ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Γιατί τόση ασέβεια στην πίστη του άρρωστου και πονεμένου;

     Το περιστατικό συνέβη πριν μερικούς μήνες στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «American rest home» στον Χολαργό, Περικλέους 27α.
   
 Μια ημέρα  κατά την επίσκεψή μου στην μητέρα μου, Σοφιανού Χριστίνα, που διαμένει εκεί λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου  πρόσεξα ότι έλειπαν όλα τα χάρτινα και
πλαστικοποιημένα εικονίδια που ήταν τοποθετημένα πάνω από τα προσκέφαλα των ασθενών σε κάποια συσκευή  σαν ράφι που περιέχει φως και κουδούνι. Ωστόσο είχαν παραμείνει εκεί ορισμένα λίγα ξύλινα εικονίδια. Ρωτώντας μια υπάλληλο, μου έδωσε την εξήγηση ότι «έγινε κάποιο ατύχημα και γι’ αυτό απέσυραν τα εικονίδια». Αυτό βέβαια που μου προξένησε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι παρέμεναν τα πιο βαριά  ξύλινα , τα οποία ήταν δυνατόν να προκαλέσουν με την πτώση τους ατύχημα και απεσύρθησαν τα ελαφριά χάρτινα .! Μετά από λίγες ημέρες απέσυραν  και τα ξύλινα…!
   
 Παρά το ότι δεν πείσθηκα από την εξήγηση συμμορφώθηκα  με τους …«κανόνες» ασφαλείας και ζήτησα από την υπεύθυνη  να μου επιστρέψουν κάποιες δικές μου εικόνες για να κάνω το αυτονόητο, δηλαδή να τις στερεώσω και πάλι στην θέση τους ούτως ώστε να μην μπορούν να ξαναπέσουν (εννοείται τις χάρτινες και πλαστικοποιημένες). Η υπεύθυνη έδωσε εντολή στην υπάλληλο και αυτή έφερε από την αποθήκη μια τσάντα με μερικές… ξύλινες εικόνες. Οι χάρτινες που ήταν πάρα πολλές δεν υπήρχαν! Η απάντηση της υπαλλήλου όταν την ρώτησα ήταν συγκλονιστική και φρικιαστική.
 «Εγώ έλαβα εντολή από το γραφείο να τις πετάξω στα σκουπίδια»!!!
   
 Στην είσοδο της συγκεκριμένης μονάδας και σε εμφανές σημείο υπάρχει αναρτημένη μια μεγάλη εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο κάθε υποψήφιος πελάτης την βλέπει αμέσως! Είναι άραγε διαφορετική η διεύθυνση που πέταξε τις εικόνες στα σκουπίδια; Ή μήπως η ίδια διεύθυνση χρησιμοποιεί την εικόνα της εισόδου ως διαφημιστικό τρυκ;;;
                                                                                 

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *