Γερμανός βγάζει χολή από το στόμα του. Δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις και κουρελιάζει το Ευρωπαικό κεκτημένο της ισότιμης διαβούλευσης και της αναζήτησης συγκλίσεων.
Επόμενο ήταν, η νέα διακυβέρνηση, που έχει καθαρή τη …φωλιά της, να χτυπήσει το Βερολίνο εκεί που πονάει. Στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!
Έθεσε επιτακτικά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου και επανέφερε το ζήτημα της δέσμευσης κτηρίων Γερμανικής ιδιοκτησίας.
Επί πλέον, ορθώς διαμαρτυρήθηκε, ως κυβέρνηση ανεξάρτητης χώρας, για την ενορχηστρωμένη, από τον Σόιμπλε, απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος του Ελληνα υπουργού Οικονομικών. Για να ακολουθήσει η αναδίπλωση του Σόϊμπλε, ο οποίος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, αρνήθηκε ότι προσέβαλε τον Έλληνα ομόλογό του…
Η νέα διακυβέρνηση, όπως συνεχώς επισημαίνουμε, μάχεται σε δύο μέτωπα: της διαπραγμάτευσης και της διακυβέρνησης, με τις εξελίξεις στο ένα να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο άλλο.
Ωστόσο, για να μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά, πρέπει να αρχίσει να κυβερνά.
Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν ότι, μπορούν να κυβερνήσουν με την πέμπτη φάλαγγα ασύδοτη και τους γκεμπελίσκους της Διαπλοκής αφηνιασμένους να λοιδορούν, να τρομοκρατούν, να υπονομεύουν και να ναρκοθετούν κάθε κυβερνητικό βήμα.
Και επί τη ευκαιρία, με ποια λογική, παραμένει ακόμη ανέγγιχτο το Μνημονιακό σύστημα;
Για ποιο λόγο βρίσκεται, ακόμη, σε θέσεις-κλειδιά, έχει, ακόμη, εξουσία στα χέρια του όλος το …άνθος της πέμπτης φάλαγγας;
Εκείνο που δεν θα ανεχθεί ο λαός θα είναι να δει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας να υποκύπτει στο καθεστώς της Διαπλοκής και να υποτάσσεται στο καθεστώς της Υποτέλειας.

ΥΓ. «Ξηλώστε το Μνημόνιο και τους εκπροσώπους του». Την οδηγία αυτή είχε δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και, μέσω αυτής, σε όλα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σε όλες τις βαθμίδες του κρατικού μηχανισμού…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *