“Όχι” από Βεστερβέλε για επαναδιαπραγμάτευση

Το πιο ηχηρό “όχι” στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, ήρθε, όπως αναμενόταν, από …..
το Βερολίνο. Όχι όμως ευθέως από την Άνγκελα Μέρκελ ή από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά από τον Γκίντο Βεστερβέλε, υπουργό Εξωτερικών και άλλοτε αντικαγκελάριο.

Με συνέντευξή του στη “Bild” λοιπόν, ο Γκίντο Βεστερβέλε απορρίπτει προκαταβολικά κάθε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος λιτότητας που συνοδεύει την οικονομική στήριξη της τρόικας προς την Ελλάδα. «Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν επαναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το λέω απλά: Αυτό δεν γίνεται. Είναι ένας Ρουβίκωνας τον οποίο δεν πρόκειται να διαβούμε», ήταν τα λόγια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να αποδείξουν εμπράκτως ότι επιθυμούν την παραμονή τους στην ευρωζώνη. «Η Ελλάδα δεν πρέπει απλώς να λέει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει επίσης να ενεργήσει με μια σαφή πολιτική μεταρρυθμίσεων και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *