Η πρόβλεψη ενός χρηματιστή: Σε δώδεκα μήνες οι αγορές θα καταστραφούν


Σε μια σπουδαία συνέντευξη στο BBC o χρηματιστής Αλέσιο Ραστάνι προβλέπει ότι σε έναν χρονικό ορίζοντα δώδεκα μηνών οι αγορές θα….
καταστραφούν και ότι θα υπάρξει γενικευμένη πτώχευση των απλών πολιτών.

Δεν μένει όμως εκεί αποκαλύπτοντας και τις βλέψεις των ανθρώπων και εταιριών που βγάζουν χρήματα από τις αγορές: «Οι περισσότεροι χρηματιστές δεν ενδιαφέρονται για την βελτίωση της οικονομίας..[…] οι άνθρωποι θέλουν να βγάλουν χρήματα μέσα από την καταστροφή των αγορών» παραδέχεται σοκάροντας την δημοσιογράφο του BBC!

«Η οικονομική κρίση είναι σαν τον καρκίνο: όσο περνάει ο καιρός, τόσο εξαπλώνεται, δεν μπορείς να κάθεσαι και να περιμένεις να περάσει από μόνη της.» συμπληρώνει. « Αυτό που πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν είναι να προστατεύσουν τις καταθέσεις τους, να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Μπορούν να βγάλουν χρήματα από την κρίση αρκεί να έχουν σωστό σχέδιο».

Τέλος κάνει μια απίστευτη μεν, ρεαλιστική δε, δήλωση: « Οι κυβερνήσεις δεν κυβερνούν τον κόσμο, η Goldman Sachs τον κυβερνά. Η Goldman Sachs δεν ενδιαφέρεται για τα πακέτα διάσωσης».

Η πρόβλεψη για την χρεοκοπία των αγορών, με την κατηγορηματική πεποίθηση ότι η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο, από την στιγμή που γίνεται από έναν «insider» των αγορών αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, την ματαιότητα των θυσιών των απλών πολιτών, καθώς και την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας σε διεθνές επίπεδο να επιβληθεί στις αγορές.

http://www.aegeantimes.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *