Γ.Πανούσης: “Αναδιάρθρωση και μετονομασία των ΜΑΤ, όχι κατάργηση”

«Θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση όχι κατάργηση των ΜΑΤ. Θα ονομαστούν αλλιώς, αλλά Μονάδες Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών θα υπάρχουν» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Παράλληλα, τονίζει ότι «τα χημικά τελείωσαν, εκτός αν πάμε σε πόλεμο», ενώ τονίζει ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενοποίηση των μηχανοκίνητων μονάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Στο θέμα του εάν θα φέρουν όπλα οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις, ο υπουργός τονίζει ότι στη διαταγή του 1995 διευκρινίζει ότι το μέτρο της μη οπλοφορίας δεν αφορά τα ΜΑΤ «γιατι μιλάμε για Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πανούσης προαναγγέλλει μετονομασία και αλλαγή προσανατολισμού της ΕΥΠ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η ΕΥΠ θα ασχολείται στο εξής με την εξωτερική και όχι την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Ο Πανούσης εκφράζει επίσης την αντίθεσή του στις φυλακές τύπου Γ’, την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι οι κρίσεις θα γίνουν κανονικά τον Μάρτιο, καθώς και την πρόθεσή του να επανέλθουν οι πεζές περιπολίες και ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *