Συγγνώμη, από το ΙΚΑ. Λιγότεροι οι “μαϊμού” τυφλοί στην Κάλυμνο

Λανθασμένα στοιχεία για τους τυφλούς στα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου παραδέχτηκε ότι έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ. Δικαιώνεται ο δήμος Καλύμνου…

Δικαιωμένος βγήκε ο δήμος Καλύμνου από την κόντρα με το ΙΚΑ, σχετικά με τον ακριβή αριθμό των τυφλών “μαϊμού”, καθώς την Δευτέρα (22/07) το Ίδρυμα παραδέχτηκε ότι έδωσε στη δημοσιότητα λανθασμένα στοιχεία.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες το ΙΚΑ είχε ανακοινώσει ότι στο εξεταστικό κέντρο της Καλύμνου, πήγαν για επανέλεγχο 156 επιδοματούχοι τυφλότητας από τη Λέρο, την Αστυπάλαια, τους Λειψούς και την Πάτμο και διαπιστώθηκε ότι 52 άτομα ήταν όντως τυφλά, 100 βρήκαν ως δια μαγείας το φως τους και τέσσερα δεν προσήλθαν.

Ο δήμος υποστήριζε ότι σε όλα τα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου αυτοί που παίρνουν επιδόματα τυφλότητας και κλήθηκαν για επανέλεγχο ήταν 89, εξετάστηκαν 82 και τα αποτελέσματα δεν τους είχαν γνωστοποιηθεί. Μάλιστα ο δήμος είχε ζητήσει από το Ίδρυμα να ανασκευάσει αλλιώς θα κινούνταν δικαστικά εναντίον του.

Εν τέλει, το ΙΚΑ παραδέχτηκε το λάθος του, ανακοινώνοντας ότι το ποσοστό των τυφλών “μαϊμού” στα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου φτάνει το 35% αντί του 65,79% που είχε δώσει αρχικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θεωρεί υποχρέωσή της, προς αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων και σε συνέχεια του από 19/07/2013 Δελτίου Τύπου, να ανακοινώσει τα εξής:

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την επανάκριση επιδοματούχων τυφλότητας, στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου (όπου εξετάστηκαν επιδοματούχοι Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Λειψών και Πάτμου), διευκρινίζεται ότι από λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών δημοσιοποιήθηκαν εσφαλμένα στοιχεία σε ότι αφορά τους μη δικαιούχους χορήγησης επιδόματος τυφλότητας.

Συγκεκριμένα, από τη διεξοδική επανεξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου, από τους 89 κληθέντες για επανεξέταση, προσήλθαν τελικά 80 εκ των οποίων οι 28 κρίθηκαν ως μη τυφλοί (ποσοστό 35%).

Σε ότι αφορά τη γνωστοποίηση των λανθασμένων στοιχείων έχει κινηθεί διαδικασία διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *