Τι σχέση έχει η «Ορθοδοξία» της Χρυσής Αυγής με το Ευαγγέλιο;

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος έκανε μια νέα παρέμβαση σχολίαζοντας την απάντηση της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τις θέσεις που εξέφρασε ο επίσκοπος για το κόμμα.

Ο μητροπολίτης Παύλος χαρακτηρίσε την τοποθέτησή του εκείνη ως άκρως….
απαραίτητη, καθώς «οριοθετούσε την αληθινή ευαγγελική αλήθεια από την πλάνη και αποκάλυπτε το γιατί δεν συμβιβάζεται η ορθόδοξη πίστη με τις απόψεις και τις πρακτικές της Χρυσή Αυγή».

Ο Μητροπολίτης διερωτάται εάν «έχει καμία σχέση η «Ορθοδοξία» της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου;» και επαναλαμβάνει ότι «είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες». Διευκρινίζει ότι «δεν πολιτικολογεί» εναντίον ορισμένου κόμματος, τονίζοντας ότι στο ίδιο και σε παλαιότερα κείμενα έχει ασκήσει κριτική και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και επισημαίνει ότι «θεολογεί», υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία.

«Μια εθνική εκκλησία που μπορεί να μάχεται τα μέλη μιας άλλης εκκλησίας, λόγω του χρώματος των μελών της, είναι μια αιρετική εκκλησία» υπογραμμίζει ο μητροπολίτης και απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή. συνεχίζει: «Χαίρομαι που αποδοκιμάζετε τις απειλές και τις χυδαιολογίες οι οποίες άλλωστε δεν με φοβίζουν, αλλά εκθέτουν όσους τις εξακοντίζουν».

«Βέβαια προσφέρετε και μία σημαντική είδηση. Ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχατε προσκεκλημένοι από τους διοργανωτές. Είναι πλέον ευθύνη δική τους να απαντήσουν, αν το επιχείρημά σας είναι αληθές η ψευδές» καταλήγει ο μητροπολίτης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *