Η νέα τάξη θα ξεπροβάλλει μέσα απο το χάος στη παγκόσμια οικονομία

Γράφει ο Αδαμάντινος

Δεν νομίζω ότι η ιστορία που ξεκίνησε με Δούρειο ίππο την Ελλάδα θα σταματήσει στην Ευρώπη. Θα εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους.

Θα υπάρξει χάος και μέσα απο το χάος θα ξεπροβάλλει η νέα τάξη.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Η τάξη δεν θα τελειοποιηθεί μέσα απο τους κανόνες της φύσης που είναι αιώνιοι γιατί η κρίση είναι τεχνητή.

Η τάξη αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ.

Η Θεωρία του Σόκ που έχει εντυπωσιάσει πολλούς είναι μια ειδική περίπτωση ενός πακέτου εργαλείων που εφαρμόζεται.

Διαλέχτε ότι ensemble θέλετε και για λίγο θα φτειάξετε τους….
δικούς σας νόμους. Για λίγο όμως… Μόνο για λίγο…

Σε κατώτερο επίπεδο… έχω να παρατηρήσω ότι η ευρωζώνη (με την κάλυψη των ΗΠΑ) μη προωθώντας άμεσα haircut στα Ελληνικά ομόλογα κερδίζει χρόνο και ελαχιστοποιεί το πολιτικό κόστος (με πρόσχημα τη σωτηρία της Ελλάδας και του ευρώ) από μια κατεθείαν φορολογική αφαίμαξη τών πολιτών της, προσπαθώντας να σώσει τις τράπεζές – δανειστές της Ελλάδας αλλά και τις τράπεζες – εκδότριες των CDS.

Σε ένα άλλο στρατόπεδο είναι οι κάτοχοι των CDS, όπως και εκείνοι που προσπαθούν να κερδίσουν από τον πλειστηριασμό και την απαλλοτρίωση κάθε φυσικού πλούτου και παραγωγικής μονάδας της χώρας.

Κανένας δεν πρόκειται να μείνει δυσασρεστημένος. Στο τέλος της διαδικασίας θα πληρωθούν και όλα τα CDS, που θα είναι σε ισχύ και τα οποία θα αποφέρουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος. Τελικός νικητής οι τράπεζες. Τελικός χαμένος η Ελλάδα που θα μικρύνει χωρις να αποκλείεται ένα νέο Κόσσοβο με τη δημιουργία των πρώτων ιδιωτικών κρατών κάτω απο την ομπρέλλα δημιουργίας στην Ελλάδα ειδικών οικονομικών ζωνών.

Κάτοχοι των Ελληνικών ομολόγων είναι λογικό να ειναι πολλές τράπεζες χωρών της ευρωζώνης όπως και Αμερικάνικες. Δεν θα εκπλαγώ αν ανάμεσα στους κατέχοντες CDS είναι οι τράπεζες, που το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ενισχύσει, εφοπλιστές, καναλάρχες και εκδότες που θέλουν να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή και πολλοί άλλοι.

Η μεταφορά του προβλήματος στην Αμερική θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ενας νέος κύκλος θα αρχίσει. Μια αλυσιδωτή αντίδραση χωρίς τέλος.

Αν προσπαθήσουμε με μαντέψουμε τις εξελίξεις, διαφαίνεται ότι όλα εξαρτώνται απο την αντοχή του λαού στα νέα μέτρα που κάθε τόσο θα προστίθενται και όχι στο κατά πόσον η κυβέρνηση θα αποφασίσει να κάνει εκλογές.

ΥΓ/ Η πρόβλεψή που έκανα για τις FREMM σε προηγούμενο άρθρο παραμένει σε ισχύ…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *