ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Οι κινητοποιήσεις έτσι όπως εξελίχθηκαν.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Ζωγράφος

Επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, συνδικάτα, εκπρόσωποι κομμάτων, αντιεξουσιαστές, φοιτητές, μαθητές της Αλεξανδρούπολης, συνταξιούχοι και άνεργοι, έδωσαν όλοι μαζί δυναμικό παρόν, με τρεις …
διαφορετικές εμφανίσεις στην κινητοποίηση της 18ης Οκτωβρίου 2012.
Η διαδήλωση που εξελίχθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης ήταν επιτυχής και εδώ στην ακριτική μεν, αλλά… πρώτη προς την Ευρώπη πόλη!

Για μία ακόμα φορά, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τόσο ή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και βέβαια η παρουσία των εκπροσώπων της, όσο και ή ωριμότητα των διαδηλωτών που έπραξαν ως έπρεπε διατηρώντας και πάλι τα υψηλότερα standarts αξιοπρεπούς συμπεριφοράς με συνθήματα και ειρηνική πορεία, προς την εφορία της περιοχής.

Εκεί συμβολικά και για ελάχιστα μόνο λεπτά απέκλεισαν το χώρο ενώ στη συνέχεια κατέθεσαν στην έφορο προφορική διαμαρτυρία.

Ωστόσο από την πλευρά αρκετών και σύμφωνα κυρίως, με την τοποθέτηση του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Κ. Χατζηαναγνώστου κατά τη διάρκεια της προφορικής διαμαρτυρίας προς την έφορο, έπρεπε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη η συμμετοχή!

Σίγουρα θα συμφωνήσω μαζί τους αλλά μόνο και μόνο για να μη χάσουμε το δάσος μιλώντας για το δένδρο, θα πω ότι παρ όλα αυτά, οι χθεσινές κινητοποιήσεις στην Αλεξανδρούπολη και ουσιαστικές ήταν και αξιόλογα χαρακτηριστικά είχαν !

Δεν υπήρξαν επεισόδια ή παραβατικές συμπεριφορές και σε κάθε περίπτωση η όλη εικόνα αξιολογείται νομίζω θετικά, δεδομένου πως ο συμβολισμός της αποτυπώνει, ένα ακόμα μήνυμα προς τους κρατούντες…(μας)!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *