Εάν συγκινούνταν, τουλάχιστον, από τα παιδιά που πεινάνε…

Γράφει ο Μαγια

Όχι άλλη ξεφτίλα. Φτάνει πια ο ραγιαδισμός και η επαιτεία της συγκυβέρνησης του μνημονιακού ολέθρου. Η ύφεση διαλύει την κοινωνία, επισημοποιώντας την πλήρη οικονομική υποταγή της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές. Οσα ψιχία κι αν μαζέψουν ο Σαμαράς και ο Βενιζελοκουβέλης απ’ το τραπέζι της Μέρκελ, δεν θα αποφευχθεί η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους.
Παρέδωσαν τα….
κλειδιά της χώρας και περιμένουν την ανταμοιβή, δηλαδή το πακέτο με τα νέα δανεικά για να καλυφθούν οι τρύπες των παλιότερων δανείων… Καταστροφικοί, δημαγωγικοί, αδιόρθωτα θανάσιμοι.

Εάν συγκινούνταν, τουλάχιστον, από τα παιδιά που πεινάνε, τους ηλικιωμένους που υποφέρουν χωρίς φάρμακα και τους απελπισμένους που αυτοκτονούν θα είχαν κάνει, έστω και τώρα, σημαία τους τις δηλώσεις του ηγέτη της γερμανικής αντιπολίτευσης Πέερ Στάινμπρουκ και του καθηγητή Οικονομικών και μέλους του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν την Γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ.

Ο πρώτος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, προειδοποιεί τους Γερμανούς φορολογούμενους για τον “λογαριασμό” που θα πρέπει να πληρώσουν αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, επισημαίνοντας ότι, η Γερμανία μέχρι τώρα δεν έχει πληρώσει ούτε ένα σέντ για την Ελλάδα.

Ο δεύτερος, μιλώντας στην Saarbruecker Zeitung, τονίζει ότι η Γερμανία, μέσω της ευρωκρίσης και των χαμηλών επιτοκίων που συνδέονται με αυτήν, έχει εξοικονομήσει διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρό.

Η αδυναμία ή απροθυμία ή και τα δύο μαζί, του Πρωθυπουργού να διαπραγματευθεί και να παραμείνει ένας απλός και σιωπηλός θεατής δεν εκπλήσσει. Στην πραγματικότητα εκφράζει την πλήρη υποταγή της κυβέρνησής του στα αιμοβόρα κέφια του οικονομικού Ράιχ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *