ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: “ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΙΣΤΡΑ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ακόμη μια σύννομη με το κανονικό δίκαιο και την παράδοση της Εκκλησίας απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, το οποίο εν μέσω δριμύτατου πνευματικού χειμώνος, που έχει ενσκύψει, στις πλείστες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, επιμένει αταλάντευτο να δίνει μοναδική μαρτυρία της πίστεως σε….
όλα τα επίπεδα.

Ολοι οι ανά την Οικουμένη πιστοί σεμνύνονται για την Εκκλησία της Βουλγαρίας και το ορθόδοξο φρόνημα που διαπνέει τους σεπτούς Ιεράρχες της και παρακαλούν τον Αγιο Θεό να φωτίζει τα βήματά τους σε όλες τους τις ενέργειες.

Αυτή τη φορά το Πατριαρχείο Βουλγαρίας θέτει τέρμα στις πολιτικές μωροφιλοδοξίες διαφόρων κληρικών και εξηγεί ότι οι Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν ρητά, κατηγορηματικά και επί ποινή καθαιρέσεως την επιδίωξη και ανάληψη κοσμικών αξιωμάτων από κληρικούς.

Αλίμονον αν το ράσο και η πνευματική πατρότητα ριφθούν στην πολιτική και κομματική κονίστρα. “΄Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”, όπως λέγει και η λαική παροιμία. “Ουδείς γαρ δύναται δυσίν Κυρίοις δουλεύειν” κατά την Κυριακή διαβεβαίωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας εξήλθε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (γράφε αιρέσεων), δεν συμμετέχει στο διάλογο με τους Παπικούς, επειδή δεν πιστεύει ότι οι Παπικοί ενδιαφέρονται να διαλεχθούν, αλλά να υποτάξουν την Ορθοδοξία στους σχεδιασμούς της Β΄Βατικάνειας Συνόδου, με τον εξουνιτισμό των Ορθοδόξων.

Ούτε συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους οι Βούλγαροι Ορθόδοξοι Ιεράρχες, ούτε προσκαλούν αιρετικούς να συμμετάσχουν σε ακολουθίες τους, σε αντίθεση με την πρακτική των πλείστων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Παράλληλα η Εκκλησία της Βουλγαρίας εξασφάλισε το σεβασμό των πολιτικών Αρχών και απαιτεί από την κυβέρνηση να εντάξει τα θρησκευτικά στην παιδεία και να μην ψηφίζει αντιχριστιανικούς νόμους, ενώ οι ιεράρχες της με επικεφαλής τον υπέργηρο Πατριάρχη Μάξιμο κατεβαίνουν ακόμη και σε διαδηλώσεις για να υποστηρίξουν τις θέσεις της Εκκλησίας.

Μας εμπνέουν αληθινά οι ιεράρχες του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *