Ο οικονομικός εισαγγελέας ψάχνει τις απευθείας αναθέσεις στο χώρο της υγείας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναζητώντας ακόμα και τη δράση εγκληματικής οργάνωσης διέταξε ο αναπληρωτής εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Σπύρος Μουζακίτης.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με σωρεία απευθείας αναθέσεων με την επίκληση κατεπείγουσας ανάγκης προκειμένου να γίνονται οι….
διαγωνισμοί διαβλητοί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) που έχει συσταθεί για να ελέγχει τους διαγωνισμούς έχει ήδη παγώσει μέσα σε λίγους μήνες, 85 απευθείας αναθέσεις.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι αποφάσεις αφορούν τον χώρο της Υγείας και ακολουθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΑΑΔΗΣΥ Βασίλειος Φλωρίδης απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στο έγγραφο αυτό ο κ. Φλωρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην πληθώρα των περιπτώσεων, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να κωλυσιεργούν δραματικά οι ενιαίοι διαγωνισμοί, με υπαιτιότητα συχνά των ιδίων των κεντρικών φορέων”.

Ο εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης ζητά από την αρχή αντίγραφα των απορριπτικών αποφάσεων, αλλά και όλων όσων έχουν συνολικά εκδοθεί λόγω μη συνδρομής του στοιχείου του κατεπείγοντος ή του απρόβλεπτου γεγονότος. Ο εισαγγελέας ερευνά αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου αλλά και ποιες εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν σχέση μεταξύ τους ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *