Θα πούμε και πάλι ναι στα νέα μέτρα, ή επιτέλους θα πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την επιβολή τους;

Αφού τελείωσε και το πανηγηράκι των εκλογών -του 50% του Ελληνικού λαού, για να μην ξεχνιόμαστε!- από σήμερα επιστρέφουμε στην σκληρή πραγματικότητα. Διαβάζουμε λοιπόν στην επικαιρότητα πως έρχεται η τρόικα για νέο έλεγχο της Ελληνικής οικονομίας και με προτάσεις για νέα πιο σκληρά, πιο απάνθρωπα μέτρα.

Είναι πλέον φανερό ότι γυρω μας γίνονται κοσμογονικές αλλαγές και……
πρέπει επιτέλους σαν κοινωνία να βαλουμε προτεραιότητες. Η ανάπτυξη μέσω δανεισμού είναι ανάπτυξη βασισμένη στην τοκογλυφία και δεν μπορεί να πάει μακρύτερα απ’οτι πήγε. Για να γίνουν τομές πρέπει να γίνουν σε κατευθύνσεις που ποτέ δεν έγιναν στο παρελθόν. Το σύστημα είναι τέτοιο που τα λεφτά που κυκλοφορούν δεν υπάρχουν πραγματικά, είναι χρέη επί χρεών. Χαρτιά είναι και φυσικά δεν αντιστοιχίζονται σε χρυσό όπως πολλοί νομίζουν.Το σύστημα αναγκαστικά θα καταρρεύσει και δεν θα έχει νόημα να ξεπουλήσουμε τα πάντα. Ας φύγουν οι ΑΕ που στηρίζονται σε φτηνά εργατικά χέρια, χαλαρή φορολογία, ρουσφετολογικές αναθέσεις έργων και διόγκωση χρεών. Μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους πολύς κόσμος, αλλά σε μια κοινωνία ενωμένη θα βρεθούν λύσεις και στην τελική θα μείνουν και θα ανοίξουν επιχειρήσεις που δεν στηρίζονται στον εκβιασμό του κράτους και στη διόγκωση χρεών μέχρι στο τέλος να φαληρίσουν και να πάνε οι ιδιοκτήτες τους στη Βραζιλία για διακοπές με τα λεφτά των κορόϊδων.

Ας πάρουν και τα λεφτά όλων αυτών που έκαναν τις περιουσίες τους στην πλάτη του ελληνικού λαού – ουσιαστικά αυτούς που μέσω των «τραπεζών τους», των «κατασκευαστικών εταιριών» τους αλλά και των “εκδοτικών συγκροτημάτων τους”, έκλεψαν τα λεφτά του Έλληνα πολίτη.

Οι καταθέσεις των Ελλήνων «μεγαλοεπιχειρηματιών» και μεσαίων μόνο στην Ελβετία, είχε διαρρεύσει τα προηγούμενα χρόνια ότι προσεγγίζουν το ποσό των 7 δις ευρώ. Ζεστό χρήμα που εκλάπη από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών. Μετά τους Ρώσους, οι έλληνες ήταν στην πραγματικότητα οι δεύτεροι στην Ευρώπη σε καταθέσεις. Οπότε ας πάρουν τα λεφτά αυτών που τόσα χρόνια «έπιναν το αίμα του κοσμάκη» με τα πανωτόκια που επέβαλαν οι τράπεζες τους (αυτοί οι ίδιοι έχουν “φιλανθρωπικά ιδρύματα” σήμερα),

Θα πρέπει όλοι μας, λοιπόν να ξεμπροστιάσουμε όλους αυτούς τους πολιτικούς και όχι μόνο, που μας έχουν φάει τα δικά μας λεφτά και μας φέρανε σε αυτό το χάλι. Πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και να πάνε φυλακή. Αλλά με ένα διαβρωμένο δικαστικό σώμα, με έναν κρατικό μηχανισμό security των κατεχόντων πως ακριβώς να έχουμε την προσδοκία όλοι αυτοί να δικαστούν?

Ε τότε ας σώσουμε τις τράπεζες ας δούμε μπάλα, ας παίξουμε στοίχημα και τζόγο γενικότερα, ας πάρουμε κάνα δάνειο, ας μιλήσουμε απεριόριστα στο καρκινογόνο κινητό μας, ας κατεβάσουμε την καινούρια τσόντα τις Τζούλιας και όλα τα προβλήματα μας θα ξεχαστούν.

Μετά λύπης μου, λοιπόν διαπιστώνω ότι πραγματικά αυτή τη χώρα αξίζει να χρεοκοπήσει …. Γιατί η νοσηρή νοοτροπία έχει φτάσει σε επίπεδα πρωτόγνωρα και ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να αντιστρέψει αυτή την πολιτική κατρακύλα στην οποία έχουμε περιέλθει. Εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας κατάφερε να αποβιομηχανοποιηθεί πλήρως, να μην παράγει τίποτα επί της ουσίας, να μην είναι ανταγωνιστική και παρόλα αυτά να ευημερεί…φαινομενικά!

Και αυτό γιατί μάθαμε με τα χρήματα της Ευρώπης και τα δανεικά, να ζούμε σε ένα επίπεδο ζωής που σαφώς δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική μας οικονομία. Μάθαμε στην αρπαχτή και την κλεψιά, στη δημιουργία υλικού πλούτου χωρίς κόπο και ιδρώτα, απλά έχοντας τις σωστές…γνωριμίες. Μάθαμε να παίρνουμε τα δάνεια για να έχουμε μερσεντές, σκάφη, εξοχικά…Διαλύσαμε τα πάντα, τα πανεπιστήμια, τις τέχνες, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, και όλα σε κάθε οργανισμό είναι αποσαθρωμένα και σάπια εφόσον οι ίδιοι οι διαχειριστές των καίριων θέσεων εξουσίας σε όλους τους παραπάνω τομείς είναι αυτοί οι διαπλεκόμενοι σαπιοκοιλιάδες που τόσα χρόνια μετά την μεταπολίτευση διαιωνίζουν την μίζα, την διαφθορά και την πολιτική πελατολογείων. Η μπόχα του πτώματος σε αποσύνθεση διαπνέει κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής του τόπου μας και ακριβώς αυτό καταδεικνύει…Και αυτή η νέα φασιστική και ετσιθελική επιβολή καινούριων απάνθρωπων οικονομικών μέτρων θα μας δώσει λύση στη σημερινή κατάσταση?

Το μόνο που θα συμβεί θα είναι να ριχτούν χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, καθώς αυτοί που θα κληθούν να τα διαχειριστούν είναι οι ίδιοι που κατακλέβουν το κράτος μας δεκαετίες τώρα και οι παρατρεχάμενοί τους…Όταν το χέρι όμως έχει γάγγραινα δε δίνουμε παυσίπονα στον ασθενή, γιατί θα πεθάνει! Ένας νέος 27 χρονών μπορεί να το αντιληφθεί αυτό, ένας άνθρωπος με γκρίζους κροτάφους αδυνατεί; Δε νομίζω…

Επομένως πρώτα θα πρέπει να δημευτούν οι περιούσιες πολιτικών και ‘αυλικών’ τους οι οποίοι πλούτισαν κλέβοντας όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιοι θα πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή για Εθνική προδοσία. Σειρά θα πρέπει να πάρουν οι εργοδότες των ΜΜΕ οι όποιοι διαμορφώνουν και κατευθύνουν τις συνειδήσεις του λαού μας, παρουσιάζοντας τα πράγματα ανάλογα με τα συμφέροντα τους και οι λοιποί μεγαλοεργολάβοι-καρχαρίες όπως και προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι που σαν βδέλλες πίνουν το αίμα του κράτους. Και μετά, στο τέλος, θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς οι πολίτες με όποια μέτρα χρειαστούν, γιατί πολύ απλά τους ψηφίζουμε τόσα χρόνια και γιατί δεν αντιδράσαμε δυναμικά όλο αυτόν τον καιρό που έκλεβαν δίπλα μας ή και μπροστά στα μάτια μα ακόμη, και στωικά λέγαμε ‘έτσι είναι η κατάσταση’ και ‘τί κάναμε και εμείς;’; Και πάντα τους ξαναψηφίζαμε… Άλλωστε το ίδιο έπραξαν και χθες αρκετοί συμπολίτες μας…

http://www.ramnousia.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ -ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΓΑΠ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΒΑΖΕ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΚΘΙΑΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ Μ….. ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ? ΠΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ?????

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ
    ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΕ ΓΙΑΤΙ????
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    κάθησε επαναστατημένε Έλληνα του καναπέ και δες τους πως σε γαμάνε!! Μη ξεχάσεις να παραγγήλεις πίτσα κοκακόλα και πατατάκια!!!! Καλή διασκέδαση!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    re malaka 11.56 , ti milas ? stirikses ta metra kai exeis kai lalia ? ai kai gamisou malaka. Stin pina, louketo to kathe magazi tou kathe gnostou sou, anergia gia olous tous gnostous sou kai siggenis sou, misthous sti mesi, sintaksis sti mesi. Dania telos.

    Kai poli sou einai. An de sareze na psifizes xrisi augi h kana kke. Tora to agouraki tha to fate me flouda h xoris ? milate kiolas. malakes.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    eseis vgalate prasini oli tin ellda,
    sto onoma sas pernaei ola ta metra
    kai emis pou pigame kai riksame psifo enantia sto pasok kai to mnimonio eimaste gia kremasma. Gamopaida , kolofara ellina. Sas aksizeiiiiiiii ANERGIA FTOXIA PEINA. TIN EPILEKSATE HRTHE KAI IRTHE DIKAIOS GIATI EXETE KALO STON EGKEFALO

    AVRIO KANTE 90% apoxi. tha pane ta aderfia ta ksaderfia kai o kathe malakas siggenis ton politikon na vgalei kivernisi gia esas. Tha paroun metra kai gia esas. Gamimeni epanastates tou kanape. SAS AKSIZEI

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΣΚΑΣΤΕ ΖΩΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Proti leksi kamini exthes sta kanalia "NIKISAME" .
    Proti frasi sgourou xthes sta kanalia: "O laos milise"

    Exthes epileksate na stilete minima. To minima einai oti simera panigirizoun se oli tin ellada tin prasini niki tou pasok. To minima ekfrtastike … sas vaftisan ipostiriktes ton metron, eixate epilogei na riksete tin kivernisi alla den to kanate, poli logika sas apantisan oti thelete auti ti kivernisi.

    Xthes me tin megaliteri stin istoria apoxi, to pasok ekane tin megaliteri stin istoria niki. Agiksate to 70% apoxis. Kai milane simera gia nikes. Bravo ntervisia. Katadikasate to mellon ton paidion sas. Vevaia an eiste 27 xronoi simera (ipologizeste pio poli os 20xroni tou 1970) kinos o 27xronos simera einai paidaki, o 27xronos tou tote mallon skeftotan pio orima , kinos andras. Mi pareksigiste. to grafo auto , giati poli sofa , otan leo se ena 27xrono simera katadikase to mellon ton paidion tou, den katalavenei kai polla, se kitaei les kai katevikes apo to feggari. Otan to eleges auto se enan 27xrono tou 1970.. mallon katalavene ti simenei katadikases to mellon ton paidion tou.

    Kaosirthes pasok. Simera to proh kiolas irthan ta teli autokinitou.. merikes ores meta tis ekloges. Tixeo e ? sas odigisan stin apoxi. Pigan ta ksaderfia , ta aderfia, oi thioi kai oi thies tou kathe boutarri kai tou kathe giouleka kai psifisan gia parti sas. Afiste tha paroun kai ta katalila metra gia parti sas, na eiste sigouroi.

    Oti kai na mou apantiste apo kato gia minimamata kai poutses prasines, to xiropiasto einai ena. To pasok pire oli tin ellada. Exei laiki ipostiriksei na eframosi ola ta mnimoniaka metra. Skifte gia to aggouri.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Θα τα σταματήσουν με διαδηλώσεις αυτοί που απείχαν διαμαρτυρόμενοι, μη σκιάζεσαι!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *