Πώς το χρώμα και η εικόνα επηρεάζουν την όρεξη και την απόλαυση του φαγητού

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα περισσότερα εστιατόρια χρησιμοποιούν κόκκινο, κίτρινο και καφέ…

χρώμα στη διακόσμηση τους; Γιατί κάποια φαγητά σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις αμέσως, ενώ κάποια τα αποφεύγεις χωρίς να ξέρεις από πριν τη γεύση τους;

Σύμφωνα με έρευνες, το χρώμα του φαγητού ή του περιβάλλοντος στο οποίο τρώμε διεγείρει διάφορους νευρώνες στον εγκέφαλο και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη γεύση και την όρεξη. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Washington κατέληξαν στο ότι το κόκκινο, το κίτρινο, το καφέ και το πράσινο χρώμα διεγείρουν την όρεξη και αυξάνουν την απόλαυση του φαγητού, ενώ αντιθέτως τα πιο σκούρα χρώματα όπως μωβ, μπλε και μαύρο προκαλούν αποστροφή. Εάν θέλετε λοιπόν να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε δοκιμάστε να φάτε σε μπλε πιάτα ή προσθέστε σκούρα φαγητά στη διατροφή σας όπως μελιτζάνες και μωβ λάχανο.

myfit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *