Ορίστε τί θα γίνει με μισθούς – συντάξεις. Όλα όσα αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης

“Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων” διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε μία συνέντευξη… “στα όρθια”.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν, θα περάσουν από την ελληνική βουλή, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους πιστωτές της χώρας.

Τον υπουργό Οικονομικών “υποδέχτηκε” ο Γιώργος Αυτιάς, τον οποίο περίμενε με την κάμερα του skai. Ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τους μισθούς και τις συντάξεις “ιερά πράγματα” και δήλωσε χαρακτηριστικά πως για την κυβέρνηση “δεν υπάρχει πιθανότητα να διακινδυνευτούν για οτιδήποτε άλλο”.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους και το αν οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ άφησε αιχμές για τους πιστωτές της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η άλλη πλευρά είναι ήξεις αφήξεις».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για απόλυτη συλλογικότητα της κυβέρνησης, τονίζοντας πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν, θα περάσουν από την ελληνική βουλή.

“Θα περάσουν τα μέτρα που εμείς θα συμφωνήσουμε. Είναι σίγουρο ότι θα περάσουν, για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να περάσουμε μέτρα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που πιστεύει το κόμμα για την έξοδο από την κρίση”, είπε και πρόσθεσε πως δεν θα ληφθούν μέτρα θα έρθουν σε σύγκρουση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ακόμη, ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε γιατί δεν τον θέλουν στην Ευρώπη και απάντησε χιουμοριστικά: “Πάμε μαζί μια βόλτα στο Παρίσι ή στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες να δεις ποιες είναι οι απόψεις τους; Οι σχέσεις μου με τους Υπουργούς Οικονομικών είναι άψογες. Απολύτως δεδομένο ότι σε προσωπικό και επιστημονικό επίπεδο έχουμε πολύ καλή σχέση”.

athensmagazine.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *